Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5214 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Mayıs 2013 - 12:55

GİŞHAD' tan Motivasyon Semineri

Büyüt
Küçült
GİŞHAD tan Motivasyon
GİŞHAD Çalışanların Motivasyonunu Artırma Teknikleri Konulu Seminer düzenledi.

GİŞHAD Çalışanların Motivasyonunu Artırma Teknikleri Konulu Seminer düzenledi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (KASİF)'in yürüttüğü “KOBİ’lerin Rekabet Gücünü ve Dış Ticaret Kapasitesinin Artırılması Projesi” kapsamında, KASİF ve Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) ortaklaşa düzenlediği 'Çalışanların Motivasyonunu Artırma Teknikleri' konulu seminer Giresun’da yapıldı.

GİŞHAD Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve 2,5 saat süren seminer, Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu(KASİF) Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı tarafından verildi. Günümüzde işletmelerin en gözde sermayesi 'çalışanları' yani 'insan kaynağı' olduğunu belirten Bıyıklı, şöyle konuştu: "İnsan kaynağının değerini bilen ve insana yatırım yapan şirketlerin kazançları her zaman artmaktadır. Bir insanın zamanını ve işini satın alabilirsiniz; ama onun inisiyatifini, adanmış kalplerini ve yürekten işe bağlanabilmesini satın alamazsınız. Bunları ancak kazanabilirsiniz. İşletmelerin çalışanlarını memnun etmeden, onlar aracılığı ile mal ve hizmet sunduğu müşterilerini memnun etmesi imkansızdır. Morali bozuk, her an işten atılma endişesi içinde veya kalma ile gitme arasında kararsız bir halde çalışan personelden fayda beklenemez. Bu nedenle işletme sahiplerinin birinci görevi, şirket çalışanlarının moral ve motivasyonlarını yükseltmektir. Moral ve motivasyonu yüksek olan personel, daha yüksek bir kapasite ile çalışır, işletmeye bağlılığı artar; böylece işletme daha az maliyetle daha yüksek kârlılığa ulaşır." dedi.

Takdir etmek ve ödüllendirmek insanları daha fazla çalışmaya teşvik edecek en temel motivasyon araçlarından birisi olduğunu hatırlatan Bıyıklı, şöyle konuştu: "Ödüllendirme deyince herkesin aklına maaş artışı, ikramiye gibi maddi ödüller gelmekte, manevi ödüller ise unutulmaktadır. Maddi ödülleri her işletme her zaman uygulayamaz. Halbuki manevi ödüllerin de en az maddi ödüller kadar, bazen ondan daha fazla tesiri vardır. İşletmeler başarıyı ödüllendirmekten vazgeçmemeli, özellikle manevi ödüllerle çalışanlarının motivasyonunu artırmalıdır. Unutulmamalıdır ki, konumu ne kadar yüksek olursa olsun, eleştirilmek yerine onaylandığı zaman, daha iyi çalışmayan ve daha fazla gayret sarf etmeyen bir insan yoktur."

Bıyıklı, çalışana yönelik bir takdir ifadesi, bir 'aferin' denmesi, elinin sıkılması, bir toplantıda örnek gösterilmesi, yaş gününde hatırlanması, ailesine ilgi duyulması gibi manevi ödüllerin tesirinin de ömür boyu süreceği unutulmamalıdır. dedi.

                                                                                                                                         GİŞHAD

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir