Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5068 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Temmuz 2012 - 00:52

Giresun'un Elektrik Sorununa Neşter Vuruldu

Büyüt
Küçült
Giresunun Elektrik Sorununa Neşter
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Giresun'a yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı 2 günlük ziyaretini değerlendirdi. Öztürk,''Bakanımızın bu ziyaretini elektrik ve doğalgaz sorunlarına 'Bir neşter vurma olarak' nitelendirebiliriz'' dedi.

GİRESUN'UN ELEKTRİK SORUNUNA "NEŞTER" VURULDU

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Giresun'a yönelik geçtiğimiz günlerde yaptığı 2 günlük ziyaretini değerlendirdi. Öztürk,"Bakanımızın bu ziyaretini elektrik ve doğalgaz sorunlarına 'Bir neşter vurma olarak' nitelendirebiliriz" dedi.

 

Öztürk, yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 13 Temmuz Cuma günü Giresun'a geldiğini ve 2 gün süreyle elektrik ve doğalgazda yaşanan sorunlarla ilgili bazı toplantılar ile görüşmelerde bulunduğunu hatırlattı. Bakan Yıldız'a daha önce Giresun'da yaşanan elektrik sorunlarını illetiklerini ifade eden ve sürekli kendisi ile bu konuda görüşmelerde bulunduklarını aktaran Öztürk,"Sayın Bakanımız, Giresun halkının sorununa kayıtsız kalmayarak geçtiğimiz günlerde davetimiz üzerine ilimize geldi. Gerçekten Sayın Bakanımızın Giresun'a gelişi, ilimiz açıdan son derece önemliydi. Ziyaretin sonuçlarını görünce de öyle de olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

 

Bakan Yıldız'ın, 13 Temmuz Cuma günü Giresun, 14 Temmuz Cumartesi günü de bölge koordinasyon kurulu toplantılarına başkanlık ettiğini, kendisinin de yeraldığı toplantılarda Giresun'da yaşanan elektrik ve doğalgaz sorunlarının ilgililerle enine boyuna masaya yatırdığını ifade eden Öztürk, şunları aktardı:

 

"Sayın Bakanımıza Giresun'a gösterdiği ilgi ve ilimize gelmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisinin ilimize gelmesi Giresun için önemli bir kazanç oldu. Giresun'da bulunduğu süre zarfında sadece elektrikle ilgili değil, doğalgazla da ilgili önemli tespitler yaptı. Sorunlar ile aksaklıkları tespit etti, ilgililerle görüşmelerde bulundu. Toplantılar düzenleyerek bunları değerlendirdi. Biz de merkez ile diğer ilçelerimizin sorunlarını dosya halinde Sayın Bakanımıza ulaştırdık. Sözlü olarak da sorunları ana hatlarıyla ifade ettik. Kendisi tüm sorunlarla ilgili notlar aldı. Toplantıların değerlendirmesinde de Sayın Bakanımız taleplerin masaya yatırılacağını ve hızla çözümler üretileceğini bizlere iletti"

 

Bakan Yıldız'ın, Giresun'daki sorunların hızlı çözümü için diğer illere oranla Giresun'a daha fazla ödenek sözü verdiği müjdesini Giresun halkına ileten Öztürk,"Sayın Bakanımız önce sorunun teşhis edilmesi gerektiğini, teşhşisten sonra çözümün daha kolay olacağını bizlere aktardı. Bunu da sağlayıcı çalışmalara imza attı. Sayın Bakanımızın Giresun'daki elektrik ve doğalgaz sorununa 'Bir neşter vurma' olarak nitelendirebiliriz. Gerçekten bu anlamda Sayın Bakanımızın samimi yaklaşım gösterdi. Ayrıca Sayın Bakanımız Giresun'a, diğer illere oranda daha fazla ödenek gönderme sözü verdi. Bu aşamadan sonra hem elektrik, hem de doğalgazla alakalı yetkili AKSA firmasının kendisine çeki düzen vereceğini, yatırımlarını hızla yapacağını düşünüyorum. EPDK tarafından denetimlerin daha da artacağını sözlerine ekledi. İlimizdeki temel sorunlar hızla ortadan kalkacaktır. Şehir merkezlerinden başlayarak, ilçe, belde, köy ve yayla olmak üzere, bu önem sıralamasına göre yeni yatırımlar ve mevcut hizmet ağlarının onarım ve bakım çalışmaları hızlı bir şekilde yerine getirilecek" dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir