Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7692 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Temmuz 2011 - 18:42

Hasan Turan ''Havaalanının Adı Piraziz Olsun''

Büyüt
Küçült
Hasan Turan Havaalanının Adı Piraziz
Giresun Fed. Bşk. Hasan Turan- Ordu-Giresun Havaalanı adı PİRAZİZ olsun

Kültür ve Turizm Bakanı  Ertuğrul Günay’ın Ordu-Giresun Havaalanı için Piraziz ismini önermesinden sonra görüşlerini sorduğumuz Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, havaalanının Piraziz topraklarını de kapsaması bakımından isabetli bir öneri olduğunu kaydetti. Turan, meselenin sadece bir coğrafi alan ve bu alanla ilgili bir isim bulma meselesi olmadığını hatırlattıktan sonra, bu ismin felsefi kökenleri olan bir düşünüşün simgesi olduğunu kaydederek, uluslararası alanda da uygun ve söyleniş açısından oldukça kolay bir kelime olarak yüksek kabul göreceğine inandığını ifade etti. 

Turan, Piraziz’de Ordu kökenli insanlarımızın da bulunduğunu, bu bölgenin Giresun ve Ordu’ya eşit mesafede olmasından dolayı 2 ilin de sentezi konumunda bir ilçe olduğunu hatırlattı. 

Piraziz’in manevi olarak da Horasan Erenlerinden şahsiyetleriyle bölgenin Türkleşmesi ve İslamlaşmasında büyük etkisi olduğunu ifade eden Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Bu açıdan da Piraziz’in anlamı  büyük ve her 2 vilayetimizin insanına hitap ettiği gibi, ulusal ve uluslararası alanda da kabul görme derecesi yüksek bir seçenektir.” diye konuştu. 

Orduluların da buna olumlu bakacağına inandığını, bu bakımdan Kültür ve Turizm Bakanı  Ertuğrul Günay’ın isim önerisinin çok isabetli olduğunu vurguladı. Turan şöyle konuştu: “Biz bunu destekliyoruz. Bu sadece coğrafi bir alanın adı değildir; bundan öte, bir maneviyatı temsil eder ki Türkiye insanının bu inanca saygısı büyüktür. Kısacası manevi değerlerimize işaret eden bir isimdir. Söylenişi de kolaydır. Felsefe açısından uluslararası alanda da tıpkı Mevlana’nın, Yunus Emre’nin felsefi bir simge olması gibi Piraziz de Havaalanı ismiyle uluslararası alanda kültür elçiliği yapmaya devam edecektir.” 

Milli ve manevi değerlerimizi daima ön planda tutan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve il idarecilerimizin de bu öneriye sıcak bakacağını umduğunu sözlerine ekleyen Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Halkımız için en iyisi olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir