Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10682 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2020 - 15:11

Giresun’da 10 kişiden 7’sinin borcu yok!

Büyüt
Küçült
Giresun’da 10 kişiden 7’sinin borcu

 

“BİREVİM”, Giresun özelinde gerçekleştirdiği

“Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması”

sonuçlarını açıkladı.

 

BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak: “İlan ettiğimiz tasarruf seferberliği kapsamındaki ‘180 Günde Birlikte Mümkün’ farkındalık projemizin yeni durağı Giresun oldu. Giresun ilimize özel gerçekleştirdiğimiz, “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması” çalışmamızdan, Giresun halkının tasarruf ve finans tutumuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı. Birevim’in, Giresun halkı tarafından marka bilinirlik oranının yüzde 90,7 çıkması, şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu. Ayrıca Giresun’un, tasarruf yapmaya başlama yaşının en erken illerden birisi olması ve her 10 kişiden 7’sinin borcunun olmaması; Giresunluların tasarrufun bir finans aracı olduğu gerçeğini algılamaya başladığını gösteriyor. Bu oldukça sevindirici bir sonuçtur.” 

·        Giresun’da her 5 kişiden biri “tasarruf yapabilecek” durumdadır...

·        Giresun’da her 10 kişiden 7’si, “30 yaşından önce tasarruf yapmaya başladığını” belirtiyor. Giresun, “tasarruf yapmaya başlama yaşının (26)” en genç olduğu illerden birisidir…

·        Giresun’da her 10 kişiden sadece 3’ü “borçlu” durumdadır. Her 10 kişiden 1’inin ise “banka kredisi dışında borcu olduğu” tespit edilmektedir.

·        Giresun’da tasarruf yapanların yüzde 31’inin “bankada vadesiz hesabı” bulunmaktadır. Bununla beraber, Giresun’da tasarruf yapanların yüzde 16’sı tasarruf amacı ile “altın”ı değerlendirmektedir.

·        Giresun halkının oransal çoğunluğu tasarruflarını “banka/katılım bankası” olarak değerlendirmektedir. Bununla beraber, Giresun halkı yatırım amacı olarak “konut” ile “otomobil”i görmektedir.

·        Giresun’da “kişi başı aylık tasarruf miktarı 790 TL” ile Türkiye ortalamasının biraz üstünde iken; imkanların zorlanması halinde “tasarruf edilebilecek aylık tutar 371 TL” ile Türkiye ortalamasının altındadır.

·        Giresun yerel halkı borçlarını genellikle “çalışarak” kapatmayı düşünmektedir. “Kredi dışı borcun alındığı yer” olarak “arkadaşlar” ön plana çıkmaktadır. Arkadaşlık ilişkilerinin Giresun’da önemli olduğu görülmektedir.

·        Giresun’da her 4 kişiden 1’i “tasarruf finans yöntemini bilmektedir”.

·        Birevim’in Giresun’da “marka bilinirliği” yüzde 90,7’dir.

Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemiyle sektörünün lokomotif gücü haline gelen “BİREVİM”; ilan ettiği “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı” kapsamında, ülke sathına yaymayı hedeflediği “180 Günde Birlikte Mümkün” ve “Kırmızı Tim” iletişim ve farkındalık projeleri için Giresun’daydı. Ayrıca Giresun ziyaretinde, şehre özel gerçekleştirilen “Giresun Yerel Halkının Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Giresun, proje kapsamında, Malatya, G. Antep, Denizli, İstanbul, Konya, Samsun, Bursa, Ankara ve İzmir’den sonra 10. şehir oldu.

Mahir Orak: “Birevim’in, Giresun’daki marka bilinirlik oranının yüzde 90,7 çıkması, şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu.”

İlan ettikleri “2020 Tasarruf Seferberliği Yılı”, kapsamında düzenledikleri iç iletişim ve çalışan motivasyonu ayağı olan “Kırmızı Tim” gibi uygulamaların Tasarruf Finansı sektörü için bir ilk olduğunun altını çizen BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak; “İlan ettiğimiz tasarruf seferberliği kapsamındaki ‘180 Günde Birlikte Mümkün’ farkındalık projemizin yeni durağı Giresun oldu. Giresun ilimize özel gerçekleştirdiğimiz, “Yerel Halkın Tasarruf ve Finans Davranışlarına Yönelik Tutum Araştırması” çalışmamızdan, Giresun halkının tasarruf ve finans tutumuna ilişkin önemli sonuçlar çıktı. Birevim’in, Giresun halkı tarafından marka bilinirlik oranının yüzde 90,7 çıkması, şaşırmadığımız ama gururlandığımız bir sonuç oldu. Ayrıca Giresun’un, tasarruf yapmaya başlama yaşının en erken illerden birisi olması ve her 10 kişiden 7’sinin borcunun olmaması; Giresunluların tasarrufun bir finans aracı olduğu gerçeğini algılamaya başladığını gösteriyor. Bu oldukça sevindirici bir sonuçtur.” dedi.

Kırmızı Tim Canlı Yayını

BİREVİM Pazarlama ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Sübar Özdemir, Giresun Şube Müdürü Adem Adıyaman, şube yöneticileri ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen ve tüm BİREVİM Türkiye ailesinin izlediği Kırmızı Tim canlı yayınında, Giresun’un, tasarrufun bir finans aracı haline geldiği Tasarruf Finansı alanındaki yükselen grafiğiyle kendileri için yıldız şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Didem Sübar Özdemir ise şunları söyledi: “Bu çalışmamızın ve ‘Birlikte Tasarruf Finansı’ yöntemimizin ülke genelindeki sonuçları ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. 4 yıl gibi kısa bir zamanda sektörde faaliyet gösteren bir marka olarak, sektördeki her 3 müşteriden 1’inin ev ve araba sahibi olmasına vesile olduğumuz gibi, emekliden çiftçiye; yeni evli çiftten tüm aile bireylerine, her kesimin farklı ihtiyaçlarına paylaşım ekonomisinin bir parçası olması için çalışıyoruz.”

Didem Sübar Özdemir: “Araştırma sonuçları umut verici ama pandemi etkileri de dahil, dikkat edilmesi gereken sonuçlar var.”

Özdemir, BİREVİM olarak en büyük farklarından birinin de, tasarrufları planlanabilir temel ihtiyaçlara yönlendirmeleri olduğunu vurgulayarak; “Giresun araştırmamızın sonuçları, genel olarak hem marka olarak bizim var olma sebeplerimize çok yakın hem de Giresun’un ve Türkiye’nin geleceği için umut verici. Ama üzerinde çalışmamız, iyileştirmemiz gereken sonuçlar da var. Örneğin, Türkiye ortalamasının altında olan, tasarruf edilebilecek aylık para tutarının yükseltilmesine destek olmak gerekiyor. Ayrıca, Giresun’da her 4 kişiden maalesef sadece 1’i tasarruf finans yöntemini biliyor ve her 5 kişiden 1’i “tasarruf yapabilecek” durumda… Ve güncel bir bilgi, Giresun halkının yüzde 40’ı pandemi döneminde tasarruflarının azaldığını belirtmektedir. Bu konularda iyileştirmeler yapmak gerekiyor ve Tasarruf Finansı yönteminin varlık nedeni de tam olarak bu.” dedi.

Giresun, tasarrufa en erken yaşta başlanan şehirler arasında

Öncelikle, Giresun’a özel gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarına değinen BİREVİM Giresun Şube Müdürü Adem Adıyaman ise şunları söyledi: “Giresun, 26 yaş ortalamasıyla tasarruf yapamaya en erken başlayan iller arasında. Bir Giresunlu olarak benim için gurur verici bir sonuç. Giresun halkının oransal çoğunluğu tasarruflarını, “banka/katılım bankası” olarak değerlendiriyor. Giresun’da tasarruf yapanların yüzde 31’inin “bankada vadesiz hesabı” bulunmakta. Giresun’da tasarruf yapanların yüzde 16’sı ise tasarruf amacı ile “altın”ı değerlendirmekte. Bununla beraber, Giresun halkı yatırım amacı olarak “konut” ile “otomobil”i de önemsiyor. Giresun yerel halkı borçlarını genellikle “çalışarak” kapatmayı düşünmektedir. “Kredi dışı borcun alındığı yer” olarak “arkadaşlar” ön plana çıkmaktadır. Arkadaşlık ilişkilerinin Giresun’da önemli olduğunun görülmesi bizi şaşırtmadı.”

Giresun’da her 10 kişiden yaklaşık 7’sinin borcu yok

Konuşmasında, Giresun’da, her 10 kişiden 3’ünün borçlu durumda olduğunu vurgulayan Adıyaman “Ben bardağın dolu tarafına bakanlardanım. Bu rakam aynı zamanda, Giresun’da her 10 kişiden 7’sinin borcu olmadığını gösteriyor. Giresun’un sosyal finans anlamında büyük potansiyeli var ve bu potansiyeli daha fazla harekete geçirmek için, tasarruf etme potansiyeli olanları sosyal finans konusunda motive etmek önem taşıyor. Bu nedenle, başta Tasarrufa İlk Adım olmak üzere, farklı kampanya ve ürünler geliştirerek tasarruf sahiplerimize sunmaya başldık.” dedi.

Adem Adıyaman: “Tasarrufa İlk Adım Paketimize (TİAP) Giresun’da ilgi büyük. Her 10 tasarruf sahibimizden 4’ü TİAP’ı tercih ederek hayallerine yeni bir adım attı.”

Kırmızı Tim canlı yayınında, sektörde bir ilk olan ve yenilikçi bir yaklaşım getiren Tasarrufa İlk Adım Paketine de değinen, Giresun Şube Müdürü Adem Adıyaman sözlerini şöyle tamamladı: “Giresun olarak sadece 2020 yılının ilk 9 ayında 6 bin başvuru alarak, diğer yıllara oranla büyük bir gelişme kaydettik. Bu yılın ilk 9 ayında teslimat adetlerimizde ise geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artış yaşandı. Ayrıca, ilk 9 ayda sözleşme sayımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78’e ulaşan büyük bir artış gerçekleştirdik. Bir yandan Giresun’daki tasarruf sahiplerimizin ev ve araba hayalini gerçekleştirirken, diğer yandan, ilk 9 ayda yaptığımız teslimatlarla Giresun ekonomisine 7 milyon TL katkıda bulunduk. Tasarrufa İlk Adım Paketimize (TİAP) ilgi de büyük. Her 10 tasarruf sahibimizden 4’ü TİAP’ı tercih ederek hayallerine yeni bir adım attı. İlimiz özelinde bu yılın sonuna kadar hedefimiz, 3 bin Giresunluyu daha BİREVİM yöntemleri ile tanıştırmaktır.”

BİREVİM Giresun şube çalışanları izlenimlerini aktardılar

Kırmızı Tim canlı yayınına katılan şube yöneticileriyle, uzman ve çalışanları, Havagül Goluoğlu, Furkan Hüsem, Gülay Tahtacı,  Mehmet Bilgin, Harun Daysal, Volkan Kara ve Derya Akkuş da, sıcağı sıcağına sahadan ve şubeden değerlendirmelerini aktardılar.

BİREVİM Giresun şube çalışanları, özellikle son dönem ulaşılan başarının nedenleri şu başlıklarla özetlediler:

Bir tasarruf sahibinin, şubemize şikayet için bile gelmiş olsa; müşteri danışmanı, şube müdürü, tasarruf finans uzmanı ve operasyon uzmanıyla birlikte yaptığı istişare sonucu, şubemizden ikna olmuş bir şekilde çıkmasıyla…
Çalışanlar olarak, “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemine, bizzat Tasarruf Sahibi şeklinde de dahil olmamız ve birinci dereceden yakınlarımızın Tasarruf Sahibi olmasına vesile olmamızla…
Daha ilk görüşmede, tasarruf sahibi adayımıza, sözleşmemizde yer alan 11 maddenin her birini tek tek açıklayarak ve tasarruf sahiplerimizle her konuda MUTABIK kalarak…
“Bir inşaatın temeli ne kadar iyi atılırsa, inşaat da o kadar sağlam olur.” gerçeğinden yola çıkarak; tasarruf sahiplerimizle olan her bir süreci titizlikle ve doğru takip ederek…
Devraldığım portföyü en doğru şekilde işleyerek ve günü geldiğinde bir başka arkadaşımıza iyi bir miras gibi bırakmayı hedefleyerek…
Bir BİREVİM şiarı olan, “Güvenilir olmanın yolu güven vermekten geçer!” sözünü hiç unutmayarak…

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir