Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5053 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2012 - 18:36

Giresun Ünv. Valiliğin İmzaladığı Protokol Neden İptal Edildi

Büyüt
Küçült
Giresun Ünv. Valiliğin İmzaladığı Protokol Neden İptal
KARAAHMETOĞLU: Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 3 Ekim 2012 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde;

GİRESUN ÜNV. İLE VALİLİĞİN İMZALADIĞI PROTOKOL NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu 3 Ekim 2012 tarihinde TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde; Giresun Üniversitesi  ve Valiliğin imzası ile Prf. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin birlikte kullanımına ilişkin protokolün neden geçerliliğini yitirdiğini Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu. Karaahmetoğlu Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinin kaderinin Bakanlık koridorlarında yapılan dedikodularla mı belirlendiğini ve bu hususta yıllardır yaratılan, aşılamayan bürokratik engellerin nedenini sordu. İptal edilen ve Nurettin Canikli tarafından geçerliliği yoktur denilen protokol gibi Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmasına ilişkin 24 Şubat 2012 tarihli protokolün de aynı akıbete uğrayıp uğramayacağını sayın bakan'ın açıklamasını istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını  saygılarımla arz ederim.

 Selahattin KARAAHMETOĞLU

     Giresun Milletvekili

 Giresun İlinde bulunan Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin Giresun Üniversitesi ile birlikte kullanımına ilişkin YÖK’ün 30 temmuz 2012 tarihli onayının ardından Sağlık Bakanlığının uygun görmesi ile birlikte Giresun Valiliği ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğü arasında bir protokol imzalanmıştır. Ortak kullanımı içeren protokolün Bakanlığınız tarafından iptal edildiği açıklanmıştır. Konuya ilişkin olarak Giresun Milletvekili Nurettin Canikli: “Sağlık Bakanlığı koridorlarında yeni bir hastaneye ne gerek var. Şu anda araştırma hastanesi protokolü zaten hayata geçiyor, neden 350 yataklı hastane yapalım gibi sesler yükselmeye başlamıştı. Dolayısıyla tüm bu yanlış anlamaları ortadan kaldırmak için vazgeçildi. Teknik olarak hastaneyi yeniden gözden geçirmeye başlamışlardı. Biz bunu yapmakla 350 yataklı hastaneyi kurtardık. Yani raflara konulmasını, gündemden çıkmasını engellemiş olduk” şeklinde açıklamada bulunmuştur. Böylece YÖK’ün uygun görüşünün bir anlam taşımadığı anlaşılmakta, Sağlık Bakanlığının birlikte kullanıma dair imzası ve dolayısıyla yapılan protokol yok sayılmaktadır. Zaten Sayın Canikli de protokolün geçerliliği yok demektedir. Bu hususlarda;

 

1. Protokol hükümleri neden geçerliliğini yitirmiştir? Bakanlığınız ve Üniversitenin en yetkili makamlarınca imza altına alınan protokol’ün taraflar açısından hukuki bir bağlayıcılığı yok mudur? Bakanlığınız ve Giresun Üniversitesinden birisi protokol hükümlerine uygun hareket etmediği için mi iptal edilmiştir?

 

2. Bu durumda; 24 Şubat 2012 tarihli yapım işi tamamlanıncaya kadar tarafların fesih edemeyeceği hükmüyle imza altına alınan protokol de Bakanlığınızca herhangi bir gerekçe göstermeden iptal edilebilir mi?

 

3. Giresun Üniversitesinin, Devlet Hastanesini ortak kullanımı söz konusuysa, 350 yataklı hastane yapılmasına gerek olmadığına dair Bakanlığınız koridorlarında kulis yapılmasını doğru buluyor musunuz?

 

4. Sayın Canikli, Eski Kale Devlet Hastanesi arsasına Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmasına ilişkin protokolün hayata geçirilmesi konusunda kaygılarını paylaşmıştır. Bakanlık bürokratlarının, bu husus da keyfi davranmaları, geciktirmeleri ya da engellemeleri söz konusu olabilir mi?

5. Giresun Üniversitesine Tıp Fakültesi Hastanesi kazandırılması konusunda, Bakanlığınız tarafından bu güne kadar yaratılan bürokratik engellerin nedeni bu dedikodu ve kulisler olabilir mi?

 

6. Giresun Üniversitesi Rektörünün, Caniklinin istememesine rağmen göreve atanmasının, Bakanlığınızca protokolün iptaline etkisi olmuş mudur? Eski rektör ile Bakanlığınız arasında yapılan bir önceki protokolün de, geçerliliğini güvence altına alan husus Canikli’nin kefil olduğu rektör ile imzalanmış olması olabilir mi?

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir