Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4729 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2013 - 18:59

Giresun'un Tabii Güzellikleri Tescillendi

Büyüt
Küçült
Giresunun Tabii Güzellikleri
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Giresun'da 2 yeni tabiat parkı ilan etti.

Genel müdürlük tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun onayıyla Kuzalan ve Yedi Değirmenler Tabiat Parkları ilan edildi.

Doğa turizminin gelişmesine katkı sağlayacak olan Kuzalan Şelalesi Tabiat Parkı Dereli ilçesi sınırları içinde, toplam 4 bin 820 dekar alan üzerinde yer alıyor. Tamamı orman arazisi üzerinde bulunan tabiat parkının en önemli kaynak değerlerini doğal yolla oluşmuş şelalesi ve traverten su kaynağı yapısı oluşturuyor. Bitki örtüsü ve yaban hayatı özellikleri bakımından zengin biyolojik çeşitliliğe sahip tabiat parkı doğa tutkunlarına trekking, foto safari, tırmanış, olta balıkçılığı gibi aktiviteleri yapma imkanı sunuyor.

Mağaraları, şelaleleri, tarihi su değirmenleri, obruğu, kalesi, orman ve kaya ekosistemleri gibi kaynak değerlerini barındıran Yedi Değirmenler Tabiat Parkı’nın ise tarihi, kültürel ve doğal peyzaj açısından yüksek rekreasyonel potansiyeli bulunuyor. Tabiat parkı içerisinde bulunan yedi adet değirmen ve mağara ziyaretçiler için güzel bir seyir oluşturuyor. Bin 30 dekar alan üzerindeki tabiat parkında bulunan yedi adet su değirmeni günümüzde de halen yöre halkı tarafından kullanılıyor. Değirmenlerin ve mağaraların bulunduğu 150 dekarlık alanda “Korunması Gereken Kültür Varlığı” kararı bulunuyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da ülke genelinde 184 olan tabiat parkı sayısının bu tabiat parkları ile 186’ya çıkarıldığını ifade ederek ilan edilen tabiat parklarının Giresun halkına hayırlı olmasını diledi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir