Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5284 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2013 - 07:47

Giresun-Trabzon Kardeştir

Büyüt
Küçült
Giresun-Trabzon
Yeşilgiresun Belediyespor ile Trabzonspor Erkek Basketbol takımları arasında Trabzon ve Giresun’da oynana müsabakalarında yaşanan nahoş tutumlardan rahatsız olan Trabzon Federasyonu Yönetimi ile İstanbul Giresun Federasyonu yönetimi bir araya gelerek, basın açıklaması yaptılar..

Bahçelievler Beyzade Restaurant’ta yapılan toplantıya Trabzon Federasyonu Başkanı Dr.Haydar Dulkadiroğlu, İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Trabzon Federasyon Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İstanbul Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Selami Aykut, Trabzon Federasyonu üyeleri Metin Akın, Kayhan Martal, Sultangazi Trabzon Derneği yöneticisi Erkan Yazıcı, Sürmene Derneği Üyesi Resul Hamza Emin, esnaf Abdullah Köze, mimar Temel Çakır, İstanbul Giresunspor Başkanı İsmail Yalçın, İstanbul Giresunspor Antrenörü Ferhat Sezgin, Trabzon TAKA Gazetesi İstanbul Temsilcisi Zeki Gökçe, Karadeniz’den Günebakış Gazetesi İstanbul Temsilcisi Bülent Şirin, Eğitimci-Gazeteci-Yazar Zeki Al ve Anadolu Ajansı temsilcileri hazır bulundular…

 

Trabzonspor-Yeşilgiresun Belediye arasındaki gerginlik olduğunu, gazetelerin de bu olaylara çanak tuttuklarını, Giresun-Trabzon arasında sadece spor karşılaşmalarında zaman zaman meydana gelen bu tür olayların genel sebeplerinin geçmiş tarihindeki izlerinden geldiğini belirten Zeki Al; nedense bu sebepleri her iki ilin STK masaya yatırıp konuşmadıklarını, basının da ortamı yumuşatacağı yerde gerginleştirdiklerini, aynı Trabzon gazetesinde yazan yazarların da fikir ayrılığı olduğunu  ifade etti..Zeki Al; “ Geçmişten bugüne Trabzon’da gerek spor, gerek kültür ve gerekse yatırım alanında Giresunluları kıskandıracak ve kızdıracak işler de olmaktadır.İki şehir arasında yapılan müsabakaların bence gergin geçmesine bu tutumların izleri var. Kimse bunları konuşmuyor”dedi..

 

TAKA yazarı Zeki Gökçe; Karadeniz’in lobisi olmadığını belirterek; “Karadenizliler adamına, insanına, gazetecisine sahip çıkmıyor. Giresunlu Giresun’u, Trabzonlu Trabzon’u tanıyor, konuşuyor, etkinliklerine katılıyor...Halbuki bizler komşuyuz. Biri birimize sahip çıkacağımız yerde, boş işler ile uğraşıyoruz.Gerçekleri söylemeyelim mi? Arkadaşlar gerçekleri konuşalım..Konuşulanlardan kimse rahatsız olmasın!Trabzon’dan iki tane gazete İstanbul’a ulaşıyor.Gurbetteki insanı ile buluşuyor. Kolay iş mi bunlar? Bu iki gazete iki il arasında kardeşliğe hitap ediyor.Bu gazetelere sahip çıkılmalıdır.”

 

Karadeniz’den Günebakış yazarı Bülent Şirin, daha önce Doğu Karadeniz Bölgesi birlikti.Trabzon’a bağlıydı.Vilayetler ayrıldı. Bu nedenler bir çok yardım ve yatırım Trabzon’a gittiğini belirterek;”Yaşanan bu durumlar sadece basket maçı ile ilgili değil.Yoksa hemen hallolur”dedi…

 

Tribün taraftarı ile dışarıda yaşayan vatandaşların ayrı tutulması gerektiğin belirten Trabzon Federasyonu Üyesi Metin Akın; “Bizim gurbetçiler olarak Karadeniz’de yaşayanlara tavsiyemiz.Gurbete çıksınlar.Birlik beraberlik öğrensinler.Onların Karadeniz’de kavga etmesinden hemşerileri olarak rahatsızız” diye konuştu..

 

Bu yaşa kadar Giresun’u Trabzon’da ayrı görmediğini ifade eden Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı Selami Aykut; “Liderlik noktasında insanımız yok!Geçmişi unutmalıyız.Önümüze bakmalıyız. Şenol Güneş Hocamıza bile gereken vefayı gösteremedik.STK olarak basını da önemsemiyoruz.Her geçen gün kendi içimizde parçalanıyoruz. Birlik noktasında anlaşamıyoruz.Giresun-Trabzon kardeştir.”

 

Trabzon Fedrasyon Başakanı Dr.Haydar Dulkadiroğlu, bu toplantının Trabzonspor ile Yeşilgiresun Belediyespor arasında yapılan müsabakalarda yaşanan olumsuzluklardan rahatsız oldukları için Giresun Federasyonu ile Trabzon federasyonu olarak basın açıklaması isteklerinden kaynaklandığını belirterek; “Çıkan olaylarda kim haklı, kim haksız olduğunu araştırmıyoruz. Ancak STK olarak bölgede aşınan ve yıpranan hemşerilik duygularını tamir ve inşa etmek istiyoruz.Gerek memlekette, gerekse gurbette yaşayan aynı bölgenin insanı, sosyal, kültürel, sportif işbirliğine gitmelidir.100 yıl önce hemşeriydik, yine hemşeriyiz.Giresun-Trabzon kardeşliğini yok etmek isteyen bozgunculara fırsat vermemeliyiz.”diye konuştu..

 

İki ilin arasını bozmaya çalışanlar olduğunu ifade eden İstanbul Giresun Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada;” Kardeşliğimizi bozacak hiçbir şeye fırsat vermemeliyiz. Kısır çekişmeler bir şey kazandırmaz. STK olarak bizlerin de hatası varsa bunları düzeltmeliyiz.Bizlerin arasını bozmak isteyenler var. Bunlara fırsat vermemeliyiz”dedi..

 

Basın Açıklaması

Ülkemizde yıllardır birlikteliğimizi, huzurumuzu çekemeyenler var. İki güzide ilimizin birlikteliği, Giresun’da önemli taraftarı olan Trabzonspor’umuzun Karadeniz’de ve Türkiye’de ne kadar önemli yerde olduğu biliniyor. Yıllardır Trabzon-Giresun arasında bazı sebeplerden dolayı kışkırtıcı, iki il insanını zedeleyici çıkışlarla karşı karşıya getirildiğini biliyoruz.

İlki Trabzon’da oynanan, ikincisi 30 Mart’ta Giresun’da oynanan maçlarda kendini bilmez, kardeşliğin önemini bilmeyen seyircilerin istekleri ile illerimiz karşı karşıya getirilmek istenmiştir.Spora, centilmenliğe yakışmayan bu hareketleri iki il insanı itibar etmemiştir.Burada kimlerin haklı, kimlerin haksız olduğu belgesini çıkarmayacağız.Ancak; Sportif faaliyetlerde ufak-tefek her zaman böyle hadiseler olmuştur olacaktır da..Bu tür olaylar karşısında  yıkıcı değil, birleştirici bir yaklaşım göstermeliyiz.Vaka varsa yetkili kurumlar, üzerine düşeni yapmalıdır.Bizler STK olarak kendi aramızda göstermiş olduğumuz birlikteliği her sahada benimseyen arzu eden bir anlayışla bu çıktığımızın bilinmesini isteriz.

Gerek memlekette, gerek gurbette yaşayan bölge insanı resmi yada sivil kurumlar vasıtasıyla  sosyal kültürel, sportif alanlarda birbirinden istifade etmelidir.Karadeniz bölgesi yurdumuzun önemli bir bölgesidir.Birlikte tek yürek olmak zorundayız.Kışkırtıcılara, kavgacılara prim vermemeliyiz.İki güzide ilimiz adına STK’nın üst çatısı olmamız hasebiyle İstanbul Giresun Federasyonu, Trabzon Federasyonu başkan ve yönetimi olarak bu gibi olaylara asla prim vermeden, iç içe birlikte yaşamayı benimseyen bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

              Sıtkı Ada                                              Haydar Dulkadiroğlu

İstanbul Giresun Federasyonu                        Trabzon Federasyonu

               Başkanı                                                Başkanı




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir