Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6877 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Ağustos 2011 - 20:32

Görele Müftüsü Türkmen Ramazan gitti, her şey bitti demeyin.

Büyüt
Küçült
Görele Müftüsü Türkmen Ramazan gitti, her şey bitti
Görele Müftüsü Türkmen Ramazan gitti, her şey bitti demeyin.

Görele Müftüsü Türkmen Ramazan gitti, her şey bitti demeyin.

Haber: Turhan Sinirlioğlu

Görele Müftüsü Enver Türkmen, “İbadetle dolu mübarek bir ayı daha geride bıktıklarını, Ramazan Bayramının ailelerle hep birlikte yaşanması gerektiğine değindi.

Ramazan gitti, her şey bitti, düşüncesiyle hareket etmememiz gerektiğine de vurgu yapan Müftü Türkmen, “Çünkü biz Müslümanlar Ramazan Müslüman’ı değiliz. dinimizin emirleri bizim için her zaman geçerlidir. Yaptığımız ibadetleri hayatımızın tamamına yayma gayreti içerisinde olalım. Unutmayalım ki “ibadetlerin hayırlısı azda olsa devamlı olanıdır” dedi.

Türkmen; “İbadetle dolu mübarek bir ayı geride bırakmanın hüznünü ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Hüzünlüyüz çünkü rahmet ve mağfiret ayını geride bırakıyoruz. Bir daha kavuşacağımızı bilmiyoruz ancak Rabbimizden diliyor kavuşmayı umuyoruz. Mutluyuz çünkü böyle bir aya kavuştuk. Orucumuzu tutuk. Teravihlerde camileri doldurduk. Fitre, zekât ve yardımlarla muhtaçları sevindirdik” dedi.

Bu Ramazan ayının farklı bir ay olduğuna da dikkat çeken Türkmen; “Çünkü bu ramazanda ümmet olma şuurunu biraz daha fazla hissettik. Dünyanın öbür ucundan “yardım edin bize de bayram yaşatın” diyen Somali’li kardeşlerimizin çığlıklarını duyduk. Onlar için sadece Görele’deki camilerden toplanan yardım 48.500 TL’yi aştı” dedi.

Ramazan Bayramının hep birlikte yaşanması  gerektiğine de değinen Türkmen“Bizden ayrı yaşayan anne ve babalarımızı ziyaret edelim. Ellerini öpüp hal ve hatırlarını  soralım. Zaruri ihtiyaçlarını karşılayalım. Hayır, dualarını alalım. Akraba, komşu ziyaretlerine önem verelim. Kabristanı ziyaret edip geçmişlerimize dua edelim. Ölümü hiçbir zaman hatırdan çıkarmayalım. Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı tebrik eder, hayırlı uzun ömürler dilerim” dedi.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir