Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6170 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Ekim 2011 - 11:23

Fındık Tansiyon Hastası mı ?

Büyüt
Küçült
Fındık Tansiyon Hastası mı
Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı' nın basın açıklaması

 07.10.2011 tarihli gazetelerde, Karadeniz ihracatçı birlikleri koordinatörü  Sn. Dursun Oğuz GÜRSOY un “ fındık arz talebinde denge buzuldu ” başlıklı ve “ fındık ithalatçıları ihtiyaçlarını Gürcistan, Azerbaycan ve İtalya dan karşılamaya yönelmeleri ” içerikli açıklamasını üzüntü ile okudum.

     Hemen aklıma 1935 yılında yapılan 1. Milli Fındık Şurası geldi. Şura da, fındık fiyatları yükselişe geçtiğinde, o günkü tüccarlar da, “ Mevsim başlangıcında ekseriyetle fiyatların sukut etmesi lazım geldiğini birçok hadiseleri göstermek sureti ile sistematik tarzda işaa ederler. Mesela; bu yıl Türkiye’nin fındık rekoltesi geçen yıla nazaran yüzde şu kadar fazla, ispanya ve İtalya da şu kadar yüksektir. Hamburg da diğer mühim limanlarda ki depolarda geçen yıl mahsulünden külliyetli miktarda stoklar vardır. Çikolata fabrikaları ihtiyaçlarını birkaç ay için kapatmışlardır. Piyasa vaziyetleri durgundur. Almanya da ki döviz kontrol daireleri müsaadelerini güçlükle vermektedir ”  gibi haberler yaparak, aynen bu gün Sn. GÜRSOY’ un yaptığı açıklamalar gibi açıklama yapmışlardı.

     Fakat benim anlamakta zorluk çektiğim durum şu; yıllardır serbest piyasa diyenler, şimdi serbest piyasadan neden rahatsızlık duyarlar. Adı üzerinde, SERBEST PİYASA fındık düşer, kalkar. % 36 da yükselir, % 46 da yükselir. Neden çıkıp da fındığın dengesi bozuldu denilir anlamakta zorluk çekiyorum.

     İnsanın aklına hemen başka şeyler geliyor. Fındığın nasıl dengesi bozulur, düşünüyorum bir türlü bulamıyorum. Fındık tansiyon hastası mı ? Yoksa dengesi bozulan başka şeyler varda bizler mi bilmiyoruz.  

                                                     Özer AKBAŞLI

                                                Giresun Ziraat Odası Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir