Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7471 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2017 - 17:40

Fındık Sigortasında Son Günler

Büyüt
Küçült
Fındık Sigortasında Son

“Fındık ürünü için sigorta poliçe düzenleme son tarihi 5 Mart 2017”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın, fındık ve diğer tarımsal ürünler için TARSİM sigortası yaptırılmasının önemi hakkında şu açıklamayı yapmıştır:        

“Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliğinin etkileriyle bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz meteorolojik olaylardan (don,dolu,fırtına,hortum,yangın heyelan,deprem,sel ve su baskını) olumsuz etkilenmektedir. İlimiz için en önemli geçim kaynağı olan fındıkta bu açıdan büyük risk altındadır.

5363 sayılı Tarım Sigortası Kanunu kapsamında olan ve 2017 uygulama yılında yer alan risklerden sigorta yaptırmayan çiftçilerin ürün kayıpları için 2090 sayılı Tabii Afetler Kanunu kapsamında herhangi bir yardım yapılamamaktadır. Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllülük esasına dayalıdır.

Bitkisel Meyve ürünlerinde, Dolu paket teminatına ek olarak don teminatı alınmış ise, sadece don teminatında primin 2/3’ü Devlet tarafından karşılanır. Müşterek sigorta seçenekli poliçelerde, devlet prim desteği tutarı standart müşterek sigorta için verilen tutar kadardır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin % 25'i peşin alınır; kalan prim tutarı da en geç poliçe bitiş tarihinden itibaren 1 ay içinde tahsil edilir.

Fındık ürünü için poliçe düzenleme son tarihi 5 Mart 2017 olup, risk kapsamındaki teminatların başlama tarihi poliçe son düzenleme tarihinden 7 gün sonra başlayacağı bilinmelidir.

Hayvancılık Bilgi Sistemi'ne (HAYBİS) kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları ile mandalar, HAYBİS’e kayıtlı olan koyun ve keçi ile koç ve tekeler, HAYBİS’e kayıtlı, biyogüvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış, kapalı tesislerde yetiştirilen kümes hayvanları ile açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları, Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerine, Su Ürünleri Kayıt Sistemi'ne (SKS) kayıtlı mevcut bilgiler ve yapılacak risk incelemesi dikkate alınarak, deniz ve iç su tesislerinde yetiştirilen su ürünleri ile kafes ve ağları, HAYBİS ve Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı olan, plakalı, modern ve aktif kovanlar için üreticiler sigorta yaptırabilmektedir. Poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin %25'i peşin alınmakta, kalan prim tutarı da en  fazla 5 taksitle tahsil edilmektedir. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi TARSİM yetkili acentelerinden alınabilir.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir