Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22181 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2020 - 00:25

Hastane ve Gündeme Dair Gelişmeler

Büyüt
Küçült
Hastane ve Gündeme Dair

 

 

Öncelikle çok kıymetli Doğankent halkımıza ve Dereli halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.

Allah kimseyi Devletsiz, Ezansız, Bayraksız bırakmasın, Allah devletimize zeval vermesin, ilk günden itibaren devletimiz hep yanımızdaydı. Tezat bir giriş olacak fakat Objektif olup, doğruyla yanlışı birbirine karıştırmamalıyız.

Kadın'ın birtanesi hoca efendiye gelmiş, hocam bir soru soracam gari vaktin varmı. Var kızım sor.

Yunanistan tarafından bir kadın evliya çıkmış,

tam Kızını kesecekken Şeytan bir Keçi getirmiş doğru mu?

Hoca efendi, Evladım ben bunun neresini düzelteyim.

Yunanistan değil Arabistan,

Kadın evliya değil İbrahim Peygamber,

Kızı değil Oğlu,

Şeytan değil Melek,

Keçi değil Koç.

Girizgâh yapmamız gerekiyordu, gönlümüzden bu hadise geçti.

Kıssadan murad hissedir diyoruz ve bizi üzüntüye gark eden ‪doğal felaketten geriye kalanlar ve yaşanan gelişmeler neticesinde oluşan mağduriyetler diyoruz. Yüz ölçümü olarak oldukça küçük bir ilçede yaşamaktayız. İlçemizde alınan kararların bu bağlamda değerlendirilerek alınması, her bir metrekaresinin irdelenerek değerlendirilmesi çok ciddi bir beyin jimlastiği gerektirmekte, geçmişte alınan fevri kararların ilçemize vermiş olduğu vede halen vermekte olduğu telefisi olmayan zararların göz önünde bulundurulması ilçemizin menfaatine olacaktır. Kişiler ve Makamlar geçici, alınan bazı kararlar mealesef ki kalıcıdır. Zira geçmişte yapılan, ilçe merkezinin hemen yanıbaşındaki Hidro Elektrik Santralinin ilçemize olumsuz etkileri herkesin malumudur. İsmi ile müsemma olmasını hep arzu ettiğimiz ve bu doğrultuda bir takım girişimlerimizin olduğu herkesce bilinmekte. Yine ilçemiz adına alınan bütün pozitif kararların nacizane destekçisi olacağımızı her fırsatta dile getiriyoruz. Gelinen noktada yeni yapılacak olan Hastanemizin mevcut yerinde değilde öğretmen evi bölgesinde yapılması düşünülmekte imiş. Gerekçe olarakta şahsımın ve de orada bulunan arazi sahiplerinin buna karşı çıktığı iddia edilmektedir. Bilakis Hastanenin başka bir yere yapılması mahalle sakinlerimizde ve bizlerde derin üzüntüye sebep olmuştur. Ayrıca şuanki konumunun oldukça yerinde ve kullanışlı olduğu kanısındayım. Ayrıca yapılması düşünülen mekanın, şuanki konumundan daha güvenli olacağı hususunda kaygılarımız vardır. Nitekim Öğrenci yurdu olarak inşa edilen yurt binasının yaşadığımız yağıştan sonra ikinci katına kadar zarar görmesi, yapımı düşünülen hastanenin de bu mekana yakınlığı, yine düşünülen mekanın arka kısmında bulunan (fotoğraflarda mevcut)sarp arazininde bir başka güçlü yağmurda heyelan oluşması riski gözardı edilmemelidir. Madalyonun diğer yüzünde ise Atalarımızın değimiyle Dökülen, Kap doldurmazmış düşüncesiyle ilçe merkezimizde yıkılan Kamu ve Şahıs yapılarının yerinin doldurulamaması durumudur. Özel idare lojmanı, Yurt binası ve diğer şahıs yapılarının bir kısmının yeri doldurulamayacaktır ve yine hastane olarak düşünülen arazideki yapılarda geri dönüşümü olmaksızın ilçe envanterinden çıkacak olması oldukça üzücüdür. Sözlerimi ecdadımızın bizlere naklettiği, adaletin nizam bulduğu zamanın çağlar ötesinden bize yol gösterici olmasını temenni ettiğim bir hadiseyle noktalamak istiyorum.

Kanuni Sultan Süleyman, Memlük seferinden dönerken askerini denetlediği esnada bir asker gelir ve Sultanım, Otağınızın (çadır)direğini karıncalar sardı, otağ yıkıldı yıkılacak ne emir buyurursunuz. Hemen devrin Kadı'sı Ebussuud efendiye bir ferman gönderir Sultan,

Otağımın direğini karıncalar sarınca,

Bir mahsuru olurmu karıncayı kırınca

tabi Sultan'dan gelen fermandaki zerafeti gören Ebussuud efendi k.s aynı şekilde mukabelede bulunur,

Yarın hakk'ın divanına varınca,

Süleyman'dan hakkın alır karınca

ferman böyle gelince Sultan Süleyman askerlerine diyorki, aman haa sakın karıncalara dokunmayın, Otağın yerini değiştirin (o bir sultandı, hemen itlaf edesiniz karıncaları demedi çünki bunun birde hakk katının olduğu inancındaydı)Bir takım kararlar alınırken bu hassasiyette alınması, hem toplum vicdanı hemde hakkaniyet açısından daha yerinde olacaktır.Geleceğin ilçemize, devletimize daha güzel yarınlar getirmesi duası ile..Sürçü lisan ettiysek afdilerim, Kalın sağlıcakla.

Abdullah Patan



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir