Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4716 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2013 - 11:56

Gazetecilere Yeni Haklar

Büyüt
Küçült
Gazetecilere Yeni
Gazetecilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde 6385 sayılı kanun hafta sonu Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Gazetecilere Yeni Haklar

Gazetecilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde 6385 sayılı kanun hafta sonu Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.             5510 sayılı kanunun “Fiili hizmet süresi zammı” başlıklı 40’ıncı maddesinde yapılan düzenleme sonucu;   - Basın ve gazetecilik mesleğinde Basın Katı yönetmeliğine basın kartı sahibi olmak suretiyle fiilen çalışanlar.   Fiili hizmet süresi zammı uygulamasına dahil edilerek, belirtilen işyerlerinde çalışılan her 360 günlük hizmet karşılığında toplam prim ödeme gün sayılarına 90 gün fiili hizmet verilmesine sağlanmaktadır.   Ayrıca, 5510 sayılı kanuna eklenen geçici 48’inci madde de fiili hizmet süresi zammı kapsamına alınanların 2008 Ekim ayı başından yapılan düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihi takip eden aybaşına kadar geçen sürelerinin de fiili hizmet süresi zammı kapsamında değerlendirecek.   Yapılan bu düzenleme ile basın mesleğinde çalışanların, 2008 Ekim ayından sonra basında geçen hizmetlerinin ¼ ü, 5 yılı geçmemek kaydıyla prim ödeme gün sayılarına ilave edilecek, bu işlerde en az 3600 gün çalışmış olan gazetecilerinin gün sayısına ilave edilen sürenin yarısı da emekli olmaları için aranan yaş hadlerinden indirilecektir.   Diğer bir ifade fiili hizmet kapsamında 10 yıl çalışan ile gazeteci 1 yıl 3 ay, 20 yıl çalışan gazeteci ise 2,5 yıl daha erken emekli olabilecek.   Gazeteciler tasarı ile kanuna eklenen geçici 48’inci madde kapsamında 2008 Ekim ayı başından sonra geçen sürelerin prim farklarını 6 aylık süre içinde ödemeleri kaydıyla bu süreleri de fiili hizmet kapsamında değerlendirilmiş olacak. 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir