Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5169 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2012 - 18:34

Giresun Ufuk Hukuk Derneği' nden Teröre Tepki

Büyüt
Küçült
Giresun Ufuk Hukuk Derneği nden  Teröre
Giresun Ufuk Hukuk Derneği Teröre Tepki basın açıklaması

Giresun Ufuk Hukuk Derneği Teröre Tepki basın açıklaması

                                             BASIN BÜLTENİ

 Hukuk Devletinin olmazsa olmaz şartı bağımsız ve tafrasız yargıdır. Bu nedenle yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının temin edilmesi, hak ve özgürlüklerin korunması ve adaletli bir düzenin gerçekleştirilmesi bakımından vazgeçilmez bir zorunluluktur. Önceki dönemlerde yargının yürümemesine razı olup bundan rahatsızlık duymayanlar bugün yargının tüm kurumlarıyla etkin bir şekilde olayların üzerine gidiyor olmasından ve asıl işlevini yerine getirmesinden rahatsızlık duymaktadır. Bağımsız ve etkin savunmanın daha fazla egemen olması amacıyla yola çıkan Giresun Ufuk Hukuk Derneği(UHDER) olarak, hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan ilerlemeye devam edeceğimiz gibi hukukun üstünlüğünü de her şartta savunacağız.

        2012 yılı ülkemiz açısından terör yönünden üzücü bir yıl olmuş, geçtiğimiz pazartesi günü ne yazık ki Beytüşşebab’ta 9 mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. UHDER olarak insafsız ve vicdansız terörü kınıyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

        Terörün doğrudan veya dolaylı bir biçimde her türlü cebir ve şiddete dayalı eylem, yöntem ve faaliyetlerine karşı güvenlik kuvvetlerince, kararlı bir mücadele ortaya konmalıdır. Terörist faaliyetler hiçbir hukuki gerekçeye dayanılarak savunulamaz, haklı görülemez ve haklı gösterilemez. Bölücü terör özellikle demokrasi, milliyet ve insan hakları gibi toplumsal ve hukuksal değerleri sadece istismar amacıyla kullanmaktadır. Yetkili makamlar eliyle yürütülecek terörle mücadele, mutlaka daha etkin ve sonuç almaya yönelik olmalıdır.

       Elem ve acıdan dolayı milletin yaş yerine kan akıttığı gözlerinden, birlik ve beraberliğe dayalı mutluluk gözyaşları akması temennisi ile 2012-2013 Adli Yıl Açılışının ülkemize, milletimize ve tüm yargı camiasına hayırlı olması dileğiyle.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur…

                                    Giresun Ufuk Hukuk Derneği Başkanı

                                                     Av. Cemal KAYİŞ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir