Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5201 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2022 - 08:40

GİRESUNLU UŞAKLAR ŞEHİT DEDELERİNE SELAM GÖTÜRDÜ

Büyüt
Küçült
GİRESUNLU UŞAKLAR ŞEHİT DEDELERİNE SELAM
Giresun’un Doğankent ilçesinden ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinde öğrenim gören 95 öğrenci Afyonkarahisar’da bulunan Giresunlu şehitleri ziyaret etti.

oğankent Kaymakamlığının himayelerinde Doğankent Belediyesi ve esnafların katkısıyla “Giresunlu Uşakların Torunlarından, Dedelerine Selam Getirdik!” mottosuyla Doğankent’te bulunan ilk ve orta kademeli okulların 8. 9. ve 11. sınıflarında eğitim gören 95 kişilik öğrenci kafilesinin ilk durağı Ankara oldu. Ankara’da; Anıtkabir, Hacı Bayram Veli Türbesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 1. Meclis, Taceddin Dergâhı ve Ankara şehir turunun ardından Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde bulunan Giresun şehitliği ziyaret edildi. Afyonkarahisar’da öğrencilere; Emre Gölü, Tarihi Ayazini Bölgesi, Afyon Dağı ve Afyon şehir turu yaptırıldı. Öğrenciler, Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasının 100’üncü yılı münasebetiyle 10 Haziran Cuma akşamı Doğankent Kaymakamı Cafer Ekinci, Belediye Başkanı Sayın Rüşan Özden ve ailelerinin katılımları ile dualar eşliğinde uğurlandı. Kurtuluş Savaşı’nda Hüseyin Avni Alpaslan ve Gazi Yarbay (Topal) Osman Ağa kumandasındaki 42. ve 47. Gönüllü alayında savaşıp şehit olan Giresunlu Şehitlerin kabirlerini ziyaret eden Doğankentli öğrenciler bağımsızlık uğruna canlarını veren kahramanlara Giresunlu uşakların torunlarından dedelerine selam götürdüklerini belirttiler. Doğankent ilçesinde 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinin ve Covid-19 salgını nedeniyle iki yıldır birçok aktivite ve etkinlikten uzak kalan öğrencilerin moral ve motivasyonunu yükseltmek için düzenlenen gezi programı öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

VALİ ÜNLÜ: "PROGRAMA 95 ÖĞRENCİMİZ KATILDI"

Giresun Valisi Enver Ünlü, yapılan etkinlikle ilgili yaptığı paylaşımda; “Giresunlu Uşakların Torunlarından, Dedelerine Selam Getirdik” diyerek düzenlenen gezi programı kapsamında 95 kişilik öğrenci kafilesi, Ankara ve Afyonkarahisar'a varmak üzere Doğankent'ten yola çıktı. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM EKİNCİ: "EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Doğankent Kaymakamı Cafer Ekinci ise “Kaymakamlığımız koordinesinde düzenlenen gezi programına katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Rüşan Özden’e ilçemiz esnaflarına ve emeklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Şirin’e teşekkür ediyorum” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir