Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5207 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Ekim 2012 - 18:30

GİŞHAD'dan (Delegasyonun) Konulu Seminer

Büyüt
Küçült
GİŞHADdan (Delegasyonun) Konulu
GİŞHAD'dan iş dünyasına Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin (Delegasyonun) Önemi' konulu seminer

GİŞHAD'dan iş dünyasına Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin (Delegasyonun) Önemi' konulu seminer

 

Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği (GİŞHAD) tarafından Giresun’da düzenlenen ve KASİF  Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı’nın konuşmacı olduğu ‘Şirket Yönetiminde Yetki Devrinin (Delegasyonun) Önemi’ konulu seminer GİŞHAD toplantı salonunda yapıldı.

 

Çok sayıda sanayici ve işadamı dinlediği seminerde konuşan Yaşar Bıyıklı, işletmelerde verimliliğin, karlılığın artmasının, yüksek katma değerin elde edilmesinin, kısacası başarının ana unsurunun insan olduğunu söyleyerek “İşletmelerin gerçek zenginliği insandır. Bu nedenle, yeniliğe ve değişime açık, öğrenmeye istekli, müşteri odaklı, ekip çalışmasına yatkın, çabuk uyum sağlayabilen her şeyden önemlisi de paraya değil de işine aşık insanlarla çalışmak lazım” dedi.

 

İnsan kaynağının değerini bilin’

 

Çalışanların maddi ve manevi olarak iyi bir şekilde motive edilmesi gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, Çalışanların eğitim programlarıyla kapasitelerinin artırılması, işletmeye bağlılığının sağlanması gerektiğini belirterek, ‘Paraya değil de işe aşık,  vagon gibi sürekli itilecek ve çekilecek değil de lokomotif gibi adeta kendinden motorlu kişileri bulmak, işe almak ve elde tutmak gerekir” diye konuştu.

 

‘İşiniz elinizin değil de gözünüz menzilinde olsun’

 

Her şey elimin menzili altında olsun döneminin  geride kaldığını ifade eden Bıyıklı, “Girişimciler, gözetleme ve denetleme sistemini kurarak, bilgi, beceri ve ahlakına güvendikleri çalışanlarına yetki ve sorumluluk devretmekten korkmamalı. Aksi takdirde her şey elinizin altında kalırsa, zamanını etkili ve verimli kullanamaz, daha hızlı ve daha doğru kararlar alamaz, yeni politikalar oluşturamaz, çalışanlarınızı ve kendinizi geliştiremez ayrıntılarda boğulur kalırsınız, büyüyemez, gelişemez ve işinizin altında kalır ezilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

‘Fiziki güç yerine beyin gücünü kullanın’

 

İnsanların yüzyıllardır fizik gücünden yararlandıklarını ifade eden Bıyıklı günümüzde artık fiziki gücün yerini beyin ve gönül gücünün aldığını sözlerine ekleyerek, ‘Beyin ve gönül gücünden yararlanın. Çünkü dünya üzerindeki en büyük silah ateşlenmiş insan ruhudur. Gençlere güvenin, sorumlulukları ölçüsünde yetki de verin, ama kontrol ve denetimi de elden bırakmayın. Atalarımızın, ‘taç giyen baş akıllanır’ sözünü unutmayalım’ dedi.

 

Yaşar Bıyıklı, Hun İmparatoru Atilla’nın  yöneticilere verdiği ; Bütün yetkileri kendinde toplama, Zaferler, ancak ekip çalışması ile kazanılır, Başarılı olanı takdir et, Başarısız ise görevde tutma, Bir gün yerine gelebilecekleri endişesiyle,  yetenekli insanların önünü tıkama’ tavsiyeleri hatırlatarak sözlerine son verdi.

 

Seminerin sonunda bir değerlendirme konuşması yapan GİŞHAD Başkanı Şenol Kılıç da, eğitim, seminer ve konferans gibi etkinliklerle üyelerini sürekli olarak bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, yatırımlar ne kadar büyürse büyüsün, şirketlerin en önemli varlığı olan insana yatırım yapılmadıkça istenilen verim alınamaz” şeklinde konuştu.

 

GİŞHAD Başkanı Şenol Kılıç, KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kurt’un da hazır bulunduğu semineri çok sayıda esnaf, tüccar ve işadamı dinledi.

 

Şenol KILIÇ

 GİŞHAD Yön. Kur. Başk.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir