Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4730 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Kasım 2013 - 11:39

Gençliğimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz

Büyüt
Küçült
Gençliğimize ve Geleceğimize Sahip
Necdet Bilican Başkanlığında sıra dışı faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken Şebinkarahisar Ekecek Köyü Derneği,

Gençliğimize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz

Necdet Bilican Başkanlığında sıra dışı faaliyetleriyle dikkatleri üzerine çeken Şebinkarahisar Ekecek Köyü Derneği, STK’ların duayen ismi Salih Kacır’ın katılımıyla, İstanbul’da ki Ekecek Köyü Gençlerini tanıştırma, kaynaştırma ve topluma daha faydalı bir gençlik oluşturmak amacıyla bir araya getirdi.

Ekecek Köyü Derneği Başkanı Necdet Bilican ve Başkan Yardımcısı Engin Akkuş’un organizasyonuyla dernek merkezinde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda, “Genç Ekecek” sloganıyla gençleri bir araya getiren yönetim yine bir ilke daha imza attı.

Ekecek Köyünün ve Şebinkarahisar’ın saygın ismi Salih Kacır’ın başkanlık ettiği “Gençlik Projesi”  başlığı ile gerçekleşen toplantıda, Ekecek Köyü  gençliğinin bugünü ve geleceği konuşulurken, gençleri bir araya getirmek için neler yapılmalı? Bu konuda gençlerin fikirleri alınarak, çözüm yolları hakkında önemli bir adım atıldı.

İLK AMAÇ TÜM GENÇLERE ULAŞMAK

Sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantıda ilk olarak, ne kadar Ekecek Köyü Gençliği var ise, hızlı bir şekilde tespit edilerek, dernek yönetimi tarafından ayrım yapılmaksızın telefon, mesaj ve sosyal medya aracılığı ile ulaşılması karara bağlandı.

Toplantıya Başkanlık eden Ekecek Köyü Derneği kurucusu ve eski başkanı Salih Kacır, gençlere çıktıkları bu kutlu ve hayırlı yolcukla ile ilgili  çok önemli tespit, uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

“Gençlerimiz, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan mutlaka hepsine davet gönderilmeli...”

Salih Kacır, gençlere yaptığı konuşmasında şunları ifade etti. “Köyümüzün tüm gençlerinden bir tek kişinin dahi dışarıda kalmaması çok önemli. Gençlerimizin yaşam tarzları, dünya görüşü ve siyasi düşünceleri ne olursa olsun ötekileştirmeden, ayrıştırmadan mutlaka hepsine davet gönderilmeli. Gençlerimizin tamamı  “Ekecek Köyü  Gençlik Kolları “adı altında birleşmeye davet edilmeli” dedi.

Kacır, gençlerin böyle hayırlı bir çalışmaya öncülük ettikleri ve sorumluluk aldıkları için kendilerini tek tek tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

“her türlü maddi ve manevi desteği sizlerden esirgemeyeceğim...”

Tatil günü olmasına rağmen zamanlarından fedakarlık yaparak toplantıya katlın herkese teşekkür eden, dernek başkanı Necdet Bilican, “ bu hayırlı bir işe vesile olan “Genç Ekecek” oluşumda yer alan gençlere dernek ve şahsım olarak  her türlü maddi ve manevi desteği sizlerden esirgemeyeceğim” dedi.

“Hepinizi gönülden tebrik ediyorum...”

Bilican, herkese nasip olmayacak güzel, nezih ve ferah bir  dernek merkezlerinin olması, yapılacak çalışmalar için büyük bir kazanç olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında şunları ifade etti.  “Burada hayırlı programların yapılması bizleri ve köylümüzü ayrıca mutlu ediyor. Cumhuriyet’in ve toplumun milli ve manevi  değerlerine sahip çıkmak için, gençlerimize güvenmeliyiz. Ülkemizi ve geleceğimizi  sağlam ellere bıraktığımızda ancak bizler de rahat uyuyacağız. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin organı olan Şebinkarahisarlılar Gençlik Kolları’nda, Ekecek Köyü Derneğini temsilen birde   temsilci atandı.  Seçilen temsilcinin ise merkez derneği gençlik kollarının yapacağı bütün  toplantı ve etkinliklere  mazeretsiz düzenli olarak katılması ve destek vermesi istendi.

Toplantı da daha sonra gençler  “Gençlik Projesi” adı altında hazırladıkları projeleri sunarak, üzerinde müzakerelerde bulundular.

Toplantının sonunda “Gençlerimize Sahip Çıkıyor Muyuz?” başlıklı kaleme alınan bildiri, başta Giresun ve Şebinkarahisar yerel medyası olmak üzere sosyal medya üzerinden duyurulması amacıyla ilgili basın mensuplarına gönderilmesi karara bağlandı.

GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR MUYUZ?

Bu soruya göğsünü gere gere “Evet” cevabını verebilecek insan sayısı maalesef çok az.

“Herkes vatan millet edebiyatı yapıyor. Fakat, önemli olan bunu sözde bırakmayıp fiiliyata geçirmektir. Vatana, millete sahip çıkmak için, önce gençlere sahip çıkmak gerekir. Bu da, vatanını, milletini, devletini seven gençler yetiştirmekle olur. Eğer gençlere sahip çıkılmaz, örf - âdetlerimize, ananelerimize, milli kültürümüze uygun aile terbiyesi verilerek yetiştirilmezse, boşluk meydana gelir. Meydana gelen bu boşluğu da birileri doldurur... Hiçbir kap boş kalmaz.”

Testiyi kırmadan önce, tedbiri almak gerekir. Testi kırıldıktan sonra, ah, vah etmek testiyi geri getirmez.

“Bugün bazı gençlerimiz, yanlış yollara sapmışsa, şunun bunun maşası olmuşsa, kabahat sadece onların değil; fert fert hepimizin bunda payı vardır.  Arzuladığımız gençlik, toplumun  değerleriyle ters düşmeden, sözünden ve söyleminden taviz vermeden, vakar ve izzetiyle tebarüz etmiş, her eylemiyle doğruları en doğru şekliyle toplumun önüne koyan, başı dik, alnı açık bir gençliktir.”

“Bu süreçte gençler, kısır tartışmalara girmeden, marjinal eğilimlerin cazibesine kapılmadan,  bu emanete sahip çıkmalı, kendilerinden sonraki genç kuşağa sağlam ve duru bir emanet teslim etmeyi şiar edinmelidirler.”

“Gençlerimiz, İçinde yer aldığı toplumda, toplumun sırtında yük olan bir sıradanlığa düşmek yerine, ait olduğu toplumun önünü açan birer değer olmayı hedef olarak önüne koymalıdır. Toplumun kuru kalabalıklardan ziyade, ufuk açacak nitelikli insanlara ihtiyacı vardır.”

“Gençlerimize doğru düşünmeyi ve karar vermeyi sağlayacağı, doğrularının ve yanlışlarının arkasında durabileceği, hatalarını üstlenip sonuçlarına katlanacak cesareti gösterebileceği, sağlıklı ve işe yarayan bir öz güven sahibi olan bir kişilik geliştirmesi için gerekli fırsatları tanımamız gerekmektedir. Bunun için eğitim ve iletişim kanallarını doğru ve etkili kullanmak zorundayız.”

“Gençler bir ülkenin omurgasıdır. O yapıya dayanarak ileriye dönük hedefler, planlar, projeler üretilir ve yatırımlar yapılır. Fakat Türk toplumu ve genel anlamda  gençlerimize yeterince özen gösteremedik, onların eğitimiyle ilgilenemedik. Yıllar geçti ve bizler olduğumuz yerde kaldık. Çocuklarımıza, gençlerimize çağa uygun doğru bilgiyi kazanacakları, analiz yapabilecekleri, doğru karar alabilecekleri ve uygulayabilecekleri, kültürleriyle-çağın bilgisini, değişen değerlerini harmanlayacak düşünme süreçlerini öğretemedik. Geleneksel çizgimizden kopamadık.”

Sonuçta ne mi oldu: “Kafası karışık, haz odaklı, mutlu olmak için olmaz maceralara atılan, madde kullanan, şehvet odaklı bir gençlik çıkardık ortaya. Hepimizin üzerine alınacağı ciddi hatalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu nedenle ilk olarak bu durumların sebepleri üzerinde durmalıyız. Neler oluyor diye sormak zorundayız. Çünkü kaynağını bilmediğimiz, farkında olmadığımız hiçbir sorunu çözmemiz mümkün değildir.”

Bunlar bizim gençlerimiz, bunlar bizim geleceğimiz. Bunlara sahip çıkmak bizim öncelikli ve ötelenemez sorunumuz olmalıdır. Değişik argümanların, kavramların, ideolojilerin ardına saklanmak sorunları çözmüyor aksine daha da büyütüyor. Size lafla gençlik adına, neslimiz adına şunu yapacağız diyenlerin sizi getirdiği durum ortadadır.

Derneğimiz olarak bir tek amacımız var, o da insanların gönül duasını kazanmaktır. İdeallerimizi hayallerimizle bütünleştirmekle birlikte benliğimizi ve bencilliğimizi bir kenara bırakarak birliktelik ruhumuzu oluşturmamız lazım. Sahip çıktığımız her gencimizin gelecekte bu ülkeye çok güzel şeyler yapacağına inanıyoruz. Her şeyden önce güzel insan yetiştirmek için büyük çaba sarf etmemiz gerekir.

Kısacası; “geleceğimizin güçlü Türkiye’sini istiyorsak ve Ülkemizin, Şebinkarahisar’ımızın ve Ekecek Köyümüzün kalkınmasını istiyorsak gençlerimize maddi ve manevi  destek verme  konusunda duyarlı olmamız lazım”

Gençlik; toplumun henüz fıtratındaki temizliği kaybetmeyen, dinamik kesimidir.

Zaman laf üretme değil, zaman somut çözüm üretme zamanıdır. Hiçbir bahane, hiçbir neden gençliğimize milli ve manevi  kimliğini kazandırmaktan bizi alıkoymamalıdır.

Unutmayalım ki; Gençliği olmayan milletlerin sonu akim kalır. Gelecekleri de olmaz. Gençlik ihmal edilemez değerlerimizdendir, sahipsiz bırakılamaz.

GENÇLERİMİZ  SAHİPSİZ DEĞİLDİR !

ŞEBİNKARAHİSAR EKECEK KÖYÜ GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ

Yönetim Kurulu Adına Başkan

Necdet BİLİCAN



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir