Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6942 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2011 - 10:56

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin: ''Sirkelenmek lazım''

Büyüt
Küçült
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin: Sirkelenmek
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, GİŞHAD'ın (Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği) New Jasmin Hotel'de düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

İş adamları ve şehrin önemli simalarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, özellikle istihdam ve kolektif hareket üzerine vurgu yapıldı. Bölgenin ve özellikle de Giresun’un potansiyel bir cevher durumunda olduğuna vurgu yapılan toplantıda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, Giresun için hayati önem arz eden konulara değindi.

Ticaret Ahlakı
Doğruluk ve dürüstlük üzerine vurgu yapan Vali Şahin, “Doğruluk ve dürüstlük deyip geçmeyin. İnsanın sözü yüreğinden kopup gelmeli. İçi başka dışı başka olmamalı. Beyin ve kalp uyumu olmalı. Söz verme konusunda oldukça ihtimamlı davranmak lazım. Konuşmak insana sorumluluk ve yükümlülük katar. Bu bilinç sende hakim olursa çevren dolar taşar. Ama için başka dışın başka ise çevrende olanlar bir gün gelir kaçar. Bu yüzden mesuliyetimiz altındakilere doğruluğu ve dürüstlüğü aşılamak bir görev addedilmeli. Yunus Emre’nin Taptuk Emre kapısında kırk yıl boyunca düzgün odun taşıma hakikati çok manidardır. Bu vesileyle de şu dörtlüğün çok şey anlattığı düşüncesindeyim:

Biz servetle zannederdik ki, sebeb-i rahat artar,
Rahatla zannederdik ki, dilde sükunet artar
Bulduk bir ehl-i tahkik, sorduk hakikatinden,
Dedi; servetle gaflet, rahatla illet artar.

Giresun İçin Ne Yaptın
“Diyorsun ki “ben işimi şöyle büyüttüm, böyle büyüttüm. Gayet güzel, kutlarım. Ama Giresun için ne yaptın? Bir işçi çalıştırıyorsanız, 4 kişiye ekmek veriyorsunuz demektir. Ama 5 kişi çalıştırıyorsanız, 20 kişiye ekmek veriyorsunuz demektir. Mükemmele ulşamak hedef olmalı. Bizim indimizde güzelin, iyinin karşıtı kötü çirkin değildir. Bizim indimizde güzelin, iyinin karşıtı ‘mükemmel’dir. Mükemmeli yakalamak için ise bir şeyle değil çok şeyle ilgilenmek lazım. Güncellenmek lazım.

Giresun Bir Nimet
Şiir tadındaki konuşmasıyla sözlerine devam eden Vali Şahin, balığın denizin içinde suyun kıymetini fark edememesi gibi insanoğlunun da yer yer etrafındaki nimetleri fark edemediğini söyleyerek: “ Giresun’da gerçekten çok güzel nimetler var. Açık söyleyeyim; Allah en güzel nimetlerinin bir çoğunu Giresun için vermiş. Ve Giresunlular Allah’ın torpilli kulları. Torpilli kulun da kıymetini bilmesi lazım. İlimiz, yılın büyük bir kısmında 3 mevsimin yaşanabileceği güzellikte bir yer. Yaylalarımız ömre ömür katan nitelikte güzelliğe sahip. Fakat buralar işletilmeyi bekleyen yerler. Bir Amerikalı’yı, bir Avrupalı’yı buraya getirip tesis kurdurmak çok zordur. Bunun üstesinden gelebilecek olanlar bizleriz. Giresun’un önemli bir değeri olan Giresun Adasının ortasından çıkan bir tatlı su kaynağı var. Etrafındaki devasa tuzlu su kütlesine rağmen, bu küçücük adanın ortasından çıkan tatlı su kaynağı bize hayata ve başarmaya dair önemli bir ipucu vermektedir.” dedi.

1923’ten Bu Yana Çok Zaman Geçti
"Hâla kırklı ellili yaşına rağmen Ada’ya çıkmamış kişiler mevcut Giresun’da. Bu rakamı %90’larla izah etsek abartmış olmayız. İnanıyorum ki, Giresun’un değerli iş adamlarının girişimleriyle adamızı daha faal daha canlı kılacak tesisleri hayata geçireceğiz. Adaya ulaşımı kolaylaştıracağız. Kaleye ulaşım da halledilmesi gereken bir sorun olarak duruyor önümüzde. Giresun 1923’ten beri vilayet. O günden beri bu ada ve bu kale duruyor. Hadi o güne kadar bir şey yapılmadı. Bu günden sonra da mı yapılamaz? Hep beraber yapacağız inşallah. Ama hep beraber… Ancak hep beraber hareket etmeyle başarı sağlanabilir."


Mutlaka Yurt Dışına Çıkın
Yurt dışı seyahatlerinin, hayata ve ticarete bakış ufkunu önemli oranda geliştirdiğe vurgu yapan Vali Şahin, her iş adamının mutlaka yıllık planları içerisine yurt dışı seyahatlerini koyması gerektiğini söyledi. Kendisinin de yurt dışı deneyimlerinden çok şey öğrendiğine değinen Vali Şahin “Öncelikle, mutlaka iyi bir yabancı dil öğrenin, iyi bir ticaret erbabının, iyi bir yabancı dili olması lazım. Ben altmış yaşındayım, hala daha sabahları on-onbeş dakika yurt dışıyla mükaleme yapıyorum. Yabancı dilimin canlılığını korumak için…” diyerek yabancı dilin önemine de değindi.

TUSKON Türkiye’de Bir Çığır Açmıştır
Yurt dışına çıkılmasıyla, iş adamlarının ticari algılarının değişeceğini belirten Vali Şahin, özellikle de bu ziyaretlerle o ülkelerin iş adamlarıyla bağlantı kurulmasının önemine dikkat çekerek, TUSKON’un bu yönüyle bir çığır açtığına değindi. TUSKON’un önemli bir portföye sahip olduğuna ve bu potansiyelin Giresunlu iş adamları tarafından değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Şahin, “ Giresun’u sınırlarının dışına taşıyalım. Güzel bir limanımız var. Devlet liman için elinden geleni yapmış. Limanımızın, on günde bir gelen gemilerin doldur boşalt faaliyetlerinden ibaret olması üzücü bir durum. Bu limanı harekete geçirmek bizlerin elinde. Konteynerlerle o liman sahasını doldurmak bizlerin elinde. Çabalamadan hiçbir şey olmuyor. Sirkelenmek lazım.” diye konuştu.


Birlik İçinde Olmak Lazım
Sosyal hayatta ve bilhassa ticari hayatta, muvaffakiyetin şifrelerinin kolektif harekette olduğuna vurgu yapan Vali Şahin, beraber ve yardımlaşarak hareket edilmesi sayesinde Giresun’un daha hızlı yol katedeceğine inandığını belirtti. Konunun önemine ilişkin Mevlana’nın hayatından da bir örnek veren Vali Şahin şöyle konuştu: “Mevlana bir gün bir yere giderken bir canzeyi fark ediyor. Cenazenin çevresindekilerden birisinin kulağına eğilerek, “Oğlum bu cenaze kimin?” diye soruyor. O da cevaben “falan mahallede, filan kişinin intihar eden oğludur bu mefta” diyor. Bu cevap karşısında irkilen Mevlana “Yazıklar olsun o mahallenin halkına” diyor. Dikkat edin, kişiye değil, mahalleye söylüyor sözünü. Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.” sözü bize rehber olmalı. Bugün ülkenin baş döndüren bir hızla gelişmesine sebep olan etkenler geçmişte yaşanmış olsaydı, şimdi Türkiye çok daha farklı müreffeh bir konuma gelecekti.”

Hamsimedya.com      

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir