Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4829 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2012 - 20:17

Giresunlu Şehitler Törenle Anıldı

Büyüt
Küçült
Giresunlu Şehitler Törenle
Türkiye Cumhuriyeti´nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz 'un 90. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar´ın İscehisar ilçesinde şehit düşen Giresunlular törenle anıldı.

Giresunlu Şehitler Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti´nin sınırlarının çizilmesini sağlayan Büyük Taarruz 'un 90. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında, Afyonkarahisar´ın İscehisar ilçesinde şehit düşen Giresunlular törenle anıldı.   Kurtuluş savaşında Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerinden oluşan Topal Osman emrindeki 47. Alay’ının Büyük Taarruz sırasında savundukları Dedesivri tepesinde şehit olan 14 Giresunlu Kahramanı için aynı yerde düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresunlular Şehitliği’nde tarihin şerefli bir bölümünü, yüce bir hatırayı yeniden anmak için toplandıklarını söyleyerek milli mücadelenin başlangıcında vatanın düştüğü acı durumu idrak ederek yapılan çağrıya büyük bir coşkuyla cevap veren Giresun halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp Balkan Savaşı Gazisi Topal Osman Ağa’nın gayretleriyle oluşturduğu iki gönüllü alayı Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan ve Osman Ağa komutasında cepheye uğurladığını belirterek; “Birçok çarpışmada yararlılık gösteren kahramanlarımız Binbaşı Hüseyin Avni beyin şehit olduğu Sakarya Savaşı’nda büyük zayiatı göze alarak büyük önder Atatürk’ün emriyle sadece bıçaklarıyla düşmanın üzerine atılmaktan kaçınmamışlardır. Bu şehitlikte yatan Giresunlu şehitlerimiz ise büyük taarruzun başlangıcında Sivritepe ele geçirilirken hayatlarını kaybetmişlerdir. Gönüllü alayları kahramanlar topluluğuydu. Cepheye giderken arkada bıraktıklarına bakmadılar. Terhis beklemiyorlardı. Büyük bölümü de huzurunda bulunduğumuz şehitlerimiz gibi yüce mertebeye ulaştılar.” dedi.   Törene, Giresun Valiliğini temsilen Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İzcehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AK Parti İscehisar İlçe Başkanı Naci Mermer, İl Genel Meclisi üyeleri Selçuk Çirkin, Hakan Avtuğ, Osmanağa ailesini temsilen İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Şehit Aileleri Derneği Başkanı Osman Gazi Doğramacı, ilçe halkı ve Giresun’dan gelen çok sayıda vatandaş katıldı.    

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir