Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5120 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ağustos 2013 - 00:48

Gemlik' te Korku Dolu Dakikalar

Büyüt
Küçült
Gemlik te Korku Dolu
Nüfusunun çoğunluğunu Giresunlu hemşerilerimizin oluşturduğu kardeş şehirimiz Bursa’nın Gemlik ilçesinde 17 Ağustos Depreminin yıl dönümünde meydana gelen 4.1 şiddetindeki deprem ilçede büyük paniğe neden oldu.

GEMLİK AYAKTA

Nüfusunun çoğunluğunu Giresunlu hemşerilerimizin oluşturduğu kardeş şehirimiz Bursa’nın Gemlik ilçesinde 17 Ağustos Depreminin yıl dönümünde meydana gelen 4.1 şiddetindeki deprem ilçede büyük paniğe neden oldu.

10 saniye civarında hissedilen deprem Gemlik halkında kısa süreli paniğe neden oldu. 17 Ağustos'un anıldığı sıralarda meydana gelen Deprem korkuyu da iki katına çıkardı.

“Gürültünün Ardından Sallandı”

Görgü şahitleri ilk önce şiddetli bir gürültünün olduğunu ve sonrasında sarsıntının meydana geldiğini beyan ederken, geceyi dışarıda geçireceklerini söylediler.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün tespitine göre, saat 21.16'da merkez üssü Gemlik ilçe merkezine 3 kilometre uzaklığındaki Engürücük köyü olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

"25 Kişi Fenalaştı"

Depremin 5,7 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. İlk belirlemelere göre, Gemlik'in çevre ilçeleriyle Bursa il merkezinde hissedilen depremin, herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığı öğrenildi. Bunun yanı sıra deprem anında fenalaşan ve baygınlık geçiren 25 kişi Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesinde kontrol altını alınırken, baygınlık geçirenlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

''Gemlik 20 Dk Elektriksiz Kaldı''

Deprem'in yaklaşık bir dakika sonrası Gemlik ve çevresinde elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi 20 dakika sürdü. Gemlik ve çevre köylere de bu süre boyunca tedbir amaçlı elektrik verilemedi. Elektriklerin kesilmesi halkta endişe yaratırken, ilk belirlemelere göre herhangi can ve mal kaybının meydana gelmediği öğrenildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir