Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7305 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2013 - 10:32

Giresun’un Medar-ı İftiharı

Büyüt
Küçült
Giresun’un Medar-ı
Bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında ve yabancı devletlerde yüzlerce caminin mimari projesini ve bir çoğunun da statik projesini hazırlayan Ali Bahat Giresun’un medar-ı iftiharı olarak göğsümüzü kabartıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu olan  Bahat, üniversite hayatının ilk yıllarından beri Cami projeleriyle meşgul olarak bir nevi kendini cami mimari projelerine adadı. Asıl mesleği müteahhitliğinin yanında yaklaşık 46 yıldan beri sürdürdüğü Cami projeleri çalışmalarında en büyük yol göstericisi Mimar Sinan olan Bahat, genel olarak gösterişli ana kubbelere sahip Osmanlı tarzı camiler ve yine klasik Türk-Osmanlı tarzı işlemeli minareler dizayn etmektedir. Geçmiş yıllarda hazırladığı bazı cami mimari projeleri Diyanet İşleri Başkanlığınca “tip proje” olarak seçilmiş ve ülke genelinde talep edenlere sunulmuştur.

İş hayatını Trabzon’da devam ettiren ve aynı zamanda  Trabzon Giresunlular Derneğinin Onursal Başkanı olan üstadımız ülkemizde en fazla proje yapan mimar ve mühendisler arasında yer alıyor.

Giresun İli Merkez İlçe Seyyid Vakkas Cami, Giresun İli Bulancak İlçesi Sarayburnu Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çıtlakkale Mahallesi Seyyid Mehmet Paşa Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çıtlakkale Mahallesi Fatih Cami, Giresun İli Merkez Teyyaredüzü Mahallesi Serpile Hatun Cami, Giresun İli Merkez İlçe Çaldağ Merkez Cami,  Ordu İli Merkez İlçe Akyazı Mahallesi Cami, Çanakkale Kınalıkuzular Cami vb gibi ilimiz başta olmak üzere Ülkemizin dört bir yanında ve yabancı devletlerde yüzlerce caminin mimari  ve statik projesini hazırlayan  Bahat, planladığı Cami mimari projelerinden Allah rızası haricinde hiçbir bedel talep etmiyor. 

Bahat’la ilgili geniş bilgi www.camiprojesi.com sitesinde yer alıyor.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir