Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4963 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2013 - 12:42

Gece Muhteşem Geçti

Büyüt
Küçült
Gece Muhteşem
''8 Mart Dünya Kadınlar Günü'' münasebetiyle düzenlenen eğelence gecesi tam anlamıyla muhteşem oldu.

Sayın Valimizin muhterem eşi Melahat Şahin başkanlığında, Kadın Dayanışma Grubu tarafından Giresun Amazon Otelde  düzenlenen kutlama programı, her zamankinden daha görkemli ve coşkuluydu.

Halkoyunu ekibinin birbirinden güzel figürlerle süslediği folklor gösterisiyle coşkunun tavan yaptığı programın açılışında konuşan Vali Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin, “Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içinde olduklarını söyledi.

Toplumlardaki medeniyet düzeyi, insan haklarının ayrılmaz en önemli parçası olan kadın haklarına verdiği değerle ölçülmektedir diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti.

Toplumun temeli aileye, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlıdır. Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görmekteyiz. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan bizler, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağan üstü gayret göstermekteyiz. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi mümkün değildir.

Kadın; milletlerin kültür aktarıcısıdır. Aynı zamanda sevgi ve şefkat kaynağıdır. Her güzelliğin arkasında, her büyüklüğün ve yüceliğin arkasında hep kadının asil çehresi görünmektedir.

Türk kadınının diğer bir çok dünya devletlerindeki kadınlardan önce haklarını aldığına vurgu yapan Şahi, konuşmasını şöyle tamamladı;

Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan bizlerin ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.

Bizlerin düşünceleri ve yaşam şeklimiz farklı olabilir. Unutmayalım ki farklılığımız zenginliğimizdir. Birlik olduğumuz zaman aşamayacağız engel yoktur. Ancak herkesin fikrine, düşüncesine saygı göstermeli ve konuşarak paylaşarak sorunlarımıza ortak çözümler bulmalıyız. Kimliğimizi kişiliğimizi yitirmeden hayattaki yerimizi almalıyız. İş hayatında yerimizi alıp, sosyal siyasal kültürel alanlarda her türlü faaliyetlere katılmalıyız.

Daha sonra söz alan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise, bugünün özel bir gün olduğunu, yılın 365 gününün bu şekilde özel olmasını ifade etti. Rektör Attar ayrıca çalışan çalışmayan bütün bayanlarla birlikte bu gecede birlikte olmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Programa; Vali eşi Melahat Şahin’in yanı sıra Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Bölge Komutanının eşi Zeynep Doğan, Alay Komutanının eşi , Vali Yardımcıları eşleri ve bazı Kaymakam eşleri, Başsavcının eşi Çiğdem İlhanoğlu, Ağır Ceza Reisinin eşi Özlem Şahin, Baro Başkanı eşi Gönül Uzunalioğlu, Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Heves Bozbağ, Kent Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr.Yasemin Özden, Gazeteci Sadberk Denizel ile bazı daire Müdürlerinin eşleri ve çok sayıda davetli katıldı     .

 
     








Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir