Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 26166 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Nisan 2018 - 12:15

GÖRELE İNANCA KÖYÜNDE AĞAÇLARIN GÖZYAŞLARI

Büyüt
Küçült
GÖRELE İNANCA KÖYÜNDE AĞAÇLARIN

GÖRELE İNANCA KÖYÜNDE AĞAÇLARIN GÖZYAŞLARI
KÖY HALKINDAN AĞAÇ KESİM İSYANI
İNANCA KÖYÜNDE BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK
Görele İnanca Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği daveti ile Bahçelievler Dernek merkezinde bir araya gelen Giresun Medya Platformu, köyün tapulu arazilerinin yeni mevzuatla değişikliğe uğrayan 6831 sayılı Orman kanununun köye ve köy halkına vereceği sorunlar ile dernek yönetiminin yetkili kurumlara başvuruları hakkında istişarelerde bulundu
İstanbul Bayrampaşa Giresunlular Derneği Başkanı Tülay Tahmaz girişimleri ile yapılan bilgilendirme toplantısı, Başkan Tülay Tahmaz’ın da İnanca köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ve doğa harikası köyün ağaç kesim mağduriyeti hakkında gelişmeler ele alındı.
İstanbul’da faaliyet gösteren Görele İnanca köyü Dernek Başkanı Mahmut Poşul, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve yönetim kuruluna yaptığı bilgilendirmede; ’Bizler Giresun İli Görele İlçesi İnanca Köyü Kalkındırma Güzelleştirme Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi olarak yaptığımız toplantı sonucu, tüm üyelerimizi, değerli köylülerimizi hatta ülke genelini ilgilendiren ortak sorun olan haksız bir uygulamadan kaynaklanan mağduriyetimize çare arama ve sorunumuza yardımcı olmanız amacıyla sizlerle paylaşma kararı almış bulunuyoruz.
Orman Bakanlığına ve birimlerine, Bölge Milletvekillerine, Görele Kaymakamlığına, Giresun Belediye Başkanlığına, Görele Belediye Başkanlığına, Siyasi Parti temsilciliklerine, Üniversite dekanlıklarına, Köy Muhtarlıklarına ve  Sivil Toplum Kuruluşlarına bilgilendirme yazısı ile mağduriyetimiz hakkında kamuoyuna bilgi verdik.
Malumunuz olduğu üzere bu yılın ilk aylarında TBMM görüşülüp, kabul edilen 6831 sayılı Orman Kanunu' nda yapılan değişiklikle, daha evvel tapulu arazilerimiz olan ormanlarımızda tarafımızca kesilmesi gereken bir ağaç olduğunda Görele Orman İşletme Şefliğine verdiğimiz dilekçeye "olur" aldıktan sonra işlemi gerçekleştirebiliyorduk.
Yapılan değişiklikle bu husus ortadan kaldırılarak kesim işini bu işin ticaretini yapacak olan  özel şahıs veya şirketlere 5 yıllığına devir hakkı getirildi. Bu süre uzatılabilecek. Öyle bir ağaç değil binlerce ağaç kesilecek böylece..
Bu hususta çalışmalar hızla gerçekleşme noktasında, Orman Şefliği ağaçlarda işaretleme işlemini gerçekleştirdi.
Cefakar atalarımızdan bizlere intikal eden, köylümüz ve aralarında alım satımı yapılan tapulu orman ağaçlarımıza sözü edilen kişiler zerre kadar hizmet etmediği gibi hiçbir zaman yanından bile geçmemişlerdir. Bu kişiler haksız yere ağaçlarımızı keserek ticaretini yapacak, asıl koruyup kollayan bizler yanına bile yaklaşamayacağız.
Bu haksız uygulamaya dur demek için çabaladığımız haklı davamızda yanımızda olmanızı ve elinizden gelen katkıyı sağlayacağınızı umuyor ve bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı
‘’DİKİM AMAÇLI KESİM’’ BAHANESİ
Dernek yöneticileri ve Başkan Tülay Tahmaz’ın Giresun Medya Platformuna verdiği bilgide;’’Köy bizim, orman bizim, ağaçlar bizim. Ama kimse bizi insan yerine koyup köyümüzün ağaçlarının niye kesileceğini açıklamıyor. Yıllardır mesire alanı olarak kullandığımız arazilerimizdeki işaretlenen birçok sağlam ağacın kesilecek olması bizleri derinden üzüyor. Köyümüzde ağaç kesimi değil, ’ağaç katliamı’ olur. Kendi çabalarımızla yaptığımız araştırmalara göre, ,Giresun Orman bölge müdürlüğüne ve Görele Orman işletme şefliğine Köy Muhtarı Yunus Emre Nebioğlu tarafından, köyün tapulu arazileri üzerinde hak iddiası ile mülkiyetimize müdahalenin araştırılarak bilgi verilmesi istendiği söylendi
Muhtar Yunus Emre Nebioğlu’nun konu ile ilgili dilekçesinde, en az 50 (elli) adet tapulu arazilerde  ‘’DİKİM AMAÇLI KESİM’’ bahanesi ile  03-04-2018 tarihli tebliğ yazısını- 09-04-2018 tarihinde Görele İnanca köyü muhtarlığına, 03-04-2018 tarihinde tebliğ edilmiş gibi  tebligat yapılmak istendiği ve tebliğ tarihi olarak önceki tarih olduğundan-tebellüğden kaçınıldığı ve konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmada, tapulu arazilerimizde  ‘’DİKİM AMAÇLI KESİM’’ bahanesi ile tüm ağaçlarımızın kesilmesine yönelik  DAVET-TALEP YOKLAMASI olduğu anlaşılmıştır.
Doğru bilgi ve seçim öncesi böyle bir haksızlığın nedeninin araştırılarak tarafımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz denilmektedir.
GİRESUN MEDYA PLATFORMU;'' HAKLI DAVANIZDA DESTEĞE HAZIRIZ''
Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar;’’ yasalar çerçevesinde Orman arazilerinde bulunan Köylere konu hakkında bilgi verilmesi ve istişarelerde bulunması gerekmektedir
Orman Köylülerinin kalkınmaları ve desteklenmesi gerekmekte olup yalnız Görele İnanca’da değil Türkiye’nin ormanları özel şirketlerin denetimine geçirilmek isteniyor. Bu durumunda milyonlarca çiftçi ve orman köylüsünün kazanımları şirketlerin eline geçecek. Sizdeki gibi önce 5 yıllığına daha sonra 29 yıllığına kiralanabilecek orman alanlarında orman ürünleri işleyen tesisler kurulabilecek. Ayrıca bu tesisleri işleten şirketlere dikili ağaç satışları yapılabilecek.
6831 sayılı Orman Kanunu’nda yapılan değişiklikler orman köylüsüne tanıdığı eski olanaklar ortadan kaldırıldığı gibi köylüde büyük tedirginliğe yol açıyor. Bu durumda haklı davasında sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket etmesi gereken köy halkına medya desteği vermeye her zaman hazırız,’’ dedi.
Toplantı sonucunda topluca meşhur Görele Pidecisi İbrahim Ustanın yerine giden Dernek yönetimi ve Medya Platformu nefis tereyağlı Pidenin tadına bakmış oldu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir