Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin 400 kursiyeri sertifikalarına kavuştu. Törende konuşan KOSGEB İstanbul İkitelli Bölge Müdürü Özay Cebeci dünya çapındaki çok uluslu şirketlerin ülke ekonomilerinin üzerinde ekonomileri olduğuna dikkat çekerek, “Dünyaya kahve satan zincirler var. Oysa bizim kültürümüze özgü kahvemiz ne kadar leziz. Hamburger, pizza köftemizin, Giresun pidemizin eline su dökebilir mi?”
Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası töreninde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 50’den fazla branşta meslek edindirme eğitimleri verdiklerini ifade etti. Yaklaşık 2.000 kadın kursiyerin meslek eğitimi aldığını belirten Çağırıcı, 5 Ekim 2016’da İŞKUR ile ortaklaşa yürüttükleri proje çerçevesinde açtıkları kursa 133 kursiyerin devam ettiğini söyledi. Çağırıcı, “2011 -2016 yılları arasında İŞKUR ile açtığımız 43 kursa; 796 kursiyer katılırken, 774 kursiyer mezun oldu. 2016 -2017 yeni dönemde açtığımız 6 kurs ile toplam 49 kursa; 929 kursiyer katılmış oluyor” dedi.AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise imkan verildiğinde kadınların hayata nasıl katma değer kattıklarını ispat ettiklerini belirterek, “Ailelerine katkıda bulunuyorlar. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“BELEDİYELER SANATSAL VE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DA DESTEK VERİYOR”
Belediyelerin artık sadece altyapı,çöp, çamur ve çukur işlerine değil, sanatsal ve yaygın eğitim çalışmalarına da destek verdiklerini belirten KOSGEB İstanbul İkitelli Bölge Müdürü Özay Cebeci ise “Bağcılar Belediyemiz adeta girişimci fabrikası gibi çalışıyor. Yaklaşık 400 girişimci bayanı eğitime tabi tutmuşuz. İnşallah güzel işletmeler kuracaklar. KOSGEB’den destek alacaklar” dedi. Belediyelerin, İŞKUR müdürlüklerinin girişimcilik çalışmasına omuz verdiklerini kaydeden Cebeci girişimci adaylarına hitaben şunları söyledi: “Yeni işletmeler kuracaksınız. Unutmayınız ki, hangi ölçekte işletme kurarsanız kurun işletmelerinizde pazarlama odaklı bakış açısıyla daima dinamik yapı kurmayı ihmal etmeyin. Türkiye olarak en kaliteli ürünleri üretebiliyoruz. ‘sen pekmezi iyi yap,sinek Bağdat’tan gelir’,diye bir ifade var. Bu söz artık out oldu. Siz pekmezi ne kadar kaliteli iyi yapsanız yapın artık sinek Bağdat’tan gelmiyor. Türkiye olarak tekstilin en kalitelisini üretiyoruz. Dünyayı giydiriyoruz,büyük markalara üretim yapıyoruz. Hamaliyesini çekiyoruz ancak kaymağını başkaları yiyor. İşletmenin büyüklüğü önemli değil. Temel ilkemiz kalite ama mutlaka müşterinin arzu ve isteklerini ilk sıraya oturtmalıyız. Talepleri yönlendiren pazarlara odaklı çalışma ve politika üretmeliyiz”
“MÜŞTERİLERİN ARZU VE TALEPLERİNİ DİKKATE ALALIM”
Dünya çapındaki çok uluslu şirketlerin ülke ekonomilerinin üzerinde ekonomileri olduğuna dikkat çeken Cebeci, “Dünyaya kahve satan zincirler var. Oysa bizim kültürümüze özgü kahvemiz ne kadar leziz. Ne güzel lezzetlerimiz ve değerlerimiz var. Hangi hamburger veya pizza köftemizin ve Giresun pidemizin eline su dökebilir. Değerlerimizi doğru ticarileştirme ve pazarlamak zorundayız. Pazarlamayı ihmal etmemeliyiz. Daima müşterilerinizarzu ve taleplerini kontrol eden bakış açısıyla güzel işletmeler kuralım” İŞKUR Başakşehir Hizmet Merkezi Müdürü Köksal Tanış ise 2016’da Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile toplam 540 kişilik sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Tanış, “Bu eğitime katılanların 445 kişi eğitimini tamamladı. Sertifika almaya hak kazandı” dedi.Programın sonunda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.