Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5330 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2012 - 10:47

Havaalanı İnşaatında İnceleme

Büyüt
Küçült
Havaalanı İnşaatında
Çeşitli programlara katılmak üzere dün Ordu'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kullanılan dolgu malzemelerinin çıkarıldığı taş ocağı ve Havalını inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Havaalanı İnşaatında İnceleme
Çeşitli programlara katılmak üzere dün Ordu'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında kullanılan dolgu malzemelerinin çıkarıldığı taş ocağı ve Havalını inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Bakan Şahin ve beraberindekileri havaalanı inşaat alanında Valimiz Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, bazı daire amirleri ve yüklenici firma yöneticileri karşıladı.
  Önce Taş Ocağında incelemelerde bulunan Bakan Şahin, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı ardından  havalimanı inşaatı çalışmalarının devam ettiği alana geçti..
Havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Şahin, yapılan çalışmalarla ilgili olarak Ordu Milletvekili İhsan Şener, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, yüklenici firma yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı yaptı.

Toplantıda yüklenici firma yetkilileri, temeli 22 Temmuz’da atılan ve 528 günde tamamlanması planlanan havaalanı çalışmalarının tamamlanması için bugün itibari ile 440 iş günün kaldığını, bu süreç içerisinde havaalanı dolgu sahası için taşocağı arayışı çalışmaların yapıldığını, yapılan çalışmalar neticesinde Kovanlık Taşocağı’nda alınan kaya örneklerinin laboratuar incelemeleri sonucu uygun bulunarak 21 Kasım tarihinden itibaren taş nakline başlandığı bilgisini verdiler. Yüklenici firma yetkilileri yapılan çalışmaların planlandığı gibi gittiğini, sualtı etüt ve harita çalışmalarının yapılarak Batimetrik (sualtı) Harita çalışmaları ile elde edilen bulguların Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı onayına sunulduğunu,rüzgar etüt çalışmaları, dolgu boyu çalışmalarının deniz içerisinde 50 ayrı noktada yapılmakta olduğunu belirten firma yetkilileri, bunlardan 24 noktadaki çalışmaların tamamlandığını, 26 noktadaki çalışmaların ise devam ettiğini, havaalanının planlandığı gibi belirlenen günde teslim edileceğini kaydettiler.

Havaalanı çalışmaları hakkında müteahhit firma yöneticilerinden bilgiler alan Bakan Şahin’de, havaalanında çalışmaların planlandığı gibi sürdüğünü söyledi. Bakan Şahin, "22 Temmuz 2011 Cumartesi günü Ordu halkının değerli huzurlarında temelini attığımız havaalanının olduğu mekanda incelemelerde bulunduk. Deniz dibi taramaları şeklinde denize yükselecek olan havaalanı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların planlandığı gibi gittiğini biliyoruz. Havaalanımızı bu çalışmalar esnasında çok özellikli ve fonksiyonel hale getirmek için çalışmalarımız devam edecek. 2012 yaz döneminde şehrin üzerindeki fiziksel değişiklikleri göreceksiniz" dedi.
 

    

     



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir