Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11846 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Mart 2017 - 14:13

Görele’de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Büyüt
Küçült
Görele’de Toplu Açılış ve Temel Atma

Sayın Valimiz Hasan Karahan, bir dizi açılış ve temel atma töreni için ilimize gelen Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ile birlikte Görele’de toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Görele İmam Hatip Lisesi Bahçesinde 23 Mart Perşembe günü saat 11.00 de düzenlenen bir programla; Görele İmam Hatip Ortaokulu, Görele İmam Hatip Lisesinin açılışı ile Görele Ortaöğretim Öğrenci Yurdunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Karahan, Görele halkının ilçede yapılan yatırımların kısa sürede hayata geçirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasının haklı gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek “Sayın Başbakan Yardımcımızın, Giresun’da ki her yatırımları en ince ayrıntısına kadar takip ettiğini ve tamamlanması konusunda da ısrarlı takibini biliyoruz. Her Giresun’a gelen güzel işlerde, yapılan güzel işlerde kendisinin katkısı da var. Bunu bütün Giresunlu hemşerilerimiz zaten 15 yıldır takdir ediyorlar. Bundan sonra da takdir edecekler. Görele’de İmam-Hatip okulları kayıtlarında sayı oranlarımız düşük. Giresun ortalamasının altındalar. Önümüzdeki kayıt sezonunda öğrenci yurdumuz da hizmete girecek.  2017-2018 yılı eğitim öğretim yılında kayıtların artmasını bekliyoruz.

VALİ KARAHAN “GENEL BÜTÇE İMKANLARI DIŞINDA KAYNAK KULLANARAK BU OKULLARIN YAPIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Hem Görele Anadolu İmam Hatip lisemiz hem de Görele İmam Hatip Ortaokulumuz, Görele Gençlik Merkezimiz ve temelini atacak olduğumuz yurdumuz. Herkese hayırlı olsun. Giresun’umuz Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde. Eğitimde son yok. Her an yeniliklere açık olmak lazım. Burada görev siz öğrencilerimize düşüyor. Görele’ye sağlanan bu imkânları öğrencilerimizin iyi değerlendirmesini ve eğitimde Giresun’un il olarak standardının daha da yukarı çıkarılmasının sağlamasını bekliyoruz. Buna hakkımız var, çünkü o okullar temel atılmasından en son dün bordör çalışmalarına kadar hepsini yakından takip ettik. Dolayısıyla bu konuda biraz alacaklıyım.

Sayın Başbakan Yardımcımızın, imam hatip konusundaki özel gayretini biliyoruz. Bölgemizde yapılan bu iki okul ile birlikte Çanakcı da bir okulumuz yine Piraziz ve Eynesil’de yapılacak okullarımız olmak üzere genel bütçe imkanları dışında kaynak kullanarak bu okulların yapımını gerçekleştirdik. Ayrıca hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.

VALİ KARAHAN : “TURİZMDE GİRESUN İDDİALI”

Bunun dışında Giresun’umuz günden güne gelişiyor büyüyor. Daha da güzel işler yapacağız. En büyük yatırımımız bildiğiniz gibi açılışını hep beraber yaptığımız havaalanımızdı. Havaalanımızla birlikte Giresun’umuz gerçekten hareketlendi, uçuşa geçti. Turizmde de bu gelişmeleri yakında göreceğiz. Görele de bir turizm merkezi olması yolunda gerek Belediye Başkanımız gerek Kaymakamımızın gayretiyle önemli mesafeler alacağız. Turizm bizim için bir imkân. Fındık dışında ikinci bir ürün konusunda fazla bir şansımız yok ama turizmde Giresun iddialı. Bölgemiz, güzelliklerimiz, yeşilliğimiz tabiatımız yaylalarımız bize bu konuda iddialı kılıyor. Turizm yatırımında da yeni yatırımcıları bekliyoruz. Bizde Valilik olarak Sayın Başbakan Yardımcımızın desteği ile elimizden gelen yardımı gösteriyoruz. Hayırlı olsun yeniden. Güzel günler diliyorum” diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ’DEN GÖRELE’YE YENİ YURT MÜJDESİ

Açılan ve temeli atılan yatırımların Görele’ye hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, törende yaptığı konuşmada “Bugün iki tane okulumuzun imam hatip ortaokulu ve lisemizin açılışını yapıyoruz. Aynı zamanda gençlik merkezimin açılışını yapıyoruz. İki yurdumuzun temelini atıyoruz yani 100 artı 100 olmak üzere 200 kişilik kapasiteli öğrenci yurdumuzun da temelini atıyoruz. Bu vesileyle 300 kişilik yüksek öğrenci yurdunun da yatırım programına alındığını hemen buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayırlı olsun” diyerek Görele’ye yeni bir yurt müjdesi daha verdi.

CANİKLİ “TERÖRÜN DİLİ, DİNİ IRKI OLMAZ”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, açılış töreninde yaptığı konuşmasında ülke ve dünya gündemine dair konulara değinerek "Dünyada sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Mesele ülkemizin içerinde bulunduğu mesele değil. Dünyada bir terör sorunu var. FETÖ, DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadele veriyoruz. Bitmedi ama önemli mesafeler alındı. Hain emelleri vardı ancak ulaşamadılar. Bu Millet sayısız örneklerle diz çökmeyeceğini ortaya koydu. En son örneği ise 15 Temmuz olmuştur. Milletimiz gerekirse bedel ödüyor ancak asla diz çöktüremezler. Burada mesele bize dost görünüp terörle mücadele destek vermemeleri, aksine terör destek vermeleridir. Terörle mücadelenin birlikte yürütülmesi gerekir. Bazı ülkelerinin teröre kucak açması terörle mücadeleyi zayıflatmaktadır. Teröre destek veren ülkeleri bir kez daha uyarıyoruz terör ve terör örgütüne destekten vazgeçin. Terör, er geç sizi de vurur. Terörün dili, dini ırkı olmaz. Almanya’da ve Avrupa’da paçavralarla hayır kampanyası yürütülüyor. Ancak bizim bakanlarımıza kapılar kapatılıyor. Teröre serbest ama bakanlarımızın vatandaşlarımızla gurbetçilerimizle buluşmaları engelleniyor. Hani nerede kaldı insan hakları. Bu çıkar yol değil Avrupa, bundan vazgeç. Müttefiksek, dost isek dostluğunu göster. Türkiye’de binlerce insanı katleden teröre nasıl destek olursun. Türk milletine hakarettir bu. Akıtılan masum kanına ortak olmak demektir. Aynı şekilde FETÖ örgütüne kucak açılıyor. Buradan da bu hatırlatmaları yapıyoruz. Biz mücadelemizi yaparız bu millet mücadelesini verir. Ancak Avrupa’nın bu mücadeleye destek vermesi gerekir” dedi.

CANİKLİ “ÜRETİCİYİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Fındık fiyatlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Canikli “Biz iktidara geldiğimizde millet bahçeye girmek istemiyordu. Bize ’Fındığı 1.2 dolara getirin bir şey istemiyoruz’ denildi. Rekoltenin en yüksek olduğu yıllarda bile TMO’yu devreye soktuk, 5 TL üzerinden fındık alındı. Bugün ise 10 TL’nin üzerinde yani. 3 doların üzerinde. Amacımız olabildiğince fiyatı yüksek tutmaktır. 240 bin ton fındık ihraç edildi ve 590 milyon dolar döviz elde edildi. Amacımız daha fazla ülkemize döviz getirmeyi sağlamaktır. Bize fiyatı yükseltirseniz başka ülkelerin fındık üretimini artırırsanız pazar payı ülkemizden kaçar denildi. Ancak hala ülkemiz dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini üretmeye devam ediyor. Biz fındık fiyatlarını yükselmek için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz, üreticiyi korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk’de törende günün anlam ve önemine yönelik birer konuşma yaptı.

Yapılan protokol konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan; Görele İmam Hatip Ortaokulu, Görele İmam Hatip Lisesinin açılışı ile Görele Ortaöğretim Öğrenci Yurdunun temel atma törenini Sayın Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli, Sayın Valimiz Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninin ardından, Vali Karahan ile birlikte okulları gezen Başbakan Yardımcısı Canikli, okul sıralarında öğrencilerin yanına oturarak onlarla bir süre sohbet ederek, dersleri hakkında konuştu.

Görele ilçesindeki açılış ve temel atma törenine; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve eşi Hatice Canikli, Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, il ve ilçe protokol mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir