Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5647 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2012 - 19:00

GİŞHAD Makedonya Yatırım ve İş Fırsatları Toplantısına katıldı.

Büyüt
Küçült
GİŞHAD Makedonya Yatırım ve İş Fırsatları Toplantısına
GİŞHAD üyeleri Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonun (KASİF) gerçekleştirdiği Makedonya Yatırım ve İş Fırsatları Toplantısına katıldı.

GİŞHAD üyeleri Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonun (KASİF) gerçekleştirdiği Makedonya Yatırım ve İş Fırsatları Toplantısına katıldı.

Samsun , Giresun,Ordu ve Amasya’dan da iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan KASİF Başkanı Osman Reis, Makedonya Cumhuriyeti Büyük Elçisi ve Ticaret Müşavirini Samsun’da ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, “Büyükelçim  üyesi olduğumuz Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) olarak da Makedonya’ya büyük önem veriyor ve ilişkilerimizin daha da gelişmesini istiyoruz. Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Nikola Gruevski 29 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında TUSKON organizasyonunda Türkiye’de ağırladık. Makedonya’yı Balkanlara ve Avrupa açılan kapı olarak görüyor ve büyük önem veriyoruz. Federasyon olarak da Makedonya’ya bir iş gezisi düzenlemeyi düşünüyoruz. Türkiye ve  Makedonya’nın ekonomik ve ticari alanlarda uzun yıllardır süren beraberlikleri, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 400 milyon dolara taşımıştır. 400 milyonluk  dolarlık ticaret hacmi asla yeterli değildir. Hedefimiz 1 milyar dolarlık ticaret hacmi olmalıdır dedi.

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de yaptığı konuşmada “Makedonya ve Türkiye dost ve kardeş ülke. Türkiye Makedonya’nın gerçek dostu. Bu dostluğumuz ve kardeşliğimizi ekonomik ilişkilerde de sürdürmemiz gerekiyor. Onun için hepinizi Makedonya’ya yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Makedonya’nın Avrupa’nın parlayan yıldızı oğlunu belirten Büyükelçi  Goran Taskovski, “Makedonya Türkiye’den sonra Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi konumunda bulunuyor. Makedonya hükümeti yatırımcı için her türlü desteği veriyor. Makedonya nüfusu itibariyle 2 milyonluk bir ülke olabilir ama imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla hem Avrupa Birliğine hem de Balkanlara açılan bir kapı konumunda. Makedonya’yla 650 milyonluk bir nüfusa hitap etmiş olacaksınız. Hepinizi Makedonya’yı ziyarete bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Makedonya Ticaret Müşaviri Habil Mustafai  ise yaptığı konuşmada Makedonya’nın yabancı yatırımcıya sunduğu cazip fırsatlardan bahsederek, Güney Doğu Avrupa ülkeleri arasında reformlar alanında son üç yılda en iyi devamlılık gösteren bir ülke konumunda olduğunu ,Makedonya’nın 2005 yılından itibaren genç bir hükümet tarafında yönetildiğini ve siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamış bir ülke olduğu söyleyerek, “ Makedonya büyümeyi düşünen ve Avrupa Birliği pazarına açılmayı düşünen şirketler için büyük avantajlara sahip. Bir çok ülke ile imzalanmış serbest ticaret anlaşmalarına sahip. Bu sayede başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Ukrayna ve Rusya gibi ülkelere de ürünlerinizi ulaştırma imkanına sahipsiniz. Makedonya hükümetinin yatırımcılara yönelik bir çok desteği bulunuyor. Yatırım yapmanız için bürokrasi en aza indirilmiş durumda. Yabancı yatırımcı ülkeye geldiği zaman havaalanında karşılanıp yatırım yapmak istediği sektöre göre kendisine tüm kurumlarla ilgili tüm görüşmeler ayarlanıyor. Gerekirse Başbakanımız ile de direkt görüşme imkanına sahip. Bizim için önemli olan yatırım yapılması, ondan sonraki sorunları bir şekilde hallediyoruz” diye konuştu.

Otomotiv, tıbbi cihazlar ve eczacılık, iletişim, enerji, ziraat ve gıda işlemeciliği, inşaat- emlak, tekstil ve turizm konularında yatırım imkanlarının bulunduğunu söyleyen Habil Mustafai, “ Serbsest Bölgelerde yatırım yapacak yabancı yatırımcıdan 10 yıl boyunca kurumlar vergisi, şahsi gelir vergisi, KDV ve özel tüketim vergisi oranları alınmayacak. Yapılacak yatırımlarda inşaat maliyetlerinde çalıştırılacak işçi sayısına göre 500 bin avro’ya kadar hükümetimiz destek veriyor.Şirket kurma, yabancıların şirketlerine ait arazileri için arsa satın alma gibi işlemler çok kolay sağlanıyor. Bunun yanında  gelir, kurumlar vergisi ve katma değer vergilerinde Avrupa’nın en düşük oranına sahibiz” dedi.  

Toplantı  sonunda KASİF Başkanı Osman Reis tarafından Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski’ye teşekkür plaketi verildi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir