Büyük Taarruz'da şehit olan askerlerin kabirlerinin bulunduğu Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki Giresunlular Şehitliği'nde, Milli Mücadelenin önemli dönem noktalarından biri olan Afyon cephesinde Giresun Milis Alaylarının vermiş olduğu şehitlerimiz 98 yıl sonra Giresun Federasyonu öncülüğünde bir kez daha resmi törenlerle anıldı.
Milli Mücadelenin sembolü haline gelen Afyon İscehisar'daki Giresun Şehitliğinde her yıl olduğu gibi bu senede anma töreni düzenlendi. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanılan corona virüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda resmi erkanın ve STK temsilcilerinin bulunduğu törenlerin ilki saat 10.00 da Afyon Valiliği ve Askeri yetkililer tarafından gerçekleştirildi.
Giresun Federasyonunun düzenlediği anma törenleri öncesinde Giresun Kültür Evini ziyaret eden katılımcılar burada Milli Mücadelenin izlerini taşıyan Giresun Müzesini ziyaret ettiler.
Giresun Afyon İscehisar Doğanlar Köyünde ki Giresun Şehitliğinde saat 17.00 düzenlenen törende konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, günün anlam ve önemini ifade ederken; İscehisar'da yatan 14 Giresunlu şehidimizi Milli Mücadelenin bir sembolü olarak gördüklerini belirterek, bu şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu mücadelesinin hem Giresun'a, hem de ülkemize ilham kaynağı ve övünç kaynağı olduğunu söyledi.
Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş ayrıca 98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için istiklal ve istikbal uğruna alınlarını hiç düşünmeden toprağa koyan 14 Giresunlu kahraman şehidi saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, 47. ve 42. Giresun Gönüllü Alaylarının Afyon cephesinde Milli Mücadelenin en kritik döneminde görev aldıklarının altını çizdi. Burada şehit düşen aziz şehitlere olan borcumuzun ise ancak bu vatan sathında yaşanan büyük varoluş mücadelesinin anlam ve önemin gelecek kuşaklara aktarmakla ödenebileceğini söyledi.
Afyonkarahisar'daki Zafer Haftası ve Büyük Taarruz'un 98'ncı yıl dönümü törenleri kapsamında, Giresun'dan gönüllü olarak yola çıkan ve İscehisar ilçesine bağlı Karaağaç ve Doğanlar köyü sınırlarında Yunan ordusuyla çarpışarak şehit olan 42 ve 47'nci Alaylardan 14 Giresunlu askerin bulunduğu Giresunlular Şehitliği'nde ki anma törenleri şehitler için okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak protokol konuşmaları ile devam etti.
Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş yapmış olduğu açılış konuşmasında 98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için istiklal ve istikbal uğruna alınlarını hiç düşünmeden toprağa koyan 14 Giresunlu kahraman şehidi saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, 47. ve 42. Giresun Gönüllü Alaylarının Afyon cephesinde Milli Mücadelenin en kritik döneminde görev aldıklarının altını çizdi. Burada şehit düşen aziz şehitlere olan borcumuzun ise ancak bu vatan sathında yaşanan büyük varoluş mücadelesinin anlam ve önemin gelecek kuşaklara aktarmakla ödenebileceğini söyledi.
Afyon İscehisar Doğanlar Köyünde düzenlenen Giresun Şehitlilerini anma törenlerine, corona virüs önlemleri doğrultusunda alınan tedbirler gereğince sınırlı sayıda STK ve üyeleri davet edildiğini belirten Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Giresun Federasyonu olarak aziz şehitlerimizi bir kez daha ziyaret etmekten büyük onur duyduklarını ifade etti.. Mavi Karadeniz tv. den canlı olarak yayınlanan proğrama görüntülü olarak katılan siyasi ve STK temsilcileri günün önem ve anlamını ifade eden konuşmalar yaptılar.
İscehisar'daki anma törenlerine başta İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve diğer STK temsilcileri katıldılar. Anma törenlerinin ardından Giresun Federasyonu tarafından resmi erkana ve STK temsilcilerine bir akşam yemeği verildi.
İscehisar Doğanlar Köyünde gerçekleşen 98. anma törenleri Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş'in ev sahipliği yaptığı bu organizasyonla sona ererken, düzenleme komitesi ve Giresun Federasyonu Başkanı Zafer Tahmaz ise katılımcılardan tam not aldı.
Haber ve Resim; Giresun Medya Platformu