Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7016 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2011 - 19:00

Görele Fakültesi' nin Ne Kadar Parası Var?

Büyüt
Küçült
Görele Fakültesi nin Ne Kadar Parası
AK Parti Giresun Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Milletvekili Genel Seçimlerinde geldiği Görele'de şunları söylemişti:

GÖRELE FAKÜLTESİ’NİN NE KADAR PARASI VAR?


AK Parti Giresun Milletvekili ve Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli, Milletvekili Genel Seçimlerinde geldiği Görele'de şunları söylemişti: “Benim bundan (Fakülteden) haberim yoktu, arkadaşlar şimdi söyledi. Burada (Görele’de) bir Fakülte yapılıyor.. Galiba parası yokmuş(…) 6 Trilyon 400 Milyar Lirayı Giresun Üniversitesi hesabına yatırıldı. Kalanının da en kısa zamanda çıkarıp Üniversite hesabına yatıracağız” dedi.
Paranın tamamı 12 Milyon Lira idi..
Sayın Canikli’ye aynı soru Görele’de birkaç gün sonra yine soruldu. O gün Görele ’de Adalet Sarayının temel atma töreni vardı. Canikli “Hayır, burada değil,” dedi. Açıklamayı Fakülte inşaatında yapacağını söyledi ve bütün protokol ile gazetecileri de alıp Görele Güzel Sanatlar Fakültesi inşaat sahasına geldi.
Hep bekliyorduk ki, Canikli basın açıklamasını Fakülte inşaat alanında yapacak. Yapmadı. “Binanın üzerinde yapalım, daha iyi anlamlı olur” dedi ve nefes nefese inşaatın çatısına çıkıldı.
Herkes pür dikkat kesilmiş, ne diyecek diye bakarken Canikli, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi İnşaatının çatısında, Fakülte inşaatına noktayı koydu.
 “Fakülte inşaatını bitti sayıyorum,” dedi Canikli.. Sonra ayrıntıları anlattı.
Ama, bitmedi. Aradan geçen zaman içinde Görele Güzel Sanatlar Fakültesi inşaatında yaprak kımıldamadı. Görele Güzel Sanatlar Fakültesi inşaatı yapılsın diye Giresun Üniversitesi hesabına yatırılan 6 Trilyon 400 Milyar Lira paradan ne ses var ne haber.
Dedikoduların ayyuka çıktığı şu sıralarda, Görele Halkı “Fakülte inşaatına neden başlanmıyor?” şeklinde sesini yükseltince Fakülte adına kurulan dernek ile Giresun Üniversitesi bir araya geldi. Tören mören düzenlenmeden Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Giresun Üniversitesi’ne devredildiği haberi geldi. İmzalanan protokole göre bundan sonra Fakültenin kaderini Giresun Üniversitesi yazacaktı.
En son açıklamayı AK Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener Yaptı. Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 1.3 Trilyon lirası var dedi. Burada kafalar karıştı. Çünkü Canikli, paranın tamamını 12 Milyon Lira olarak açıklamıştı. Aradaki yüksek meblağdan bahseden yok. Öyle küçümsenmeyecek kadar önem arz eden kalan paranın son durumu ne?
Kimin hesabında? Para DTP’den çıktıktan sonra ne oldu? Kaç lira faiz getirdi? Faizine ne oldu?
Beyler.. Güzel Sanatlar Fakültesi inşaat alanına bir uğrayın.. Yağmur, kar, çamur, güneş, rüzgar.. Duvarlara örülen tuğla eriyor.. Dökülen betonlar yosun tutmuş.. İnşaata, uzmanı tarafından kontrol edilmeden devam edilirse, yarın muhtemel bir “kaza!!!” da mesuliyeti üzerine kim alacak?
Parası hazır olan bir inşaatı hala ucube gibi kendi kaderine terk etmek mide bulandırıyor artık..  Ne yapılmak isteniyor? Düşünülen ne? Kamuoyu ile paylaşılan bir bilgi yok.  Kafalar karmakarışık..
Önü gelen kar yağmur, karakış.. Bir 3-4 ay da karlar erisin, hava ısınsın diye mi bekleyeceksiniz?
Peki geçen süre içinde parayı nerede saklayacaksınız? 4 ay repoya yatırılsa getirisi ne olur? Ya da olduğu gibi bıraksanız, yani ne faize ne repoya yatırmasanız para ne kadar erir? Bunlar ince hesap ancak önemli hesaplar. 1.3 Trilyon lira komik bir rakam değil ki, gülüp geçelim..
Para sizin kasanızda.. Bizim ise Fakülte inşaatımız bitmeyi bekliyor. İnşaatçı değilim ama aklım şuna eriyor çok şükür. Bugünkü maliyet ile inşaatın başlanacağı günkü maliyet aynı mı olacak?
Bana sorarsanız şu inşaata bir an önce başlayın derim. Çünkü dedikodu aldı başını gidiyor. Azımsanacak bir meblağ olmadığı için herkes 12 milyon liranın hesabını soracak. Çünkü ilk rakam 12 Milyon lira olarak açıklanmıştı. Sonra bu rakam 1.3 Trilyon liraya indi. Aradan her geçen günde paranın miktarı aşağı doğru düşüyor. Tabi milletin ağzı çuval olmadığı için büzemiyorsunuz ve dedikodu üretim merkezinden çıkan haberler kulaktan kulağa yayılıyor.
Birilerinin başı fena ağrıyacak gibi geliyor bana ya… hadi hayırlısı..

--
ALİ KAYA HABER (
alikayahaber@gmail.com)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir