Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6729 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Aralık 2011 - 11:13

Gişhad, Turkiye- Afrika ticaret zirvesi programina katildi.

Büyüt
Küçült
Gişhad, Turkiye- Afrika ticaret zirvesi programina
Gishad, 16 aralık 2011 cuma gunu İstanbul Grand Cevahir otel ve kongre merkezinde düzenlenen zirveye Giresunlu 5 firma ile, katildi.

Giresun İş  Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD), Giresunlu 6 firma ile , bağlı bulunduğu TUSKON federasyonunun düzenlediği 7. Türkiye-Afrika Ticaret köprüsü programına katıldı. Giresun’dan , İhsan FATOĞLU, Murat ATAR, Sinan BEŞİKÇİ, Fazlı AYDIN ve Bülent GÜLEN’in  katıldığı programda, 54 ülkeden 350 işadamı ile Türkiye’den 600’e yakın firma ikili iş görüşmeleri yaptı. Görüşmeler sonucunda başarılı iş bağlantıları kuran Giresunlu iş adamları, duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ağırlıklı  olarak İtalya ve İspanya ile yaptıkları yaklaşık 300 milyon dolarlık ticareti Türkiye’ye kaydırmak isteyen Afrikalı iş adamları, Türkiye ile daha güçlü ticari bağlar oluşturmak istediklerini belirtti. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) birlikte düzenlediği ve Eser Holding’in ana sponsorluğunu üstlendiği organizasyona, farklı sektörlerde ortaklıklar kurmak isteyen Afrikalı işadamları, Türkiye ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

TUSKON Başkan Vekili Ahmet Ciğer, 2006’dan bu yana gerçekleştirilen ticaret köprüsü programlarının 25 milyar dolarlık bir iş hacminin temelini oluşturduğunu söyledi. Ciğer, 2009 ve 2010 yıllarında Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü adı altında 135 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen programlara yurt dışından 5000’e yakın işadamının iştirak ettiğini, Türkiye’den de bu etkinliklere yaklaşık 6000 firmanın katıldığını söyledi.

 
FASLI Takbir Equrpemant şirketinin sahibi Elbossim Abdelilah, 10 milyon Euro ciro yaptıklarını, otomobil ve ticari araç satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’den emaye tel almak istediklerini belirten Elbossim Abdelilah, “Her ay 10 ton mal alıyoruz. İspanya veya
İtalya’dan alım yapıyoruz. Hedefimiz artık bu malı Türkiye’den almak. Biz bunun için hazırız” dedi.  Tunuslu Agence Marttime firmasının sahibi Abderrazek Bouricha ise, Tunus’da deniz ve kargo taşımacılığı yapıyor. Yıllık 9 milyon Euroluk işlem hacmi gerçekleştirdiklerini söyleyen Abderrazek Bouricha, “Türkiye’ye birçok kez geldim. Ama şu an ticaret için buradayım. Türkiye’den alüminyum hammaddesi alacağım” dedi.

1 milyar dolarlık baraj projesi Türkleri bekliyor

7’NCİ, Türkiye-Afrika Ticaret köprüsü programı çerçevesinde ikili ticari görüşme gerçekleştiren Gana’lı SASCO firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Stephen A. Arhing, Türkiye’den inşaat malzemesi alımı yapacak. Ülkesinde inşaat malzemelerini Çinli firmalardan aldıklarını, ancak kalite açısından Türk firmaların daha iyi olduğunu söyleyen Stephen A. Arhing, “Gana’nın en büyük konut ve taahhüt işi yapan firmasıyız. Yıllık 200 milyon dolarlık ithalatı olan ülkemizde ticaretimizin çoğunu İtalya ve İspanya ile yapıyoruz. Kız kardeşim Gana’nın İtalya’daki Büyükelçisi. Türkiye’den inşaat malzemeleri almak ve Gana’da AVM kurmak için ortaklık arıyorum. İspanya ve İtalya ile yaptığımız ticareti Türkiye’den gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Şenol KILIÇ

Gişhad Yön. Kur. Başk.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir