Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5024 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2013 - 21:31

Giresun Mutfağından Avrupa'ya

Büyüt
Küçült
Giresun Mutfağından
A.B Eğitim ve Gençlik Programının Hayat Boyu Öğrenme (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında Giresun Kız Teknik ve Meslek Lisesinin hazırlamış olduğu “Hizmette Hep Birlikteyiz” projesiyle Giresun mutfağı Avrupa mutfağıyla buluştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı ulusal ajansı  tarafından desteklenen Ortakları arasında Tirebolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bulancak 19 Eylül Kız Teknik ve Meslek Lisesi  ve  Ünye Arif Nihat Asya  Kız Teknik ve Meslek Lisesinin bulunduğu projesinin akışları  04/11/2012-17/11/2012 tarihlerin de Almanya'da 11/02/2013-23/02/2013 tarihleri arasında Danimarka'da ve 13/05/2013-25/05/2013 tarihleri arasında  Avusturya'da  başarı ile  uygulanmıştır. 

Proje  hakkında  bilgi veren Giresun  Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü  Ömer Okur  “Projemiz 2300 proje başvurusu  arasından kabul edilen 280 proje arasına girerek Avrupa Birliği Bakanlığı ulusal ajans  tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında hazırlanan proje ile  4 okulumuzda bulunan,  Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının mutfak dalı öğrencilerinden 11 ve 12.sınıf ta okuyan toplam 52 öğrencimiz Avrupa da ki mutfaklarda staj yapma imkanı bulmuştur. Öğrencilerimizle beraber  10 öğretmen ve idarecimiz 14 günlük süre ile Almanya , Danimarka ve Avusturya  da kurum mutfaklarında staj yaparak bizim mutfağımızın, yemek kültürümüzün zenginliklerini  Avrupa da ki Ortaklarımızla paylaşarak Türk mutfağının ve Türk kültürünün de tanıtılmasında önemli görev almışlardır. Bu proje ile öğrencilerimiz Avrupa mutfaklarında yiyecek içecek hazırlama ve sunumu ile ilgili ve yerinde uygulamalarda bulunmuşlardır. Bu uygulamalar onların, alanları ile ilgili mesleki bilgi ve becerilerinin artırılmasına önemli katkı sağlamıştır. Proje ile  Avrupa’daki yenilikçi uygulamaların ülkemize taşınmasına, katılımcı öğrencilerin yabancı dil becerilerinin geliştirilmesine, katılımcıların istihdamına, okullarımıza gösterilen ilginin artmasına neden olmuştur.  Mesleki eğitime olan ilginin artmasıyla, bölgede bulunan turizm sektörünü nitelikli iş gücüne kavuşturacak turizmin bölgede yeni bir rekabetçilik alanı olmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir