Orman ve Su İşleri Bakanlığı doğanın mucizevi besinlerinden olan balın üretiminin artması maksadıyla bütün yurtta çalışmalarına devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Giresun Merkez ve Dereli İlçeleri ile Karaali ve Hisar köyleri sınırında kurulan Aytepesi Bal Ormanı’nda yeni fidanlar toprakla buluştu.
8 Bin 312 Adet Fidan Toprakla Buluştu
OGM yurdun dört bir yanında tesis ettiği bal ormanları ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlarken, bal üretiminin artırılmasına da destek oluyor.
2015 yılında tesis edilen ve 300 kovan kapasitesine sahip Aytepesi Bal Ormanı’na daha yüksek verim için yalancı akasya, taflan, kestane, ıhlamur, yabani erik, yabani elma, kızılcık ve ahlat fidan türlerinden oluşan 8 bin 312 adet fidan dikildi.
Bal ormanı halihazırda kızılağaç, kestane, kayın, ladin, gürgen, taflan, dağ karaağacı, kafkas akçaağacı, barut ağacı, fındık ağacı, mor çiçekli orman gülü, sarı çiçekli orman gülü, dağ armudu, muşmula, kuş üvezi, likarba, ışılgan, ağaç mürver, su pençesi, koyungözü, dağ çileği, zarif böğürtlen, çakkana, evlimemedeotu, mürver otu, eğrelti, erkek eğrelti gibi bitki türlerine ev sahipliği yapıyor.
“Vatandaşımız da Devletimiz de Kazanacak”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun’da bugüne kadar 11 bin 664 dekar sahada 9 adet bal ormanı tesis ettiklerini ifade ederek “Bal ormanı çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Orman teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bal üretimimizi artıracağız. Bal ormanları ile sağlıklı beslenen nesiller yetiştireceğiz. Böylece vatandaşımız da devletimiz de kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.