Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9237 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Mart 2014 - 11:37

Fuhuşla Mücadele Operasyonu

Büyüt
Küçült
Fuhuşla Mücadele
Giresun Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Espiye Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan “Silah İmalatı ve Satışına” yönelik projeli çalışma kapsamında;



İl Emniyet Müdürlüğünden yayınlanan “Fuhuşla Mücadele Operasyonu”yla ilgili basın bülteni:

 

Giresun Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince Cumhuriyet Savcısı Selami Karaarslan’ın koordinesi ile yürütülen soruşturma kapsamında, fuhuş yapmak ve fuhşa aracılık ve yer temininde bulunmak suçları ile ilgili projeli çalışmalar ve takipler sonucu, 27.02.2014 tarihinde il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda A.Y/ T.N/ Ş.N/ F.B/ S.U/ A.K/ S.A/ L.K/ T.B/ F.Ç/ B.E/ Ç.T/ Y.B/ F.B/Ü.A. isimli 15 kadın ve B.A./ M.Y/ G.Ş/ E.B/ Ş.Y/ T.Ö/ M.K/ D.D/ G.U/ D.B/ M.T/ M.Ş/ B.D/ A.E/A.K./K.Y.Ş. isimli (16) erkek olmak üzere (31) kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüphelilerin ev adreslerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 8 adet 9 mm. çapında tabancaya ait fişek, 5 gr. hint keneviri tohumu ve bir miktar içimlik esrar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Konu ile ilgili olarak fuhuş yapmak, fuhuşa aracılık ve yer temininde bulunmak suçundan,  ilimiz merkez ve ilçelerinde 12 ev ve 4 ayrı otelde yakalanan şahıslar ve mekanlar hakkında adli ve idari işlemler yapılmaktadır.

Silah İmalatı

Giresun Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Espiye Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan “Silah İmalatı ve Satışına” yönelik projeli çalışma kapsamında;

  Suça karıştığı tespit edilen kişilere yönelik 26.02.2014 günü saat: 07.00’dan itibaren alınan arama kararına istinaden; İlimiz Espiye İlçesinde 9, Tirebolu İlçesinde 2, İstanbul ilinde 3, Balıkesir ilinde 1, Bursa İlinde 1 ve Samsun ilinde 1 adres olmak üzere toplamda, 17 şüphelinin adreslerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyonda; 16 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 9’ u gözaltına alınmıştır.

            Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yapılan aramalar neticesinde;

·         3 adet 9 mm çaplı tabanca (1 tanesi kurusıkıdan dönme),

·         9 adet şarjör,

·         129 Adet fişek,

·          9 adet tabanca şarjörü,

·          3 adet mp5 şarjörü,

·         2 adet tabanca gövdesi, 

·         3 adet sürgü,

·         6 adet namlu ele geçirilmiştir.

     KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen projeli çalışma ve takiplerin neticesinde toplamda; 11 adet 9 mm ve 7.65 mm çaplı tabanca, 21 adet şarjör, 258 adet fişek, 2 adet tabanca gövdesi,  3 adet sürgü, 6 adet namlu ele geçirilmiştir. 

27.02.2014 günü gözaltına alınarak mevcutlu olarak Espiye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 9 şüpheliden 5’i adli makamlarca serbest bırakılmış, 4 şahıs ise tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir.


KOM ŞUBE FALİYETLERİ

Giresun Emniyet Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince gerçekleştirilen çalışmalarda;

 

 Olay 1: 27.02.2014 günü saat: 23.00 sıralarında Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmada, H.D. isimli şahıstan 340 Şişe sahte bandrollü içki ele geçirilmiş, H.D. isimli şahsın alınan ifadesinde sahte bandrollü içkileri ilimiz Aksu Mahallesinde bir işyerinden temin ettiğinin anlaşılması üzerine mahkemeden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, 28.02.2014 günü söz konusu iş yerinde yapılan arama sonucunda 2423 şişe 35 CL Absolit Votka, 2025 şişe 70 CL Belarusion Kryshtal Clasıce marka bandrolleri okunamayan (sahte bandrollü) içkiye el konulmuştur. H.D. isimli şahıs hakkında Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmıştır.

         Olay 2: 28.02.2014 günü İstanbul ilinden kendisine otobüs ile uyuşturucu madde geleceği bilgisi alınan C.Y.(1980) isimli şahıs Narkotik Büro Amirliği ekiplerince takibe alınmış, otobüsün otogara gelmesinin ardından şahıs kendisine gelen paketi teslim aldıktan sonra alınan arama karana istinaden yapılan arama neticesinde kutu içerisinde 7 paket halinde toplam daralı ağırlığı 19.5gr. bonzai maddesi ele geçirilmiştir. C.Y. isimli şahıs hakkında Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlanmıştır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir