Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3303 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Mart 2023 - 15:39

Giresun Camiasının Gururu Olarak Gönülleri Fethettiler

Büyüt
Küçült
Giresun Camiasının Gururu Olarak Gönülleri

Giresunlu Hekimler ve Sağlık Çalışanları Derneği (GİHSAD) Giresun camiasının gururu olarak yüzyılın afeti olan deprem bölgesine sağlık alanında yaptıkları hizmetler ve destekleri ile gönülleri fethettiler.

GİHSAD Başkanı Doç. Dr. Sabahattin Destek, 5 Mart Pazar günü yapılacak genel kurul ile ilgili bilgi vererek dernek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Sabahattin Destek açıklamasında; “Depremin üçüncü günü yazılı dilekçe ile gönüllü olarak AFAD'a katılıp uçakla Malatya’ya gittim. İlk iki gün Malatya AFAD koordinasyon biriminde çalıştım ve enkaz kaldırma ve ilkyardım işlerine yardımcı oldum. Daha sonra 3. gününde İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi acilinde sağlık çalışmasına yardımcı olduk.

Depremin 4. gününde durum tespiti afet yerlerindeki yerel yönetimler ve STK'larla diyalog dayanışma için Eyüp Belediyesi Afet Ekibi ile bir araya gelerek Adıyaman merkez, Gaziantep merkez ve İslahiye’de bulunduk. Özellikle Adıyaman şehir merkezinin tamamen yıkıldığını ve çok ciddi yardıma ihtiyaç olduğunu etrafımızdaki siyasi mercilere, STK’lara ilettik.

Yardım harekâtının başlamasına vesile olduk. 5. günümüzde Hatay Kırıkhan’da askeri kışla içindeki yardım eden STK’ları ve Kızılay’ı ziyaret ettik. Daha sonra Kahramanmaraş merkeze geçtik. Oradaki STK’ları ziyaret ettik ve ihtiyaçlarını sorduk.

Enkaz alanlarını gezdik, 5. günün akşamı araçla İstanbul’a geri döndük. Şu anda GİHSAD olarak deprem bölgesi ile koordineli olarak seyyar tuvalet banyo konteyneri gönderdik, ayrıca hijyen ve kuru gıda ağırlıklı yardım toplayarak sorumlu kurumlara ilettik

Derneğimiz yönetim kurulunda bulunan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının yaptığı faaliyetler, ilk 3 gün Kızılay’da gelen yardımları ayırıp kolileme işlemleri için destek verdiler. AFAD, Kızılay ve Alperen Ocakları’na maddi destek verildi.

İstanbul ilçe belediyeleri ile iletişim hâlinde olarak afet bölgesine giden Tırlara yüklenecek eşyaları seçerek ayrı ayrı koli yapıp bay bayan çocuk, gıda, yorgan yatak, battaniye diye yazarak ayrım yapıldı.

Deprem bölgesinden gelenlere hoş geldin geçmiş olsun ziyaretinde bulunup kaymakamlığı yönlendirip hastaneye yatan hastalara refakatçı olarak moral verdik. Elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya çalıştık, AFAD’a gücümüz nispetinde maddi destek verildi.

Sağlık çalışanlarımızın hijyen malzemesi mama ve koli bandı desteği gönderdi, ilaç topladık ve deprem bölgesine GİHSAD üyeleri gönüllü giderek çalışmalarını yaptılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

GİHSAD derneğimizin ilk genel kurul toplantısı 5 Mart Pazar günü saat 16.00'da Eyüp Sultan Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacaktır. Tüm üyelerimizi ve davetlileri bekliyoruz" dedi.

Haber: Sadi Toygar



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir