Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4557 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2014 - 12:05

Hasan Turan'dan Kars Karadenizliler Derneğine Ziyaret

Büyüt
Küçült
Hasan Turandan Kars Karadenizliler Derneğine
Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılmak için bulunduğu Kars'ta, Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan, Kars Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

Kars Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü’ne katılmak üzere Kars’a gelen Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu yönetim kurulu başkanı Hasan Turan, Kars Karadenizliler Derneğini ziyaret ederek hemşerileri ile tanışma fırsatı buldu.

5 Aralık 2014 Pazar günü düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünden bir gün önce kente gelen Turan, Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği lokalinde dernek başkanı Necmi Kocaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber aynı amaçla Kars’ta bulunan Karadenizli hemşerileriyle bir araya geldi.

Kars’ın bugünlerde oldukça soğuk ikliminde dernek yönetimi ve Karadenizli hemşerileri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Hasan Turan, burada yaptığı konuşmada, Kars Karadenizlileri ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsetti. Turan, aidiyet duygusuyla hareket etmenin önemine vurgu yaparak hem doğup büyüdüğümüz yerin hem de yaşadığımız yerin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışmanın insan hayatının vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirtti ve böyle bir mekana sahip olmalarından dolayı Kars Karadenizliler Derneği başkan ve yönetimini kutladı.

Federasyon başkanı Turan, son zamanlarda Marmara bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çok güzel bir uyum ve sinerji yakaladıklarını belirtirken, bu faaliyetlerini ülke genelinde yer alan sivil toplum kuruluşlarına da yayarak insan odaklı güzel projelerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Necmi Kocaoğlu da Giresun Federasyonu başkanı Hasan Turan’ın kendilerini ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, derneğin faaliyetleri ve Kars hakkında bilgiler verdi. Hasan Turan’a Kars şehrinin en önemli manevi şahsiyetlerinden Harakani Hazretleri ve Kars’ın turizm bilgilerini içeren birer kitap hediye eden başkan Kocaoğlu, tüm Karadenizlileri serhat şehri Kars’ı gezmeye ve tanımaya davet etti. Hasan Turan da önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı olarak Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılacaklarını ve öncesinde Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye geleceklerini ifade etti.

Dernekte bulunan Karadenizlilerle gece geç saatlere kadar devam eden sohbetin ardından başkan Hasan Turan, hemşerilerine veda ederek dernekten ayrıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir