Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5711 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2013 - 10:53

Feshane'de 2 Milyon Kişi Ağırlandı

Büyüt
Küçült
Feshanede 2 Milyon Kişi
İstanbul Feshane'de 7.'si düzenlenen Giresun Günleri sona erdi. 2 Mayıs Perşembe günü başlayıp 4 gün devam eden etkinlikler dün akşamki törenin ardından son buldu.

İstanbul Feshane’de 7.'si düzenlenen Giresun Günleri sona erdi. 2 Mayıs Perşembe günü başlayıp 4 gün devam eden etkinlikler dün akşamki törenin ardından son buldu. Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 7. Giresun Günleri'ni toplam 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

 

 

GİRESUN’A DAİR HER ŞEY FESHANE’DE

 

Kapılarını perşembe günü açan 7. Giresun Günleri ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Giresun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda halk birçok sürprizlerde karşılaştı. Giresunlu yetkililer İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin memleket özlemini biraz olsun dindirebilmek için Feshane’nin ortasına Giresun köy evi bile inşa etti. Bunların yanında misafirlere Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri, Görele dondurması ve daha birçok Giresun kültürüne ait öğeler sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe, davul ve zurna sürekli çalarak ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.

 

 

2 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

 

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, tüm ziyaretçilere teşekkür etti. Cumartesi günü itibariyle 1 milyon 200 bin kişinin alanı ziyaret ettiğini belirten Turan, toplam sayının 2 milyon kişiyi bulduğunu ifade etti. Turan, “Bu bir halk hareketidir, hemşehrilerimize ve tüm İstanbullulara minnettarım. 4 gün boyunca tüm Türkiye hatta dünya Giresun’u konuştu, umarım ileriki yıllarda çok daha güzel organizasyonlar düzenleriz” dedi.

 

 

Festivalin son gününde AK Parti Giresun milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi de hemşehrilerini yalnız bırakmadı.

 

KALKONCU PAŞA GİRESUN GÜNLERİNDE

 

Giresunluların memleket sevgisini kendisi de taşıyan ve Giresun Günleri’nde gördüğü manzarayı etkileyici olarak nitelendiren Orgeneral Kalyoncu, Giresun Evi’nde Giresun Federasyonu yetkilileriyle bir süre sohbet ederek, Hatıra Defteri’ne ziyaretiyle ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

 

 

Daha sonra ilçe standlarını gezen Orgeneral Kalyoncu’ya çeşitli yöresel ikramlar yapıldı.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA ZİYARET ETTİ

 

Son güne kadar siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim tarafından ziyaret edilen 7. Giresun Günleri, bugün de CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı. Feshane’deki tüm stantları gezen Kılıçdaroğlu, özellikle köy evine büyük ilgi gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı kısa konuşmasında Giresunlular'ın birlik ve beraberliğine vurgu yaparken, son günlerde yaşan T.C tartışmasına da değindi. Hiçbir kuvvetin devletin tabelasındaki T.C’yi kaldıramayacağını belirten Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 saat kaldığı Feshane’den ayrıldı.

 

 

PANELLERE İLGİ YOĞUN OLDU

 

Gazeteci Yazar İsmail Kahraman’ın yönetip sunduğu panel büyük ilgi topladı. Giresun’un tarihi dokusu, coğrafi yapısı, geçmişi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Kahraman, “Sayın Valimiz Giresun’umuz için büyük bir kazanımdır. Kendisine şahsım ve Giresunlular adına şükranlarımı sunuyorum“ şeklinde konuştu.

 

Burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, Giresun Günleri’nin Giresunluları bir araya getirmeyi başardığını ifade eden Vali Şahin katılımcıların kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi ve yapılan yatırımlardan bahsederek; havaalanının Giresun için çok önemli olduğunu %35, %40 oranında tamamlandığını, sanayi sektörünün ilerlediğini Bulancak ilçesine yapılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırmalarının son aşamada olduğunu kaynak açısından bir sorun olmadığını kaydetti.

   

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir