Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5316 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2013 - 12:39

Giresun'a Kötü Haber

Büyüt
Küçült
Giresuna Kötü
Giresun'a Zonguldak'tan kötü haber geldi. BEKO Basketbol Ligi'nden çekilme kararı alan Erdemirspor, haklarını bir başka kulübe devir edeceği bildirildi.

Giresun'a Zonguldak'tan kötü haber geldi. BEKO Basketbol Ligi'nden çekilme kararı alan Erdemirspor, haklarını bir başka kulübe devir edeceği bildirildi.

 

Bu sezon gösterdiği performansla BEKO Basketbol Ligi’ne fazlasıyla hak eden ancak son maçta şansını Trabzonspor’a kaptıran Yeşil Giresun Belediyespor, Erdemirspor’dan dün gelen kötü haberle sarsıldı.

 

BÜLENT YAVUZ ÇOK SERT KONUŞTU; “BU DAVRANIŞ OYAK GRUBU’NA HİÇ YAKIŞMADI!”

 

Yeşil Giresun Belediye Başkanvekili Bülent Yavuz, Erdemirspor'dan kulübü satın almaları yolunda teklif geldiğini söyledi ve ; “Bu davranış Oyak Grubu'na hiç ama hiç yakışmadı. Biz de alışverişin içinde yokuz. Bugün Erdemirspor kulübünden aldığımız bir telefon bizi son derece büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Erdemir Ereğli kulübün haklarını satmak için basketbol takımını tabiri caiz ise açık arttırmaya çıkartmıştır. Yeşil Giresun Belediyespor olarak bu açık arttırmaya katılıp katılmayacağımız sorulmuştur. Tam bir hafta önce kapatma kararı aldıkları kulüpleri için, “eğer satamazsak küçük bir bütçe ile devam edeceğiz” mesajının üstü çizilerek tarafımıza iletilmesi ise bizi pazarlığın içine çekmek için yapılan bir blöf gibi algılanmıştır. Kendilerine ilettiğimiz gibi biz bu tür bir pazarlığın içinde olmayacağız.” Dedi.

 

“AÇIK ARTTIRMA TEKLİFİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR”

 

“Bugün Türkiye’nin en büyük kurumlarından sadece ticari hayatta değil, etik ticaret ve sosyal sorumluluk projelerinde öncü olmuş, bu ülkenin en büyük Holdinglerinden birini temsilen yapılan bu tarz bir teklif son derece üzüntü vericidir.” Diyen Başkanvekili Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Haddimiz olmadan Oyak Holding ve Erdemir Grubunun sayın yöneticilerine hatırlatırız ki Erdemir Ereğli basketbol kulübü sizin ticari bir markanız değildir. Erdemir Ereğli basketbol takımı sizin yıllardır büyük özveri ile yürüttüğünüz bir sosyal sorumluluk projesidir ve yine haddimiz olmadan belirtmek isteriz ki Sosyal sorumluluk projelerinin samimiyeti ticari beklentilerden uzak tutulması ile ölçülür. Eğer Oyak grubunun ve Erdemir’in maddi kaynağa ihtiyacı var ise bunun çok çeşitli farklı enstrümanları vardır. Bir ruhu, bir sosyal sorumluluk projesini satışa sunmak bu enstrümanlardan biri değildir.”

 

“YA KAPATIN, YA DA DEVAM EDİN!”

 

Yavuz, Erdemirspor’un ya lige geri dönmelerini ya da çekilmelerini istediğini ifade ederek, “Bizim, Oyak Grubu ve Erdemir’den isteğimiz ya kapatma kararını geri alarak TBL’ye geri dönmeleri; bunu da en çok Ereğli'deki basketbolseverler için aynı duyguları yaşayan küçük bir şehrin insanları olarak biz isteriz; ya da size hiç ama hiç yakışmayacak küçük hesaplardan uzak durarak sizin yıllarca devam ettirdiğiniz bir sosyal sorumluluk projesinin bunu hak etmiş ve sadece hakkını isteyen başka bir şehirde başka insanlar tarafından devam ettirilmesine müsaade etmenizdir. Aksi takdirde Oyak gibi bir kurumun “satılık takım” kavramında ısrarcı olması hiç şüphesiz emsal ve örnek teşkil eden bir davranış şekli olarak tarihe geçecektir.”diye konuştu.

 

TBF’YE ÇAĞRI

 

Yavuz, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da bu tür çirkin örneklerin önünü kesmek için gerekli adımları atacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

 

Giresunsporgazete






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir