Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 24223 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Ocak 2019 - 21:56

Giresunluların desteğini almayan kaybeder

Büyüt
Küçült
Giresunluların desteğini almayan
Her partiyle görüşeceğiz. Biz kazanacak yerden meclis üyeliği istiyoruz.

Yalova Giresunlular Derneği basın ile bir araya geldi. Başkan Ibrahim Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile basının karşısına çıkan Giresunlular 31 Mart 2019 da yapılacak seçimlerde tüm partilere Belediye meclis üyesi sunduklarını belirttiler.

Başkan Arslan " Tüm hemşerilerimizin çıkarlarını koruyacağız, bugün Ak Partiyi ziyaret ettik, diğer partileri de ziyaret edeceğiz.
Bizim için öncelikli olan doyduğumuz yer, daha sonra doğduğumuz yerdir.
Biz birşey istersek onu alırız.
Yerel seçimlerde Giresunlularin etkisi olacaktır.



GÜZEL İŞLER YAPTIK
Muharrem Ince 'nin Elmalık köyünde seçimi kaybetmesinin sebebi biz değiliz oy kullanmak gizli yapılıyor, kimin kime oy verdiğini bilemeyiz" ifadelerinde bulundu.

Başkan Arslan şu ifadelerde bulundu "Giresunlular Derneği, 1995 yılında değerli büyüğümüz Fahri Karahasan önderliğinde Bayram Memiş, Aşkı Kaplan ve benim kurucu üyeliğimin sayesinde temellerini attık. O günden itibaren derneğimize çok güzel katılımlar ve teveccühler oldu. Bizler, geçmiş dönemlerdeki başkanlarımızdan aldığımız güç ile yolumuza devam ettik.

Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği,  bugün Yalova'da kurumsal kimliğini almış bir dernektir. Yalova'da birçok dernek var fakat Yalova Giresunlular Derneği, gençlik kolları ile kadın kolları ile yaklaşık 15 yıldır bu hizmette görev yapıyoruz. Bugün bu dernek, otobüsüyle, spor kulübüyle dernek lokali ile bir markadır.
 
13 Mayıs 2018'de Elmalık köyünde çok güzel bir yayla şenliği yaptık. Jandarma kayıtlarına göre de 7 bin kişi bu şenliğe katıldı. 27 Temmuz'da Giresun'da dernek olarak Yalova'yı tanıtan bir şenlik yaptık. Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Yalova'da, Giresun'da hatta tüm Türkiye'de izlenilen ve takip edilen bir dernek oldu.
 
Ben hemşeri derneğinin başkanıysam, bir yönetimim varsa o hemşerilerimiz haklarını savunmakla zorunluyum. Bizim derneğimizde her görüşten insan vardır. Hangi partiden olursa olsun tüm hemşerilerimizin görüşlerine her zaman saygı duyduk. Saygı duymak zorundayız. Aynı hassasiyeti karşı taraftan bekleriz.
 
GİRESUNLULAR KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR
Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Yalova'da yaşayan Giresunlular hiçbir partinin arka bahçesi değildir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizler bir camiayız. Hepimiz Yalova'da yaşıyoruz. Önce doyduğumuz sonra da doğduğumuz yer deriz. Bizim için Yalova önemli. Bizler, Yalova'da hiçbir zaman ayrıcalık istemedik; istemiyoruz da. Hakkımız olan bir şey varsa sonuna kadar alırız.
 
GİRESUNLULARA HAKaRET EDENİ MAHKEMEYE VERDİK
24 Haziran seçimlerinden sonra CHP'li esnaf bir bayanın Giresunlulara karşı ağır bir yorumu olmuştu. Dernek olarak davamızı açtık. Takipçisi olacağız. Bizler bu makamda hemşerilerimizi temsil ettiğimiz süre boyunca haklarını her zaman savunacağız.
 
MUHARREM İNCE'YE KİM OY VERMEMİŞ BİLEMEYİZ
Bir gazetecinin 'Muharrem İnce'nin kendi köyünde seçilememesinin sebebi Giresunlular mı?' yönündeki soruya cevap veren Arslan, "Seçim, demokrasi için gizli yapılır. Muharrem İnce'ye Giresunlular oy verdi ya da vermedi diye bir yorum yapamayız. Oy veren de olmuştur vermeyen de olmuştur. Seçilememesinin sebebini Cumhurbaşkanı adayımız kendi kendine sorgulamalı. Bizimle bir alakası yok. Yerel seçimlerde Yalova'da Giresunluların bir rolü vardır. Yalova kamuoyu da bunu çok iyi bilir. Bizim en büyük özelliğimiz; Yalova'da yaşayan Giresunluların yüzde 95'i akrabadır" dedi.
 
DESTEĞİMİZİ ALMAYAN KAYBEDER
Yalova ekonomisinde Giresunlular var. Yalova siyasetinde de olmalı. 15 yıl AK Parti'de çalıştım; etkin rol aldım. Neden bugün yokuz? Bunun bir sebebi olmalı. Siyasetin sermayesi insandır. Ne kadar paran olursa olsun önce insanların gönlüne gireceksin.
 
"Seçimlerde partiler meclis üyeliklerine Giresunluları aday göstermezse derneğin tavrı ne olur?" yönündeki soruya da cevap veren Arslan, "Yerel seçim ile genel seçim çok farklı arkadaşlar. Genel seçimde milletvekili seçiyoruz; çekip gidiyor. Ulaşma şansımız biraz zor oluyor. Yerel seçimler çok önem arz eder. Yerel seçimlerde oy verdiğimiz insanlar birebir görüşme fırsatı bulduğumuz insanlar. Onun için oy vereceğiniz kişi, partinin önüne geçiyor.

Bugün Yalova'ya en büyük yatırımları Barbaros Bey yaptı ama seçimleri kaybetti. Geçmişte bazı acı tecrübeler var. Biz Yalova'da sosyal ve ekonomik anlamda varız. Bizi toplum olarak, parti değil de kişi kaleye alırsa onun yanında oluruz."

Bu dönem tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Her partiyle görüşeceğiz. Biz kazanacak yerden meclis üyeliği istiyoruz. Biz yönetim olarak isimleri partilere sunacağız. Kendi başına kim hareket ediyorsa dernekten bir destek alamaz .
Yerel seçimlerde Giresunlularin etkisi olacaktır" dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir