Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5950 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Kasım 2011 - 18:46

Giresun Federasyonu Van'a gitti, depremi gördü

Büyüt
Küçült
Giresun Federasyonu Vana gitti, depremi
Giresun Federasyonu Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Giresun Federasyonu Van'a gitti, depremi gördü 

Giresun Federasyonu Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin yaralarını sarmak için harekete geçti. 

"Kardeşliğimiz Isıtır" kampanyası kapsamında toplanan yardımların Van'a ulaştırılması  için Federasyon Başkanı Hasan Turan ve bir grup yardım gönüllüsü Van'a giderek birtakım inceleme ve ziyaretlerde bulundu.  

Hasan Turan, beraberindeki heyetle Van'a giderek Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Kızılay Genel Müdür Ahmet Lütfi Akar ile görüştü, yoğun olarak zarar gören Erciş’teki depremzede vatandaşlarımızın durumunu müşahede etti. Heyet ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yardım dağıtım ve koordinasyon merkezlerini gezdi. Burada İBB Yardım Koordinasyon Sorumlusu İsmail Hakkı Turunç ile de bir görüşme yaptı.  

Erciş'e de giden heyet burada halkımızın durumunu yerinde görerek bazı tespitlerde bulundu. 
 
Heyet, Van Vali Yardımcısı ile görüşerek depremin yörede yaptığı etkiler hakkında bilgiler aldı. Van'daki çeşitli mahallelerin muhtarlarıyla ve vatandaşlarla da görüşen Federasyon yetkilileri depremde yıkılan binaları tetkik ederek birçok mahalle ve sokakta incelemeler yaptı. 
 

           


Federasyon Başkanı Hasan Turan, gezinin en öncelikli amacının yardımların yerine ulaşması olduğunu ve bu etüd gezisini de bu amaçla gerçekleştirdiklerini söyledi. Turan, yaptığı açıklamada, “Yardımların yerine ulaşması çok önemli. Buraya sadece adımız yardım yapanların arasında yazılsın diye yardım yapmıyoruz. Yardımlar yerine ulaşsın ki, derde derman olsun. Bu sebeple mahalleleri ve sokakları gezdik, yıkılan ve yıkılmayan binaları inceledik. En yetkili ağızlardan biri olan Van Vali Yardımcısı ile görüşerek ondan bilgiler aldık. Mahalle muhtarlarıyla birlikte depremzede vatandaşlara da ulaştık ve duygu ve düşüncelerini alarak buradaki kamuoyunun genel kanaati hakkında bilgi sahibi olduk. Böylece amacımız topladığımız yardımları yerlerine ulaştırmaktır. Allah öncelikle Van'a, sonra da tüm Türkiye'ye yardım etsin. Van’daki kardeşlerimizin durumu gerçekten içler acısı. Bu bölgenin kış soğuğu duyulan bir şey, fakat kardeşlerimiz bu felaket soğuklarda gecelerini dışarıda geçirmek zorundalar. Onlara yardım edelim, dua edelim.” şeklinde konuştu. 
     

Etüd gezisinde Van halkının ihtiyaçlarını yerinde tespit eden Giresun Federasyonu, Bitlis federasyonu ile ortak olarak bir tır dolusu gıda, giyim, mutfak eşyası ve battaniyeyi Vanlı kardeşlerimize ulaştıracak. 

Yardım kampanyasında görev alarak vatandaşlarımızdan ayni yardımları organize eden Giresun dernekleri ise şunlar:  

Çamoluk Pınarlı Köyü, Eynesil Kemaliye, Pirbul Derneği, Keşap Halkalı Arnavutköy Derneği, Keşap Hisarüstü Derneği, Doğankent Kozköy Derneği, Turgut Çevik. 
 

zeynep yıldız
giresunhaberi.com
   


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir