Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5973 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Temmuz 2012 - 00:20

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Basın Açıklaması.

Büyüt
Küçült
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Basın
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Basın Açıklaması.

BASIN DUYURUSU 16/07/2012

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin Fizik, Matematik, İstatistik ve Sosyoloji bölümleri yaklaşık 450 öğrenciyle Nizamiye Yerleşkesindeki binanın kendilerine tahsis edilen iki katında hizmet vermektedir. Binada yine bu bölümlerde çalışan yaklaşık 25 öğretim elemanının ofisleri, Fizik bölümüne ait 3 adet öğrenci laboratuarı ve 1 adet araştırma laboratuarı yer almaktadır. Öğrenci ve araştırma laboratuarlarının içerisinde yaklaşık 300.000 TL tutarında deney aracı kuruludur.

02.07.2012 tarihinde, ilgili binada çalışan öğretim üyelerine hiçbir yer gösterilmeden, binanın boşaltılmasına dair herhangi bir yazı ulaştırılmadan, yıkım, bakım ve tadilat işlemleri başlatılmıştır. İnşaat firmasının yetkilileri, binada bulunan öğretim üyelerine, bu işlemin rektörlük tarafından verilen “bina boş olarak inşaat firmasına teslim edilmiştir” yazısına istinaden başlattıklarını ve onarımı tamamlamak için yaklaşık 2,5 aylık bir sürelerinin olduğunu belirtmişlerdir.

Dahası, binada onarım işlemleri sürerken herhangi bir güvenlik önlemi bile alınmadan tüm personel çalışmaya devam etmişlerdir. Onarım çalışmaları binanın çatısından başlamış ve onarım çalışmaları devam ederken, binanın çatısından atılan maddeler, binaya giriş-çıkışlarda ciddi tehlikeler oluşturmuştur. İnşaat firması ve üniversite rektörlüğü tarafından bina girişlerinde herhangi bir güvenlik önlemi de alınmamıştır.

09.07.2012 tarihinde Giresun merkezinde meydana gelen sağanak yağışta, bahsi geçen binada tadilat işlemlerinin başlamış ve binanın çatısının sökülmüş olması nedeni ile binanın üst katlarında su baskını olmuş ve baskın neticesinde öğretim üyelerinin bilgisayar, yazıcı, kitap vb. eşyaları ıslanmış ve binada ciddi manada hasarlar meydana gelmiştir. Oluşan su baskını neticesinde ilgili birime; Rektörlüğümüzden hiçbir yetkili gelmemiştir. Hasar, öğretim üyelerinin ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığımızın çabaları ile giderilmeye çalışılmış ancak önemli ölçüdeki mağduriyet giderilememiştir (Aynı gün öğretim üyelerinin odalarında hasar tespiti yapılmış, tutanaklar tutulmuş ve Rektörlüğe iletilmiştir). Artık öğretim üyelerinin ofisleri çalışılabilecek durumda değildir.

Bunun üzerine alelacele, 11.07.2012 tarihinde rektörlükten yollanan resmi bir yazıyla öğretim üyelerinin odalarını 16.07.2012 tarihine kadar, gösterilen boş alanlara taşımaları istenmiştir. Öğretim üyelerine gösterilen yerler, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi açısından son derece elverişsizdir. Öyle ki,11.07.2012 tarihinde yollanan resmi yazıda, Matematik, İstatistik ve Sosyoloji bölümlerindeki toplam 13 akademik personel eski rektörlükte tek bir odaya, Fizik bölümündeki toplam 10 personel ise Meslek Yüksekokulunda üç adet odaya alelacele taşınmışlardır. Bu şartlar altında, öğretim elemanları kendilerine tahsis edilen yerleri sadece eşyalarını saklayabilecekleri depo olarak kullanabilecekleri için, eğitim ve araştırma faaliyetlerini belirsiz bir tarihe kadar ertelemek durumunda kalmışlardır.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER) olarak, üniversite rektörlüğünün aşağıdaki sorulara cevap vermesini istiyoruz:

1. İlgili binada yürütülen bakım-onarım işi, bina öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrenciler tarafından boşaltılmadan neden başlatılmıştır? İnşaat işi, 02.07.2012 tarihinde başlatıldığı halde, öğretim üyelerine yer göstermek için neden 10 gün beklenmiştir?

2. Müteahhit tarafından ifade edilen “bina boş olarak inşaat firmasına teslim edilmiştir” iddiası doğru mudur? Doğruysa, bina henüz boşaltılmamış iken yüklenici firmaya bu yanıltıcı bilgi neden verilmiştir?

3. Binada inşaat çalışmaları devam ederken bina girişlerinde ve zemin katta bulunan poliklinik girişinde neden herhangi bir güvenlik önlemi alınmamıştır? Meydana gelebilecek olası yaralanma ve can kayıplarında sorumluluğun kime ait olacağı düşünülmüş müdür?

4. Oluşan su baskınında, öğretim üyelerinin zarar gören bilgisayar, yazıcı, kitap ve malzemelerinden oluşan kayıpları kim tarafından nasıl telafi edilecektir?

5. Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerine yer bulmak amacıyla Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerinin 10’unu 15’ini bir odaya “balık istifi yığmak” kabul edilebilir bir uygulama mıdır?

6. Öğretim üyeleri, kendilerine gösterilen elverişsiz ortamlarda ne kadar kalacaktır? Bu süreçte, öğretim elemanlarının devam eden bilimsel ve akademik çalışmalarının aksamasının faturası kim tarafından nasıl ödenecektir?

7. Benzer şekilde, iki sene sonra Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih edecek 25-30 civarındaki öğrenciyi Sivas’tan Giresun’a getirmeye çalışırken, halen Giresun’da okuyan yaklaşık 450 Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisini önce sokağa sonra prefabrik barakalara koymak iyi bir düşünce midir?

8. Yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi düşünülen prefabrik binaların, zamanında kurulup 2012-2013 Güz yarıyılı eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilememesi durumunda rektörlüğümüzün hazırladığı bir B planı var mıdır? Yoksa Fizik, Matematik, İstatistik, Sosyoloji bölümü öğrencilerinin yeni eğitim-öğretim yılında “üstü açık öğretime” geçme riski ne kadar yüksektir?

9. Tıp Fakültesi, Üniversitemiz ve şehrimiz için önemli bir kazanımdır. Tıp Fakültesi öğrencisini Sivas’tan getirmeye çalışmak çok olumlu ve değerli bir çabadır. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 yılına kadar üniversiteye tahsis edilmiş olan bir bina için 600.000 TL harcamak doğru bir karar mıdır?

Her vesileyle kamuoyunu ve basını bilgilendiren rektörlüğümüzün yaklaşık 450 öğrenci ve 25 öğretim elemanını ilgilendiren bu sorulara da cevap vereceğine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (GÜNİDER)

http://www.gunider.org.tr

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir