Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8329 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2011 - 15:51

Hain Saldırı 24 Şehit

Büyüt
Küçült
Hain Saldırı 24
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristler gece saatlerinde çok sayıda yere silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynakları: 24 şehit, 18 yaralı

Başbakanlık Kaynakları, Hakkari'deki hain saldırılarda 24 şehit, 18 yaralı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bölgede PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucunda 24 şehit, 18 yaralı olduğu kaydedildi.

Şehit sayısının 26'ya çıktığı iddia edildi

Askeri kaynaklardan gelen yeni bilgilere göre, Çukurca' da saldırıda 26 askerin şehit olduğu, 22 askerinde yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, Yüksekova ve Çukurca'da yaşanan terörist saldırılarda 26 şehit, 22 yaralı olduğunu bildirdi.

ŞEHİT SAYISI 24 OLARAK BİLDİRİLMİŞTİ

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde teröristler, gece saatlerinde çok sayıda noktaya silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü belirtilirken, 18 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.

PKK'lı terörist grubu dün gece saat 01.00 sıralarında Çukurca'da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına aldı. Gerçekleştirilen saldırıların bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıkmaya başladı. Gece saatlerinde başlayan saldırılarda polis ya da asker olduğu belirtilmeksizin 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu ifade edilirken, 18 kişinin de yaralı olduğu aktarıldı. Bu arada, Hakkâri'de polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam teçhizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca'daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklemeleri istendi.
  12 şehidin ismi belli oldu

Başbakanlık kaynakları: 24 şehit, 18 yaralı

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 26 güvenlik görevlisi şehit düştü.
Başbakanlık Kaynakları, Hakkari'deki hain saldırılarda 24 şehit, 18 yaralı olduğunu bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, bölgede PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucunda 24 şehit, 18 yaralı olduğu kaydedildi.

Şehit sayısını 26'ya çıktığı iddia edildi

İçişleri Bakanlığı, Yüksekova ve Çukurca'da yaşanan terörist saldırılarda 26 şehit, 22 yaralı olduğunu bildirdi.

26 şehit ateşinden biri Konya'ya düştü

Hakkâri'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırılarda şehit olan 26 askerden birinin, Konya'nın Akşehir ilçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Başçavuş İbrahim Geçer (36) olduğu öğrenildi. İki çocuk babası olan şehit Başçavuş Geçer'in ailesine acı
haber yetkililer tarafından ulaştırıldı.

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in baba ocağına ateş düştü

Hakkari Çukurca'da PKK
terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in şehit haberini İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarılıp daha sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e
sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri kalp hastası baba Abdullah Bek'e de ilaçlarını verip sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, yavrum nerede, yavrum bu şekilde mi gelecektin, senin yerine ben ölseydim diye ağıtlar yaktı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda düğün edeceği belirtildi.

Şahadet haberi Er Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbu'daki evine ulaştı


Hakkari Çukurca'daki terör saldırında şehit olan Er Eyüp Çolakoğlu'nun İstabul'daki evine acı
haber ulaştı.

Hakkari Çukurca'da 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 22'sinin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybeden Er Adem Çolakoğlu'nun
İstanbul' daki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini aileye verdi. Askeri yetkililerin evdeki bekleyişi devam ederken, Çolakoğlu'nun evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Er Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evinde polis ekipleri ve ambulans hazır bekliyor.


Bir ateş de Isparta'ya düştü: Süleyman Kalkan'ın evinde yas var

Hakkâri'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırılarda şehit olan 26 askerden birinin, Ispartanın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü kasabası nüfusuna kayıtlı Süleyman Kalkan olduğu bildirildi.

Acı haberi, Sücüllü kasabasına gelen kaymakamı, ilçe müftüsü ve jandarma ekiplerinin vermesiyle öğrenen aile, yasa boğuldu.

Sakaryalı Birol Elmas'ın evine acı
haber ulaştırıldı

Hakkâri Çukurca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Sakaryalı Jandarma Çavuş Birol Elmas olduğu bildirildi.

Elmas'ın, Adapazarı ilçesi Karakamış mahallesindeki evine acı
haber ulaştırıldı. Acı haber, Sakarya Merkez Komutanı Albay Kutluay Önay tarafından anne Mübyen Elmas'a verildi. Anne Elmas, haberi alınca sinir krizleri geçirdi, kendisini yerden yere attı. Mübyen Elmas, bayılması üzerine sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Birol Elmas'ın askerliğini tamamlamasına 120 gün kaldığı öğrenildi. Birol Elmas'ın
Kocaeli'de çiftçilik yaptığı kaydedildi. Elmas'ın, biri kız üç kardeş, kardeşlerinden birinin engelli olduğu, babasını da daha önce kaybettiği öğrenildi.

Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın Çorum'daki evinde yas var

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın evinde yas var.

Çorum Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin merkez Harmanlar 2. sokakta yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan gözyaşlarına hakim olamadı.

Evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan'da gözyaşlarına boğuldu.

Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

İskenderunlu er Mesut Cengiz'in baba ocağına ateş düştü

Hakkari'de şehit düşen İskenderunlu er Mesut Cengiz'in baba ocağına ateş düştü.

Şehit haberinin duyulmasından sonra Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki Mesut Cengiz'in baba ocağına ziyaretçi akını yaşandı.

Denizciler'de oturan baba Ahmet Cengiz ile anne Sultan Cengiz'e acı haberi askeri yetkililer verdi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve askeri ve mülki yetkililer ile vatandaşlar acılı aileyi ziyaret etti.

Sinir krizi geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evinin önünde bir ambulans ile sağlık ekibi bekletiliyor.


Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Çavuşköy'deki evinde hüzün var

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Pınarhisar Kaymakamı ve Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin, Çavuşköy'de yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamayıp, ''Oğlum oğlum gitti'' diye feryat ederek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, daha sonra ambulansa alındı.

Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk Bozkurt'un iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi.

Şehit Er Mehmet Çetin'in Nazilli'deki evinde yas var

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyündeki evinde yas var.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, sağlık görevlileri ile gittikleri şehidin Beğerli köyündeki evinde anne Şerife Çetin ve baba Bekir Çetin'e durumu bildirdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Şerife Çetin, acı haberi aldıktan sonra gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Buna bir çare bulun. Bu daha ne kadar gidecek? Daha ne kadar şehit vereceğiz. Canlarımız boşa gidiyor. Üzüntümüz çok büyük. Askerliğinin bitmesine 3-4 ay kalmıştı. Dört gözle yolunu bekliyorduk'' diye konuştu.

Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu, askerliğinin bitmesine 100 gün kaldığı öğrenildi.

Acı haberi alan şehidin akrabaları ve yakınlarının eve geldiği görüldü.

RamazanAkın dün geceki saldırıda şehit düştü

Ağrı üst üste şehit haberleri ile sarsılıyor. Dün Bitlis'in Güroymak ilçesindeki hain saldırıda şehit olan polislerden sonra bugün de bir acı
haber Hakkari'den geldi.

Ağrı'nın Hamur ilçe nüfusuna kayıtlı Ramazan Akın (20)'ın, dün geceki saldırıda şehit düştüğü öğrenildi. Hamur Kaymakamlığı'nın acı haberi şehidin babası Mehmet ile annesi Sakine Akın'a bildirdiği kaydedildi.

Fevzi Kazak terhisine 1,5 ay kala şehit düştü

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü.

Şehadet haberini alan Kazak ailesi sinir krizleri geçirdi. Şehit askerin terhisine de yaklaşık 1,5 ay kaldığı öğrenildi.

24 askerin şehit düştüğü saldırıda, acı haberlerden biri de Gaziantep'i vurdu. Şehitkâmil ilçesine bağlı Zeytinli mahallesinde 133 nolu sokakta oturan Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi.

Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçlerinin de hazır bekletilirken, acı haberi alan aile üyeleri sinir krizleri geçirdi. Anne Fatma Kazak, evin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğularak feryat etti. Bu sırada evin önünde şehit askerin kardeşleri de emniyet güçleri tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri tarafından da evin önünde hazır bekletilen ambulanslarda, şehidin yakınlarına sakinleştirici iğne yapıldı.

Öte yandan, 8 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenilen şehit askerin ailesinin, Karpuzkaya köyünden Gaziantep'e yeni göç ettikleri, baba Mehmet Kazak'ın da ailesinin geçimini sağlamak için inşaatlarda bekçilik yaptığı öğrenildi.

Şehit Er Yavuz Çoban'ın baba ocağına ateş düştü.

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Onbaşı Yavuz Çoban'ın, memleketi Aksaray'daki Şehit Er Çoban'ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Komando Er Onbaşı Yavuz Çoban'ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 50 yaşındaki 4 çocuk annesi Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirildi. Şehit Çoban'ın kamyon şoförü olan 50 yaşındaki babası Ekrem Çoban'ın ise işte olduğu belirtildi. Askerden önce Aksaray Barosu'nda şoför olarak çalışan ve terhisine 5 ay kalan şehit Çoban'ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul'un ise Hakkari'de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban'ın cenazesinin yarın Aksaray'da toprağa verilmesi bekleniyor.


AJANSLAR
     

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir