Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5361 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2012 - 21:20

GİŞHAD Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Programına Katıldı

Büyüt
Küçült
GİŞHAD  Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Programına
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi.

GİŞHAD ÜYELERİ TÜRKİYE - DÜNYA TİCARET KÖPRÜSÜ 2012 PROGRAMINA KATILDI.

     

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi.

Düzenlenen programa katılan GİŞHAD üyesi işadamları ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. GİŞHAD Başkanı Şenol KILIÇ ;bu yıl sektörel olarak düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü Programı'nda, İnşaat Malzemeleri-Mobilya-Ev Tekstili sektörlerinden 130 ülkeden 1.470 yatırımcı ile bin 200 Türk işadamının buluştuğunu ve 25 bin ikili görüşmelerde Rusya'dan Sudan'a, Ukrayna'dan Lübnan'a kadar birçok ülke yatırımcısı mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşme yaptığını söyledi. CNR Fuar Merkezi'nde 07 Haziran 2012 tarihinde yapılan iş görüşmelerinin açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Böyle bir etkinliğin, dünyanın hiçbir yerinde kamu özel ortaklığında yapıldığını hiç görmedim. Bu organizasyon tüm dünyaya örnek olacak. Küresel kriz ortamında herkes için önemli bir çalışma alanı olacaktır. Türkiye'nin başarılı olduğu sektörlerde katılımcılar bir araya geliyor. İnşaat malzemesi geçen yıl Türkiye'nin 20 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bir sektör. Türkiye, inşaat malzemelerinde dünyanın 7. ihracatçısı. Türk müteahhitlik sektörü 6 bin 500'den fazla proje ve 211 milyar dolarlık taahhütle Çin'den sonra dünya ikincisi." dedi. Türkiye'nin mobilya ihracatında 2 milyar dolara koştuğunu belirten Çağlayan, ev tekstilinde ise dünya 4.'sü olarak 3 milyar dolarlık ihracat yaptığına dikkat çekti.


1.134 masada 25 bini aşkın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildiğini ifade eden TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ise, "Adeta ticaret bayramındayız. 90 tercüman 30 dilin üzerinde tercümeyi gerçekleştiriyor." dedi. Bugüne kadar 24 zirve ile Türk işadamlarını yabancı şirketlerin sahipleriyle buluşturduklarını belirten Meral, "Bugünkü zirve bugüne kadar yapılanların en verimlisi diyebilirim. Bu tematik 2. zirvemiz. Rakam vermiyorum ama somut iş bağlantıları açısından en iyi geçen zirve." dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir