Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10789 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2022 - 14:06

Halkımızın hayır dualarını almak için çalışacağız

Büyüt
Küçült
Halkımızın hayır dualarını almak için

 

Van valisi Dr.Ozan Balcı; “Halkımızın hayır dualarını almak için çalışacağız” dedi.

Köşe Yazarımız Eyüphan Kaya duyarlı bir vatandaş edasıyla 4-5-6 Haziran günlerinde  sosyal bir çalışmaya imza atmak için Van'a gitti.

Kaya’nın beyanatına göre;

 

Bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla yüzyüze görüşerek valilik ve belediyeden beklentilerini not aldı, üçüncü gün dört kişilik bir heyetle valiliği ziyaret ederek il valisi Dr.Ozan Balcı’ya vatandaşlardan gelen talepler ve şikayetler iletildi.

Ziyaret heyetinde Hak ve Kardelşik Hareketi Haşkanı Prof.Dr.Naki Erdemir, Memur ve Emekli Sendilakarı Konfederasyonu(MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül ve iş adamı Necip Ervas da yer aldı.

Çalışkanlığıyla, cesaret ve kabiliyetiyle dikkat çeken Van Valisi Dr. Ozan Balcı bu seçkin heyete yeteri kadar bir zaman vererek, ziyareti bir istişare toplantısına dönüştürdü.

 

Tanışma faslından sonra sıra saha çalışmasında ön plana çıkan talep paketini değerlendirmeye geldi.

Vali bey, talep paketini sesli olarak okuyup madde madde değerlendirdikten sonra whatsapptan anında genel sekretere gönderdi ve telefonla da arayarak “bakın bakayım bunların kaçtanesini yerine getirebilirsin” deyip, bir anlamda bu talepleri pratiğe dökmek için talimat verdi.

Bu maddelerin bir kısmı özellikle Van ilimize üzgü olmasına rağmen bazı maddeler genel olup başka illerimizde de işe yarak cinsten taleplerdi.

O taleplerden bazıları şöye;

 

*30 Haziran Emekliler günü kutlanması ve emekliler için şehrin işlek, ulaşılabilir bir semtinde bir lokal tahsis edilmesi.

*Özellikle nişanlı çiftlere, genellikle belli bir eylem planıyla tüm evli çiftlere “Aile huzuru” adıyla kursların verilmesi ve yeni evlenen çiftlere istedikleri bir beyaz eşyanın düğün hedyesi olarak verilmesi,

*Tüm düğünlere makul bir “çeyiz paketi” ile destek verilesi, hayırlı olsun dileklerinin iletilmesi,

*25-30 yıl boyunca esnaf olan kimselere “vefa” plaketi verilerek program sonrası ya da öncesi bir yemekte bir araya gelip yüzyüze  verimli bir iletişim sağlanması,

*Askere giden gençlere “askerlik çantası” tarzında askerlikteki ihtiyaçları ihtiva eden bir çantanın verilmesi.

*Tüm taziyelere belediye adına bir sosyal ekibin sevilen bir imamın riyasetinde gidilmesi,

*Yardıma muhtaç kimselerin tespiti ve ilgili tüm kurumlar ile dayanışma içinde 6 aylık ya da bir yıllık gıdasının bir defada verilmesi,

*Yaz tatilinde bütün okulların öğretmenler odasının ince bir temizlikten geçirilerek, Van’a mahsus varsa bir oturma köşesi ve  kitaplığın yapılması

*Mümkünse belediye encümenlerinin göreve iade edilmesinin sağlanması.(malumunuz kayyum ataması sonrası genelde encümenler parti farkı gözetmeksizin devre dışı bırakılıyor)

*Belli aralıklarla 10 cami imamı ve imamın cemaatten seçtiği 3 kişi ile bir kahvaltıda bir araya gelmesi ve hasb-ı hal edilmesi, bir program dahilinde başta merkezi camiler olmak üzere tüm cami cemaatine ulaşılması.

*Her hafta muhtar saatinin yapılması ve muhtarlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmesi, muhtarlar aracılığıyla köylerdeki mağdurlara daha rahat ulaşılması.

*Belediyenin e-mail, twitter, facebook ve instagram hesaplarının aktif olması ve bu vesileyle gelen sorulara 2-3 gün gibi kısa bir zamanda yer verilmesi ve sitede bunun kayıt altına alınması,

*Belediyeyi ya da valiliği arayan kimselerin tamamına muhakkak ulaşılması, işi olmuş ya da olmamış durumu izah ederek, makul bir diyaloğun gerçekleştirilmesi…vb.

Sohbet esnasında çok güzel şeyler dile getirerek umut ve motivasyon yayan Vali Bey özetle şunları dile getirdi;

*”Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız” şiarına göre hareket ediyoruz.

*Devlete, millete, insanlığa faydalı ne varsa yanındayız, aleyhine olan işlerin de karşısında olacağız,

*”İnsanların en hayırlısı, insana faydalı olandır”,  ifadesi bizi hayırlı işler yapmaya sevk etmek için yeterlidir.

*Bir hızır ekibi kuruyoruz, en kısa zamanda  ayırım yapmaksınız 150 bin hanenin kapısını çalacağız, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere benim de selamlarımı ileterek vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını yerinde tespit edeceğpiz, taleplerini alacağız ve gereğini yapmaya çalışacağız,

*Bir diyarda bir insan aç ve açıkta kalırsa başta o diyarın mülki amiri olmak üzere bu şehrin tüm sakinleri sorumludur, hassasiyetiyle hareket edeceğiz,

*Peygamberimiz aleyhisselatuvesselam “komşusu açken tok yatan bizden değildir” ifadesini düstur olarak kabul ediyor ve ilimin tüm sakinleri komşularımdır düşüncesini taşıyorum.

*Allah bu önemli görevi bana tevdi etmiş ben de onun rızasını kazanmak için tüm imkanlarımla halkın hizmetinde olmaya çalışacağım.

*Elheamdulillah, ne para sevdasıyım, ne de makam hırsı bende var, vazifemizi yerine getirip halkımızın, garip gurebanın duasını olmaya çalışcağız”  dedi.

Bu esnada bir şehit babasını saygıyla, ilgiyle kabul ederek, şehit babasının “bir oğlumun ismi bir okula verilsin” talebini “hay hah, elbetteki, şehitlerimiz bizim için önemlidir” diyerek onunla bir fotograf çekip onu bekletmeden gönlünü hoş edip göndermesi de hepimizi duygulandırdı.

Bekleme salonunda ben de o garip ama bir o kadarda gururlu babaya sarılaraka “bu memleketin tapusu sizin gibi babaların elindedir” diyerek ona ilgi göstermiştim.

Memur ve Emekli Sendikeleri Konfederasyonu(MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, 30 Haziran Emekliler Gününde Emeklilerin bir program dahilinde bir araya getirilerek, taltif edilesi, sorunlarının dinlenilmesi ve emekliler için bir lokalın yapılması talebinde bulundu.

 

*Vali bey hemen Özel kalem müdürü Mehmet Akkuş beyi çağırarak emekliler gününü not almasını istedi.

 

Prof.Dr.Naki Erdemir Sivil Toplum  Kuruluşları ile Şehrin alimleri ile ayrı ayrı toplantılar yapmanın faydalarını dile getirdi ve “İktisat kongresi” düzenleyerek iş adamlarının dikkatinin Van’a çevrilmesinin faydalarını anlattı.

 

İş Adamı Necip Ervas ise “Anadolu Dostluk Bahçesi” tarzında bir projeden bahs etti.

Bu proje aslında Selamettin Tellioğlu’na ait bir projedir, farklı yanı Türkiye haritası üzerinde bir bahçe yapılarak ertafı denizlerle çevrili; çocukların kayıklarla Karadeniz, Akdeniz, Mamara ve Çanakkale boğazlarından geçtiği ve yedi bölgenin kimi illerinin tarihi ve tursistik yerlerinin maket olarak olduğu… eğitim amaçlı ve ülkemizin tanıtımıza hizmet eden bir projedir dedi.

Valimiz Dr.Ozan Balcı her konuşanı etkin bir dinleme edasıyla dinledikten sonra; “11 Haziran’da Cumhurbaşkanımız şehrimize teşrif ediyor, bu ara onu karşılamanın telaşı ve hazırlığı içindeyiz, bazı önemli projeler için tekrara görüşelim” diyerek ziyaretimiz tamamlandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir