Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8782 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2012 - 10:13

Giresun Ülkü ocağından Hocalı katliamını kınama..

Büyüt
Küçült
Giresun Ülkü ocağından Hocalı katliamını
Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil BAKER Yaptığı basın açıklamasıyla Hocali Katliamını şidedtle kınıyorum dedi.

HOCALI KATLİAMI BASIN AÇIKLAMASI


Bugün insanlık tarihinin en vahşi, en acı vakalarından biri olan Hocalı Soykırımının yıldönümüdür. Bundan 20 sene önce 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan o karanlık gecede Rusya’nın himayesindeki Ermeni silahlı birlikleri Azerbaycan’ın Hocalı kentini işgal etmişlerdir. Bu yalnızca bir işgal değil tarihin yazmış olduğu en kanlı vahşetlerden de biridir. 26 Şubat sabahı Ermeniler tarafından tamamen ele geçirilen Hocalı’da çoluk-çocuk, yaşlı-genç, kadın- erkek denmeden soydaşlarımız resmen soykırıma tabi tutulmuşlardır. O kanlı günde Hocalı’da 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı olmak üzere tam 613 soydaşımız canice işkence edilerek şehit düşürülmüştür. Bundan başka, bildirilen resmi rakamlara göre işgal sırasında 487 soydaşımız yaralanmış, 150 kişi kaybolmuş, 1275 kişinin ise Ermenilerin ellerinde rehin olduğu kabul etmelerine rağmen aradan geçen 20 yılda akıbetleri hakkında hiçbir malumat alınamamıştır. Her ne kadar katledilen soydaşlarımızın sayısı 613 olarak resmi kayıtlara geçmişse de kayıp ve akıbeti belli olmayan rehinelerle birlikte bu sayı 2038’e çıkmaktadır. Şimdilerde devlet başkanı olan Sarkizyan bazı dünya basınına verdiği demeçlerde ‘’ Sivil halka saldıracağımız Azeri cenahından bile tahmin edilemiyordu. Bu tabuyu yıktık.’’ diyerek soykırımı kabullenmiştir.

Şu anda Azerbaycan topraklarının %20‘si Ermeniler tarafından işgal altında tutulmaktadır. Bütün dünya bu yapılan soykırımı ve işgali görmezden gelmektedir.

Giresun Ülkü Ocakları olarak buradan bütün Ermenilere, Ermeni olmaya heveslilere! ve necip milletimizi karalamaya çalışanlara soruyoruz: Aziz ecdadımızın yapmadığı ve dahi yaptığına dair hiçbir delilin bulunmadığı sözde Ermeni soykırımının ateşli savunucuları! Dün Ermeniler Hocalı’da, Karabağ’da soydaşlarımızı katlederken neredeydiniz! Bugün niçin “Hepimiz Türk’üz” “Hepimiz Karabağlıyız “ diyerek sokağa dökülmüyor ve yapılan bu soykırımı kınamıyorsunuz! Bizler Türk Milliyetçileri olarak gizli niyetinizin farkındayız! Ve dahi asla bu emelinize ulaşmanıza müsaade etmeyeceğiz! Türk milletine ve Türk devletine canından bağlı olan ülkücüler var olduğu müddetçe sizler, adınız ister Fransa olsun, ister Amerika olsun her ne olursa olsun, ecdadımıza soykırım gibi iğrenç bir yaftayı yapıştıramayacaksınız.

Aksine Ermenilerin soydaşlarımıza karşı yapmış olduğu soykırımı her türlü demokratik platformda dillendirerek Ermenilerin ve sizlerin ipliğini pazara çıkaracağız.

Sözlerime burada son verirken bir kez daha, soydaşlarımıza soykırım yapan Ermenileri, katil Ermenileri melaike gibi göstermeye çalışan Ermeni sevdalılarını! ve ecdadımıza soykırım iftirası atan bilumum cenahları şiddetle kınıyor, necip Milletimizi saygı ile selamlıyorum.

Allah (c.c) Türk’ ü korusun ve yüceltsin.

Cemil BAKER

Giresun Ülkü Ocakları İl Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir