Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7282 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2011 - 11:18

Görele'de 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle Kan bağışı kampanyası

Büyüt
Küçült
Görelede Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kan bağışı
Giresun Görele Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Kan bağışı kampanyası yaptı.

Görele'de 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle Kan bağışı kampanyası

  Giresun Görele Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Kan bağışı kampanyası yaptı.  

Etkinlik kapsamında Görele İlçe Merkez Hasanağa Cami’nde öğle namaz’ından önce Mevlid-i Şerif  okundu. Kılınan öğle Namazı’na müteakip vatandaşlara Görele Müftülüğü tarafından kutlu doğum pilavı dağıtıldı. Pilava vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken pilav kazanlarının önünde uzun kuyruklar oluştu. Tahminen 500 kişiye pilav ayran dağıtıldı.

Bu arada etkinlikler sebebiyle Görele Hasan Ağa Cami avlusunda Kızılay Kan Merkezi'nin gezici aracı da gün boyunca kan bağışlarını kabul etti. Vatandaşlar Kan bağışı kampanya’sına beklenenden yoğun ilgi gösterdi.

Görele Müftülüğü ilçe genelinde Gül, Kitap, Kalem, Dua Ayetleri kartelası ve Hudbesi kartelası dağıtımı gerçekleştirdi. 

Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılından bu yana kutlandığını belirten Görele Müftüsü Enver Türkmen ,  "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(SAV)in dünya’ya teşrif edişinin 1440’ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. ‘Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması ‘Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ olarak belirlenmiştir.

Güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen, bütün insanlık için örnek olan efendimiz gönderiliş gayesini ifade eden ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik’ ayetinin işaret ettiği en önemli biri ‘Merhamet Peygamberi’ olmasıdır. Hz. Muhammedin emsalsiz rehberliği ve mualimliği sayesinde en acımasız kalplerden merhamet pıarları fışkırmıştır. Bu gün insanlığın muzdarip olduğu öfke, kin, nefret, zulüm (vb) kötü hastalıklardan da ancak Hz. Muhammed (SAV) in tebliğ ettiği Kur’an-ı Kerim ve onun eşsiz ahlakı sayesinde kurtulmak mümkündür. Peygamberimize layık ve ona has bir kutlamada bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan kutlu doğum pilavında veya kandillerde bir araya gelmek değildir. Önemli olan peygamberimizi daha iyi anlama hedefimiz olmalıdır. Ben inanıyor ve güveniyorum ki vatandaşımız peygamberine bugünde sahip çıkmıştır" dedi.

Kan bağışı işlemi devam ederken Görele Kızılay Derneği Başkanı Aydın Yaman Görele Müftüsü Enver Türkmen’in yanına gelerek yapmış oldukları Kan bağışı kampanyasından dolayı kendisine teşekkür etti.

Etkinliğe Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Müftüsü Enver Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görele Müftülüğünden verilen bilgiye göre Kutlu Doğum Haftası kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan Hadis ezberleme ve okuma yarışmasının ardından Liseler arası şiir, ilköğretim okulları arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verileceği belirtildi.  Müftü Enver Türkmen ve din görevlileri şehit ailelerini ve Görele Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları da ziyaret ederek acil şifalar diledi.

  Haber : Turhan Sinirlioğlu  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir