Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4937 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2012 - 10:40

Giresun Federasyonu Bürokratları Ağırladı

Büyüt
Küçült
Giresun Federasyonu Bürokratları
6.Feshane Giresun Günleri'nin 2. günün de, Bürokratlar Feshane'ye akın etti.

Giresun Federasyonu Bürokratları Ağırladı

6.Feshane Giresun Günleri’nin 2. günün de, Bürokratlar Feshane'ye akın etti.

Giresun Federasyonu, 6.Feshane Giresun Günleri’nin ikinci gününde bürokratları Feshane’de ağırladı.

  

´6.Giresun Günleri´ çerçevesinde 18-20 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca paneller, konserler, folklor gösterileri, şiir dinletileri ve yemek yarışması gibi değişik etkinliğin yanı sıra yöresel yemekler ile yöreye özgü eşyalarda sergileniyor.

Giresun’un mutfağından, folklorundan, müziğinden, yöresel ürünlerine kadar birçok değerinin sergilendiği ilçe, vakıf, dernek ve firma ürün tanıtımı gibi değişik stantların yer aldığı Giresun Günleri etkinliği, tüm ihtişamı  ile devam ediyor.

Feshane Giresun Günlerine, İçişleri Bakanı  İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın katıldılar.

İlk konuşmayı Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın yaptı.

Kadir Aydın konuşmasında; “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin başka illerin mutaahitleri vardır. Ama Giresunluların mücahitleri vardır” dedi.

    

“Mavi Karadeniz ailesine, bizi sizinle, sizi de bizimle buluşturduğu için teşekkür ederim” diyen Başkan Kadir Aydın konuşmasında; “Feshane Giresun Günlerini organize eden bütün arkadaşlarımıza, bir kurumsal kimliğe dönüşmesinde, marka değeri oluşmasında, önemli katkıları olanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Her geçen gün biraz daha oturan, her geçen gün biraz daha eksiklerini gideren bir organizasyon haline geldi. Bu mekânı güzelleştiren, buraya katılan, gönül veren, zaman ayıran, Giresun’dan gelen veya İstanbul’daki işini gücünü bırakıp buraya gelen, memleketten bir nefes almak için gelen çok kıymetli hemşerilerime minnetlerimi sunuyorum. İnsanımızın olmadığı hiçbir yerin tadı yoktur. Feshane bunun en güzel göstergesidir. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin başka illerin mutaahitleri vardır. Ama Giresunluların mücahitleri vardır. Gitmişlerdir her yerlerde savaşmışlardır. Bu ülkenin vatan toprağı olmasında çok önemli katkıları vardır. Bu ülkede özgür gezmemizi sağlayan Atalarımıza, şehitlerimize, bu organizasyonun kusursuz geçmesini sağlayan komiteye ve Mavi Karadeniz Tv’ye, Valimize, milletvekillerimize, sivil toplum örgütleri görevlilerine, onur konuğumuz olan bakanlarımıza, çok kıymetli Giresunlulara minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan selamlama konuşmasında;

“Giresun Günleri, Ulusal ve Türkiye bazında örnek olmuştur. İstanbul’da 500 bin’in üzerinde Giresunlu olmaktadır. Giresunlu hemşerilerimiz hem İstanbul’a katkı, hemde memleketinin kültürünü ve geleneğini yaşıyor” dedi.

Başkan Hasan Turan şunları kaydetti: “Bu mekânda düzenlenen hemşerilik günlerinin miladı Giresunla başladı. Giresun Günleri İstanbul’da yapılan hemşerilik günlerinin ilkidir. Sadece ilki değil en büyüğüdür. Giresun Günleri, Ulusal ve Türkiye bazında örnek olmuştur. İstanbul’da 500 bin’in üzerinde Giresunlu olmaktadır. Giresunlu hemşerilerimiz hem İstanbul’a katkı, hemde memleketinin kültürünü ve geleneğini yaşıyor. Birlik ve beraberlik mücadelesi veriyor. Gelecek nesillere geçmişini öğretmeye çalışıyor. Geçmişini bilmeyen bir millet, geleceğini yaşayamaz. O yüzden geçmişimizi gelecek nesillere öğretmenin, yaşatmanın ve var etmenin mücadelesini veriyoruz. Giresun Günleri, sevgi, kardeşlik günleri olarak tarihe geçmiştir. Bu mekânda başta Başbakanımızı, bürokratlarımızı ve parti başkanlarımızı ağırladık. Onlara Giresun sevdasını göstermeye ve onlarla birlikte yaşamaya ve yaşatmaya çalıştık. Ordu Giresun havaalanın ilk biletini buradan aldık. Havaalanın ilk temelleri de burada atıldı. Başta Nurettin Bey’de olmak üzere, tüm siyasi vekillerimizin ve sizlerin gayretlerini biliyoruz. Ancak kamuoyu gücü bu gibi mekânlarda oluşuyor. Sevgili Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2. Giresun Günlerine teşvik ettiğinde ‘Giresun’a havaalanı olmaz. Bizim imkânımız yok’ demişti. Ordu ve Giresun kamuoyu bu işin peşini bırakmadı. Ve Sayın Başbakanımız milletin talebini duydu ve havaalanın temelinin atılması talimatını verdi. 2014 yılına kalmadan Havaalanı  bitecek. Bizlerde biletimizi aldık. Giresunumuzu daha birçok hizmetler bekliyor”

Giresun AK Parti Milletvekili Mehmet Geldi, kısa bir konuşma yaptı.

Giresun Günlerini ve Gurbetteki Giresunluları  değerlendiren Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, bugün Giresun için farklı bir gün. Farklı bir günü bu tarihi çatının altında kutlamak, sizlerle birlikteliği bir kez daha tazelemek ve sizleri burada görmek bizim için bir onur vesilesidir. Siz Giresunlular, gurbette sıla özlemi çeken, Giresun’un özlemini duyan kişileri biz burada toplamanın huzuru içerisindeyiz. Gurbetteki Giresunluları  görmek için buraya geldik. Biliyorum gurbette yaşamak zordur. Gurbetin sılası zordur” dedi.

“Gurbet âdemden kara, hasret ölümden acı Ne zaman tükenecek bu yollar, arabacı? Henüz bana Yolunun sonu budur denmedi, Ben ömrümü harcadım, bu yollar tükenmedi’ Faruk Nafiz Çamlıbel’in şiirini okuyan Vali Şahin şunları kaydetti: “Yollar artık 45 dakikaya düşüyor. Karayolu ile 13 -14 saatte varılan Giresun’a artık 45 dakikada varılıyor. İstanbul – Giresun arası kısalıyor. Bundan başka büyük mutluluk ne olabilir. Ordu ve Giresun Havaalanı’nın, Ordu ve Giresun’a çok büyük katkısı olacak. Bu havaalanı  önümüzdeki yılın sonunda hizmete girdiğinde, şimdi olduğu gibi bayram havasında kutlayacağız. Gelecek yakındır. Gelecek hiçbir zaman uzak değil. İşte o yakınlığı inşallah tadacağız” 

“Yapacağımız hizmetler, Sadece Ordu ve Giresun havaalanıyla sınırlı kalmayacak” diyen Vali Şahin, Eğribel Tüneli’nin 5,7 km uzunluğunda ki bir tünelin diğer tünellerle birlikte 11.4 km uzunluğunda yapılması gündemimizde. Bu tüneller 3-4 yıl içerisinde yapılacak” dedi.

Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Vali Şahin açıklamasında; “Giresun’dan kalkan bir kişi 1 saat 15dk.’da Şebinkarahisar’a varmanın huzurunu görecek. Bugün zorlukları  çekiyoruz. Ama her zorluğun arkasında mutlaka bir ferahlık vardır”  ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’de 6. Giresun Günleri’nin onur konuğu oldu.

Kendisinin de Ordulu olduğunu belirten Şahin, her iki ilin ortak rüyası havalanının 2014 yılında bitirilerek hizmete gireceğini söyledi.

 

Şahin şunları kaydetti: "Sonraki senelerde bu etkinliği daha fazla kişi ziyaret edecek çünkü Giresun'dan kalkan uçaklar buraya yolcu getirecek.Giresun günlerinde olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Giresun gibi Anadolu'nun her köşesi ayrı bir güzellik taşıyor. Türkiye'de birlik, kardeşlik olmasını, insanların iyilikle meşgul olmasını istiyoruz. Çalışalım havaalanı ve tünel yapalım. Sadece Giresun'da değil Türkiye'nin her yerinde tüneller ve yollar yapalım. Bugün geldiğimiz Türkiye, övüneceğimiz bir Türkiye her bölgesiyle. Türkiye artık değişiyor, kadın ve gençler siyasetin ve yönetimin içinde. Türkiye sadece Giresun'daki fındığı kırmıyor, toplumsal yapıdaki tıkanıklığı da kırıp, kendini dünyaya açıyor''

 

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Yönetim Kurulu, Bakan Şahin’e dolma takas ev hediye ettiler.


kerasushaber.net




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir