Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6443 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2012 - 19:07

Hakem Kutluhan Bilgiç Türk Futboluna Kara Bir Leke Sürdü

Büyüt
Küçült
Hakem Kutluhan Bilgiç Türk Futboluna Kara Bir Leke
*Konyaspor-Giresunspor maçını yöneten hakem Kutluhan Bilgiç, verdiği kararlarla futbolcularımızın emeğini, alın terini hiçe sayarak, futbolumuza kara bir gün yaşattı.

HAKEM KUTLUHAN BİLGİÇ 

TÜRK FUTBOLUNA KARA BİR LEKE SÜRDÜ 

*Konyaspor-Giresunspor maçını yöneten hakem Kutluhan Bilgiç, verdiği kararlarla futbolcularımızın emeğini, alın terini hiçe sayarak, futbolumuza kara bir gün yaşattı.

*İzmir bölgesi hakeminin yönettiği bu maçı bir de futbolun içinden gelmiş, MHK Başkanı Zekeriya Alp ile Yüksel Okçuoğlu’nun birlikte izlemesini istiyoruz.

*Bir maç nasıl yönetilmez diyerek, örnek gösterilecek bu yönetime Gözlemci A.Oğuz Arıkal acaba verilecek puan bulabilecek mi onu da merak ediyoruz.

Takımımızın Konyaspor’la deplasmanda oynadığı karşılaşmayı yöneten, daha doğrusu yönetemeyen İzmir Bölgesi Hakemi Kutluhan Bilgiç, maalesef Türk Futbolu için kara bir gün yaşatmıştır. Bilgiç, maçın başından 95+1’e kadar, çaldığı kasıtlı ve yanlış düdükleri ile Giresunsporlu futbolcuların alın teri ve emeklerini hiçe saymıştır.

Bu adaletsizliğin, Mevlana’nın şehrinde yaşanması, bizi bir kez daha üzerken, Bilgiç’in futbolcularımıza “Ulan” diye hitap etmesi, bırakın sadece hakemlik konusunda yetersizliğini, insan olarak da bazı değerler konusunda sıkıntı yaşadığını göstermektedir.

Konyaspor maçında takımımıza 8 sarı, ikisi çift sarıdan 2 kırmızı kart gösteren hakem Bilgiç, rakip takıma sarı kart gösterme konusunda son derece cimri davranmıştır. Bu noktada biz Bilgiç’in tarafsızlığını sorgulamaktan çok, yetersizliğini gündeme getirmeye çalışıyoruz. Bilgiç ilk yarıda rakip takım için de tam 3 kez sarı kart göstermesi gereken pozisyon oluşurken, bunları dikkate bile almamıştır. İkinci yarıda oyuna giren Konyaspor’dan Ertuğrul’a bir sarı kart göstermiştir.

Somut örnekleri yazmaya kalktığımızda sayfalar dolduracağı için bir iki tane çarpıcı konuya işaret etmek bile durumu anlatacaktır. İlk yarıda sarı kartları ile Giresunspor’u frenlemeye çalışan Bilgiç, Banahene oyundan çıkarken, onu iten rakibine karşılık verdiği için Giresunsporlu oyuncuya sarı  kartı kararlılıkla göstermiş, nedense onu iten rakibine Mevlana hoşgörüsüyle davranmıştır.

Maçın sonunda kendisine itiraz dahi etmeyen oyuncuya kırmızı kart gösterecek kadar ne yaptığını bilmez olan Kutluhan Bilgiç’e gözlemci A. Oğuz Arıkan hangi puanı verecektir, bu merak konusudur.

Biliyoruz maçın 5 dakika uzatılması için kronometre hakemin kolunda denilecektir. Ayrıca bir dakika daha uzatmada da (95+1) aynı durum söz konusu olacaktır. Bu pozisyon öncesinde oluşan korneri görmeyen gözlerin bu ligde düdük çalmasını nasıl izah edeceğiz.

Bugün sadece Giresunspor değil, ligin zirvesi ve altını etkileyen bir maça böylesi yetersiz bir hakemin verilmesini MHK içine nasıl sindirecektir. Bizim önerimiz Zekeriya Alp ve Yüksel Okçuoğlu’nun bu karşılaşmayı bir kez izlemesi, sonra haklı ya da haksız olduğumuza ilişkin kamuoyunu aydınlatmasıdır.

Türk hakemliğinin ivme kazandığı şu dönemde böyle bir hakemi, bu denli kritik bir maça vermeleri de ne yazık ki MHK’nin büyük yanlışıdır. Ancak bu hatanın bedelini Giresunspor kulubü oyuncuları soyunma odasındaki gözyaşları ile ödemek zorunda kalmıştır.

Maçın ikinci yarısında Konyaspor’un üstün oyununu kabul etmemek mümkün değildir ama oyunun sonucunu Kutluhan Bilgiç adlı  hakemin belirlemesi de acı bir olaydır. Futbolcuya “Ulan”  diye hitap etme keyfiyetini üzerinde bulunduran bu hakemle ilgili ne tür işlem yapılacağı da takibimiz altında olacaktır.

Bu noktada MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu’nu göreve davet ediyoruz. Hatalı olan bizlersek, özür dileme erdemini gösteririz. Onlar bu hatayı yaptılarsa, Giresunspor bu özrü beklemektedir.

Giresunspor’un hakkının yenmesine, emeğinin yok sayılmasına, futbolcusunun gözyaşı dökmesine neden olanların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

                                                                                                                                                         

Giresunspor Yönetim Kurulu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir