Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8759 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2020 - 14:25

Felaketin izlerini elele vererek aşacağız

Büyüt
Küçült
Felaketin izlerini elele vererek

Giresun genelinde, hafta sonu yaşanan şiddetli yağışlar ve oluşan sel afeti; başta Dereli ilçemiz olmak üzere, birçok ilçe ve belde merkezimizde ağır hasarlara sebep oldu. Yaşanan afetin görülmemiş boyutta olduğunu söyleyen Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Yaşanan felaketin etkilerini elele vererek aşacağız. Devletimiz tüm yaraları saracak güçtedir” dedi.

Dereli, Duroğlu, Yağlıdere’deydik

Yaşanan afetin ilk anlarından itibaren, Bulancak Belediye Başkanımız Recep Yakar’ın talimatıyla teyakkuz haline geçen belediyemiz tüm birimleri harekete geçerek çevre ilçe ve belde belediyelerine takviyede bulundular. İlk etapta Dereli’ye iki kamyon su ve 5 bin ekmek gönderilirken, sel sonucu oluşan yıkımların ve molozların kaldırılması için 3 kamyon ve 12 kişilik personelle takviye yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Yağlıdere’ye bir adet kazıcı yükleyici JSB iş makinesi ve 3 adet kamyon gönderilirken, İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından gönderilen 1 adet arasöz ve Bulaski Müdürlüğümüz tarafından gönderilen 1 adet vidanjörle Duroğlu ve Dereli’de yıkama ve temizleme çalışmaları yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizde Dereli’ye giderek su ve ekmek dağıtımı yaptı. Devam eden süreçte de gerekli ekip, ekipman ve araçlarla selden zarar görmüş bölgelere ve vatandaşlara yardım edilmeye devam edileceği bildirildi.

Başkan Yakar’da Afet Bölgesindeydi!

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Dereli başta olmak üzere birçok ilçe ve beldemizde görülmemiş bir afet yaşanmıştır. Öncelikle tüm vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyor, şehit düşen askerlerimize ve hayatını kaydeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşanan afet çok büyük ve etkileri yıkıcı oldu. Devletimiz tüm yaraları saracak güçtedir. Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ile tüm çevre Belediye ve teşkilatlarımızla afet bölgelerimizi yalnız bırakmadık. Sayın Cumhurbaşkanımız da tüm mağduriyetlerin giderilmesi talimatıyla Devletimizin varlığını hissettirmiştir. Felaketi elele vererek aşacağız. Allah, ülkemize bir daha böyle afetler ve acılar yaşatmasın” diye konuştu.

Bulancak hafif atlattı

Bulancak’ta da etkili olan yağışlar alınan tedbirler ve son yıllarda alt yapıda yapılan yatırımlar ve dere ıslahları sayesinde hafif atlatıldı. Oluşan olumsuzluklar belediye ekiplerimizin anında müdahalesi ile hızla giderildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir