Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6902 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2012 - 18:57

Fındıkta 2012 Mahsulü Milat Olacak

Büyüt
Küçült
Fındıkta 2012 Mahsulü Milat
Ulusal Fındık Konseyi fındık raporunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker sundu. Toplantıya UFK yönetim kurulundan Nejdet Gürsoy, Onur Şahin, Sebahattin Arslantürk,Mustafa Poyraz, Nurettin Karslıoğlu, Levent Başaran ve Özer Akbaşlı, Bakan, bakanlık bürokratları ve TMO yetkilileri katıldı.

  Fındıkta 2012 Mahsulü Milat Olacak

 

                   Ulusal Fındık Konseyi fındık raporunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker sundu. Toplantıya UFK yönetim kurulundan Nejdet Gürsoy, Onur Şahin, Sebahattin Arslantürk,Mustafa Poyraz, Nurettin Karslıoğlu, Levent Başaran ve Özer Akbaşlı, Bakan, bakanlık bürokratları ve TMO yetkilileri katıldı. Yapılan toplantıda Bakan Eker fındığın stratejik ürün olduğunu ve 2009 yılında devreye aldıkları yeni uygulamalarına devam edeceklerini ifade etti. İlgili sektör paydaşlarıyla karar almaktan yana oldukları ifade eden bakan UFK gibi konseyleri kurmalarının ana nedeninin bu olduğunu söyledi. Alan bazlı gelir desteğinin 2012 yılında da uygulanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve Ekonomi İstişare Kurulunda konuyu görüşeceklerini söyledi.

 

             Fındığın ülke ekonomisi için önemli ürün olduğunu ifade eden bakan üreticinin ve piyasa paydaşlarının zarar görmesini istemeyiz. Sürdürülebilir bir fındık politikası için fındığın ekolojisi içinde üretilmesinden  yararız dedi.Tarımsal ürünlerinin pazarlanmasında kurumsal yapıların daha oluşmadığını ifade eden bakan,fındıkta  lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas   borsasının bu sezon devreye alınarak kurumsallaşma adına fındıkla ilgili ticari derinlik kazandıracak her türlü mekanizmayı devreye alacaklarını ifade etti. Fındık piyasasında devlet adına alımdan yana olmadıklarını ifade eden bakan , Bakanlık olarak alan bazlı destekten yanayız dedi.

 

           Toplantıyı değerlendiren UFK ve Karadeniz İhraçatcılar Birliği yönetim kurulu üyesi Sebahattin Arslantürk , Sayın Ekerle aynı düşüncede olmak bizi mutlu etti.Bizler serbest piyasa koşullarında fındığın geleceğini çok çok iyi görüyoruz. Artık her kesim elini taşın altına koyması gerekiyor. 2012 mahsulünde alan bazlı desteğin mutlaka uygulanması lazım, bakanlığın yaklaşımı çok olumlu , bölge Bakanlarımız ve milletvekillerimiz bu konunun üzerinde durmaları ve 2012 de de alan bazlı desteğin uygulanması için gayret göstermeleri gerekiyor. Bence 2012 mahsulüyle yeni bir milat başlıyor. Lisanslı depoculuk ve Ürün İhtisas borsasının devreye girecek olması yeni dinamikleri sektöre katmış olacak.

         Üretici kesim daha kaliteli ve verimli fındık üretmenin , ihracatçı daha çok fındık satmanın peşinde olacak ve 10 yıl içinde fındıktan elde ettiğimiz gelir 3 milyar Doları,20 yıl içinde de 5 milyar Dolara ulaşacağını düşünüyorum dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir