Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23934 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2017 - 21:49

GRÜ'de ''Giresun İstihdam ve Tanıtım Fuarı''

Büyüt
Küçült
GRÜde Giresun İstihdam ve Tanıtım

Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü'nün Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile birlikte, IV. Girişimcilik ve Kariyer Günleri kapsamında düzenlediği, "İstihdam ve Tanıtım Fuarı", 13-15 Mayıs 2017 tarihlerinde üniversitemiz Güre Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

İlimizden ve İstanbul başta olmak üzere il dışından birçok önemli firma ve işadamının katıldığı bu önemli etkinliğin açılış töreni, 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Saat:10.00'da Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, Giresun Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve aynı zamanda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nazım Elmas yaptı. Yoğun bir hazırlık aşamasının akabinde açılışını yaptıkları fuarla iş dünyasını, üniversite öğrencileri ile bir araya getirdiklerini söyleyen Elmas şu şekilde devam etti: “Biz meslek yüksekokulları olarak geçmişteki tüm eksiklikleri tamamlayıp üzerine yeni şeyler eklemeyi, gençlerimizin teoriden pratiğe yeni bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekleri ortamları oluşturmayı hedefledik. Düzenlediğimiz bu organizasyon ile hem öğrencilerimize hem de iş adamlarımıza bir imkân sağladık. Üniversitemizde okuyan yerli öğrencilerimizin yanı sıra 1100 uluslararası öğrencilerimizde bu fuarda iş adamlarıyla bir araya gelecek. İş adamlarımız, yarın kendi ülkelerine dönecek olan bu gençlerimizi iyi değerlendirmeli.”

 

Doç.Dr. Nazım Elmas’ın konuşmalarından sonra kürsüye İŞ-KUR İl Müdürü Mustafa Sarı çıktı. Düzenlenen etkinlikle, hedeflerine ulaşabilmiş iş adamlarıyla öğrencileri bir araya getirmeyi hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını söyleyen Sarı, öğrencilerin bu deneyimleri çok iyi dinleyip, bunlardan faydalanmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini, birçok alanda önemli işlere imza attığını ifade eden Mustafa Sarı, gençlerin bu işlerin devamını sağlayacak potansiyele sahip olduğunu,   TUBİTAK, KOSGEP, DOKAP, İŞKUR gibi kurumlarla da devletin bu işlerde devamlılık sağladığını söyledi.

 

Mustafa Sarı’dan sonra söz alan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu konuşmasında girişimcilik, kariyer günleri, istihdam ve tanıtım fuarı başlıklarına dikkat çekerek başladı. Etkinliğin öğrenciler açısından dikkatle takip edilmesi gerektiğini söyleyen Çakırmelikoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mutlaka bu toplantıdan öğrencilerimiz bir şeyler alacaktır. Şunu belirteyim günümüzde herkesin yaptığı işi yaparsan ya az kazanırsın ya da rekabetten kaybedersin.  Zaman artık icat zamanı her kesin yaptığı işi yapmayacaksın, görüyorum ki bu enerji gençlerimizde var.  İl dışında belli bir kariyer yapan iş adamları burada sunum yapacaklar. Elinizden geldiği kadar araştırın ve peşini bırakmayın.”

İŞKUR İstihdam Daire Başkan Vekili Ekrem Kayacı ise konuşmasında, işsizlik, ekonomik kriz gibi konulara değindi. İşsizliğin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu söyleyen Kayacı,  küresel krizlerinde etkisiyle işsizlik oranlarında ciddi bir artış göründüğünü belirtti.

Açılış konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, uzun bir hazırlık sürecinden sonra gerçekleştirilen fuarla, kendi alanlarında birçok önemli işe imza atmış iş adamı ile GRÜ öğrencilerini bir araya getirdiklerini söyleyerek ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Giresun Üniversitesi olarak son aylarda birçok önemli organizasyona imza attıklarını söyleyen Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  ulusal ve uluslararası birçok etkinliği gerçekleştirdiklerini, bazıları için de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Rektörümüz konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Bugün düzenleyeceğimiz program gerçekten de bizim ihtiyacımız olan hususu ele alıyor. Yaşadığımız dönemde öğrenciler üniversitelerden mezun olduklarında iş arayan kişiler konumunda oluyorlar.  Artık iş arayan mezunlara değil iş kuran icatçı mezunlara ihtiyacımız var. Üniversitemizin 31.000 öğrencisi var. Yarısı Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ara elemanları oluşturuyor. Biz burada öğrencilerimizi tam donanımlı eksiksiz yetiştirmeliyiz ki, öğrenciler de kendilerine bir şeyler kattıktan sonra iş kurabilmeliler. Biz öğrencilerimizle onları mezun ettikten sonra da iletişimimizi koparmak istemiyoruz. Bu yüzden mezun bilgi sistemi geliştirdik. Bu sistemle birçok problemi çözeceğimize inanıyoruz. Eğitim hayatları boyunca yanlarında olduğumuz öğrencilerimizin, mezun olduktan sonra da her konuda yanlarında olmaya, onlara destek vermeye gayret ediyoruz. Bu gün burada bulunan tüm katılımcılara, geldikleri için teşekkür ederken, iki günlük programın hem öğrencilerimiz hem de katılımcı firmalar için verimli geçmesini temenni ediyorum.”

Rektörümüzün konuşmalarının ardından başta Giresun Milletvekili Cemal Öztürk olmak üzere etkinliğe katılamayan siyasetçi ve iş adamının  tebrik mesajlarının yer aldığı telgraflar okundu.

Konferans salonundaki programın ardından Rektörümüz ve beraberindekiler, Fen-Edebiyat Fakültesi giriş katına geçerek, katılımcı firmalar tarafından kurulan stantların açılışını yaptılar. Açılışta konuşan Rektörümüz, öğrencileri heyecanlandıracak bir müjde verdi. Üniversite bünyesinde öğrencilerin çok güzel işlere imza attığını belirten Rektörümüz, bir icat yapan ve buna uluslararası patent alan bir öğrenciye Üniversite olarak bir araba hediye edeceklerinin sözünü verdi.

Ziyaretçilerin fuar alanındaki stantları gezmesi ile devam eden programda, fakülte içerisindeki amfilerde ve konferans salonlarında iş adamları ve katılımcı firma yetkililerinin öğrencilerle buluştuğu konferanslar ve seminerler düzenlendi. Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerin hazırladığı bir çok çalışmanın da sergilendiği fuarda ayrıca, “Mesleki Proje Yarışması”nda dereceye giren çalışmalarda yer aldı.

İki gün süren organizasyonda öğrenciler, kurulan stantları ziyaret ederek, firmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Firmaların iş olanakları, iş başvurularında dikkat ettikleri hususlar ve değerlendirme kriterleri gibi birçok konu hakkında karşılıklı görüşme imkanı bulan öğrenciler bu vesileyle ulusal ve uluslararası ölçekte birçok kuruluşu tanımış oldular.

İki gün süren ve yoğun katılımın gerçekleştiği programa, Rektörümüzün yanı sıra, Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürü Mustafa Sarı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı, bir çok iş adamı, meslek odası başkanı, üniversitemiz akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstihdam ve Tanıtım Fuarına Konuşmacı Olarak Katılan İş Adamları:

Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu

Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı

Giresun Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu

Bilir Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilir

Restoranlar Zinciri Sahibi Adem Delice

Titanic Ve Aygün Şirketler Grubu Yöneticisi Muzaffer Aygün

Bahat Sağlık Grubu Yöneticisi Dr. Reşat Bahat

Zeytinburnu Eski Belediye Başkanı İşadamı Adil Emecan

Yeminli Mali Müşavir Münir Binici

Dünyaca Ünlü Mobil Yazılım Firması Crytek Türkiye Ceosu Haşim Akkaya

Giresun Makine Müh. Odası Başkanı Muammer Usta

İşadamı Ve Girişimci Hakan Karaahmet

Ceylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan

Smm İbrahim Balcıoğlu

İşadamı Coşkun Çalık

İşadamı Rahman Karahan

Fiskomar Genel Müdürü Hüseyin Yağlıdere

İşadamı İsmail Kabadayı

Koçel Makine A.Ş.Yön.Kur.Bşk.Metin Koç

Acar İnşaat A.Ş. Den Osman Acar

Tama Mutfak Sahibi Engin Güner

Demirtepe Etiket Şirketi Sahibi Mustafa Demiral

İş Adamı Köksal Gündoğdu

Fuat Kuş - Mavi Karadeniz Tv Sahibi

Gazeteci Remzi Mamaşoğlu

Marka Ve Patent Uzmanı Erkan Kütük

İşadamı Şevket Alaaddinoğlu (Tirebolu Doğal Dükkan)

Giysun Tekstil Yöneticisi M.Fatih Ceylan

Mustafa Kamiloğlu Telekomnet İşletmesi

Giresun Federasyonu Başkan Yard. Arif Dede

Fuarda Stant Açan Kurumlar

Alpglas Cam Sanayi

Alpha Tekstil Giresun

Aretias Otel Keşap

Afta Market

Fiskobirlik

Asist Çağrı Merkezi Türk Telekom

Akın Çorap

Atilla Yakupoğlu Gürsan Mobilya-İşadamı

Çaykur

Bal Otel Espiye

Destan Çay

Yılka Çay

Ada Hastanesi

Kent Hastanesi

Çaldağ Maden Suyu Giresun

Çoruh Aksa Elektrik Ve Doğalgaz İşl.

Engin Güner Tama Mutfak-İşadamı

Eskon Tekstil Giresun

Giysun Tekstil Giresun

Haşim Azder Azmar Market-İşadamı

Hüseyin Aydın İşadamı-Tekstil

Hüseyin Yağlıdere Fiskomar Genel Müd.

İrem Çolakca Ab Proje Sorumlusu

İsmail Kabadayı İska İnşaat

Köksal Gündoğdu E&K Arge Müh. İşadamı

Muammer Usta Oda Başkanı-İşadamı

Mustafa Demiral Demirtepe Etiket-İşadamı

Mustafa Kamiloğlu Telekom Net

Mustafa Şeker İsederi Yön.-İşadamı

Saray Avm Giresun

Seyitoğlu Tekstil Giresun

Suna Özbayram Girişimci-Giresun Fed.Yön.

Şevket Alaaddinoğlu Doğal Dükkan-İşadamı

Yalçın/Bekir Alim Kss Grup

 

Söyleşi Masalarında Öğrencilerle Bir Araya Gelen İş Adamları-Firma Yetkilileri

 

Coşkun-Orhan Çalık- İşadamı

Rahman Karahan-İş Adamı

Mustafa Kamiloğlu-Telekom Net

M.Fatih Ceylan-Giysun Tekstil

Zekerşya Ekizoğlu- Ekizoğlu Girişim Grubu

Niğda Sertkayagüler- Asist Çağrı Merkezi

Burcu Akmaner- Alpha Tekstil

Gönül Kayış-Amazon Otel

Ali Bal- Hasbal Çorap

Arif Dede- Giresun Federasyon Başkan Yardımcısı

Sebahatdin Kayas-İş Adamı

Remzi Mamaşoğlu- Gazeteci

Yalçın-Bekir Alim- İş Adamı Kss Grup

Rouzben Gergerı- Zıba Caterıng

Serkan Cihan- İnşaat Petrol

Mustafa Hailbeyoğlu- İş Adamı Sigorta



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir