Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5182 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2012 - 14:28

Hakkari'de Hain Saldırı 8 Şehit

Büyüt
Küçült
Hakkaride Hain Saldırı 8
PKK'lı teröristler dün gece saat 23.00 sıralarında dört askeri hedefe saldırdı. Çıkan çatışmada 6 asker ile 2 köy korucusunun şehit olduğu, 11 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

Hakkari'ye 40 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Geçimli köyünün yanında bulunan Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca ilçesi Karataş ve Üzümlü karakolları ve Darsinki tepesindeki üs noktasına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırı üç noktaya taciz ateşi şeklinde gerçekleştirilirken, Geçimli Karakolu'na ise teröristler üç koldan ağır silahlarla saldırdı.

KADIN TERÖRİSTTEN İNTİHAR SALDIRISI


Karakolun nizamiyesine gelen bir kadın PKK'lı üzerindeki bombaları patlatarak canlı bomba eylemi yaptı. Kadın terörist parçalanarak ölürken, nizamiyedeki bazı askerler yaralandı.
Ardından karakola yaklaşan bir kamyonetin kasasında bulunan PKK'lılar roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Üçüncü grup terörist de diğer koldan karakola saldırdı. Askerler ve korucuların karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Saatler süren çatışmada ilk belirlemelere göre 6 asker ile karakolda nöbet tutan 2 korucu şehit oldu, 15 asker ise yaralandı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden 11'i de öldürüldü.
Çatışma sırasında 5'i aynı aileden olmak üzere 7 vatandaşın da yaralandığı öğrenildi. Yaralı asker ve sivillerin bazılarının üzerlerinde eşofman olması dikkat çekerken, saldırıya uykuda yakalandıkları öne sürüldü.

UÇAK VE HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON


Geçimli Karakolu'nda saldırı sonrasında yangın çıktığı belirtildi. Saldırının ardından bölgeye helikopterlerle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan asker takviyesi yapılırken, hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyona savaş uçaklarının da destek verdiği belirtildi. Geçimli'nin yanı sıra eş zamanlı saldırının gerçekleştirildiği diğer üç noktada da operasyonların yapıldığı öğrenildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir